Follow on Bloglovin

Försämring av fot

Finns inte mycket att uppdatera kring denna helg mer än att mina värmeutslag på fot accelerat och jag har knappt sovit inatt heller. Mår jättedåligt och blir irriterad över det med. Makens sista semesterdag och jag går omkring i tårar hela dagen fastän jag egentligen är på bra humör.....är bara så jäkla slut i kroppen efter denna vecka.
 
Googlade mig fram till en möjlig förklaring att jag kan lida av dyshidrotiskt eksem och det liknar mer en allergichock som kan vara återkommande i många år.
Läste att fler än jag drabbas när det bland annat blir plötsliga klimatförändringar - som för mig när sommaren kommer med sin sköna värme. Så har det sett ut i närmare 15 år för mig så inget nytt men förvånad över att det i år var min värsta sommar.
Varför?
I juni var jag extremt drabbbad på vänster fot och jag lyckades hålla det tillbaka med den receptfria salvan Dexem.
Nu i juli efter semester och ute i sol i 3 dagar så fick jag istället väldigt extremt på höger fot men Dexem funkar inte nu och nu har jag istället fått tag på en mild cortisonsalva som heter lämpligt nog Mildison.
Lindrar något men har svårt att gå på foten fortfarande.
Vet att kokosolja på burk - märke kung Markatta - är jättebra också men den är för fet och torkar inte in lika bra som salvorna så då kan jag inte dra på mig kompressionstrumporna utan att riskera fotsvamp istället. Och utan kompressionstrumpor ökar ödem istället men jag märker ändå på vågen denna vecka att ödemet har ökat redan.
Det går blixtsnabbt - på en dålig dag kan jag pendla mellan 1-4 kg.
Imorgon måste jag lägga om kosten och trots det onda försöka röra på mig mer.  
Måste jobba emot det onda för att vända detta med små steg i rätt riktning. Det här går åt pipsvängen annars. Det riktigt känns i hela kroppen att det är helt galet obalanserat.
Foten med svart bakgrund är från idag - den andra från i fredags.
Måtte det ge med sig snart!!!
 
 
 
Follow on Bloglovin

30 min på stranden

 
Ännu en varm och solig dag och vi körde runt i bil och uträttade ärenden med sonen och hans kompis bak i bilen. Maken skulle kolla på en traktor som ska lackas, det skulle handlas mat och in en snabbis på ikea.
På väg hemåt så stannade vi till vid Vivstavarvstjärn också och lät grabbarna svalka sig. Trots att klockan var kring 17 så var det olidligt hett på stranden och jag hade både klänning, långa tights och kompressionstrumpor på mig för jag törs inte sola annat än armar och ansikte just nu.
Sedan fixade maken middagen hemma via grillen och paj till efterrätt medans jag satt och gjorde ingenting kändes det som. Fick besök av mor och min bror så vi satt och pratade en stund.
Ebba och jag plockade lite hallon på vår gård och fick ihop 2 liter av det med.
Avslutar kvällen med soffmys i vanlig ordning.
Imorgon vill jag att mina fötter mår bra igen, tack.
 
 
 
 
Follow on Bloglovin

Orrsjön

 
Jag är envis som en åsna - mådde uselt i torsdags men tog mina onda fötter och följde med när maken ville iväg på fisketur eftersom att vara i naturen botar det mesta :-).
Svärmor med på ett hörn också samt att barnens kusiner hängde på.
Ingen fiskelycka men väl blåbärsglädje. Jag gav mig sjutton på att jag skulle få ihop minst 2 liter blåbär och där vi befann oss kunde man sitta ner med rumpan direkt på backen vid blåbärsdjungeln och plocka vilt.
På kvällen reagerade huden vid handleder av allt plockande. Som om de blivit brända av nässlor. Känns igen från förr. Vilken känslig fas jag befinner mig i nu. Ogillar skarpt.
Varje kväll avslutar vi nu med soffmys och serier.
Förmodligen 3 kilo upp på oss efter maken semester - kanske tur han börjar jobba snart igen ;-).