Follow on Bloglovin

Biofilmer i MARS

 
Den 2:a mars
 
En ung rysk spion - Jennifer Lawrence - får i uppdrag att förföra en CIA agent - passion uppstår och det sätter deras och andras liv på spel.
Jag såg trailern och hade nog förväntat mig mer action, blev liksom inte sugen att kosta på en biobiljett om jag säger så.
 
 
Den 7:e mars
 
Med ett sådant skruvat par som Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som regissörer så kan denna svenska film om Köping som 1984 blev utsedd till Sveriges tråkigaste stad bli en film med min humor.
Baserad på sanna händelser och Mikael Persbrant spelar mannen som ville sätta Köping på kartan genom att göra världens längsta smörgåstårta.
 
 
Den 9:e mars
 
En film om militärstyrkan som skickades till Afghanistan efter 9/11
Med Chris Hemsworth, Michael Pena, William Fichtner.
Förr var jag inte förtjust i denna typ av filmer men "krigsfilmerna" som kommer nuförtiden har mycket mer känsla och det går inte att bli berörd när man ser dem.....eller så har jag blivit gammal och sentimental ;-).
 
 
Den 12:e mars
 
Då kommer Alicia Vikander upp på bioduken som Lara Croft, dottern till en försvunnen äventyrare.
Påkostat och stort, det här är en film man inte vill missa eftersom man gärna vill vara med och tycka till om denna omtalade Tomb raider.
 
 
Den 12:e mars
 
Jag tänkte nästan hoppa över den här tills jag såg att Donald Sutherland och Helen Mirren spelar ett par som ger sig iväg på en sista semester ihop pga vacklande hälsa. Mannen lider nämligen av alzheimer (tror jag att det var) och det ställer till det lite på vägen. Så nej det är inte en komedi, tvärtom. En vacker historia mellan två människor som levt nästan ett helt liv ihop och får uppleva så mycket mer på denna roadtrip.
 
 
Den 16:e mars
 
Jag tycker Margot Robbie tar sig an rollen som konståkerskan Tonya Harding med bravur.
Den sanna historien om hur hennes ex man anlitar en man att bryta benet på hennes konkurrent Nancy Kerrigan men som här presenteras i olika versioner beroende på vem man frågar men med glimten i ögat.
Vi får följa Tonyas uppväxt till den händelsen 1994 och som kom att bli slutet på hennes karriär men den här filmen har flera lager och jag ser fram emot den.
 
 
Den 23:e mars
 
I samma anda som Wallace and Gromit, kanske en film för de mindre barnen.
Jag har ju själv alltid haft svårt för de där lerliknande figurerna på film men det är nog kul.
Handlar om grottvärldens folk och en kille vid namn Dug som ska rädda byn.
 
 
 Den 23:e mars
 
Det har ju redan varit en första film av den här som inte gjorde några större intryck på mig.
Scott Eastwood i huvudrollen där han återförenas med forna motståndare men ett mot ett nytt hot.
 
 
Den 23:e mars
 
Den här filmen känns för mig intressant för att huvudrollsinnehavarna är Rooney Mara och Joaquin Phoenix.
Maria Magdalena bryter mot dåtidens lagar och regler för att följa sin inre röst och tar led på den karismatiske Jesus från Nazaret för gå mot Jerusalem.
 
Den 23:e mars
 
Emma Stone och Steve Carell i den sanna historien om Billy Jean King mot Bobby Riggs 1973.
Gillar ju skådisarna och verklighetsbaserade historier så denna kommer jag se.
 
 
Den 28:e mars
 
Steven Spielberg levererar en film om en värld i kaos 2045 och människorna har sökt trygghet i visuell verklighet. Men skaparen James Halliday dör och den som hittar en digital ledtråd i denna värld ärver hans förmögenhet. Unge herr Wyan Watts antar utmaningen.
 
 
 Den 30:e mars
 
En hederlig affärsman blir en efterlyst brottsling i den här mörka komedin med bland annat Charlize Theron i en av rollerna. Ser underhållande ut. 
 
 
 
Follow on Bloglovin

Jag vill och jag kan

 
Här har ni mig - 42 åringen som vill såååå mycket men det går inte alltid som hon vill.
När yngsta sonens fotbollslag upphörde i höstas så har han en önskan om att få börja träna på gym med oss i stället. 
Han kliver alltid upp tidigt men på måndagmorgon kvart i sex stod han dessutom och gjorde äggröra till frukost för han ville ha en extra bra start och vi gjorde vårt första pass ihop efter skolan.
Jag har mått bra i 2 veckor så jag kände mig också redo efter mitt långa uppehåll.
Vi pratar mycket hälsa hemma och detta kickade igång mig - är det något som kan kickstarta mig så är det för barnens skull. På köpet får vi mycket värdefull tid ihop.
 
Men på plats hindrade min högerarm mig att göra ens hälften av övningarna. Och eftersom vi promenerade dit och hem så fick jag problem med att gå pga hälarna.
Stod sedan och lagade mat - tyckte att jag mådde bra - i sinnet kände jag mig smått lycklig - men då började den där smärtan i benen och fötter komma så knappt att mina ben bar mig. 
Jag fick nästan en tår i ögat av besvikelse men försöker tänka att detta är inget nytt.
Själva passet på gym var lagomt, men det var nog kombinationen av lång promenad och står vid spis en timme efteråt som ställde till det.
Inte ens ett varm bad lindrade och när jag lade mig i lymfapressen så gjorde det så ont och smärtade i hälarna, ländrygg och det tycktes pressa det uppåt i axlar och nacke att det kändes som om jag stod upp och ner och allt blod rann ner i huvudet. Obehagligt.
 
Idag tisdag är jag extremt trött igen. Benen och fötter är ömma.
Många känslor kring detta då man vill vara stark fast man är svag.
Jag vill fortsätta träna men måste tänka mer på hur jag ska lyckas genomföra det utan att kollapsa.
 
 
Middagen blev i alla fall en succe - ugnsbakade rotsaker och hemmagjorda biffar med lök.
Fick ett tips om att steka biffarna på båda sidor men låta dem gå färdigt i ugn på 200 grader i nån kvart.
De blev sååå saftiga och fina.
 
Follow on Bloglovin

Lekande lätt

 
Maken fick möjliget att dra iväg på skoter i lördags och det gjorde han ordenligt och var borta från tidig morgon till sen eftermiddag. På kvällen fick vi besök av brorsans lilla raring Lea (snart 2 år) som skulle få härja med vår familj och sedan sova över - funkar fint med resesäng i dotterns rum. Den yngsta sonen delar rum med sin bror redan men där klämde vi in en kompis till Max också i helgen.....det är för övrigt tredje helgen i rad :-) De sköter sig så bra så då funkar det att vi är många ibland i vår lilla trea :-).
 
Någonting som jag har saknat sedan vi flyttade in är en lampa i hall. Fick tag på en fin i dag på Dollarstore för 200:- men den kommer inte till sin rätt på bild - skärmen har en grå sammet, så fin. Och äntligen lite ljus på rätt plats. Vi går visserligen mot ljusare tider men vi har inget fönster i hallen så den blev perfekt.
Vad som står på listan nästa gång är antingen en ny micro eller köksstolar.....sedan är det 100 grejer till men det är de två grejerna som är viktigast :-)