Follow on Bloglovin

Dag 4

(null)


Det här är MINA två fötter som tar mig fram i livet. Liknar bebisfötter - jag vet - men jag är 43 år och är ALLTID såhär svullen....min förhoppning är att de ska minska i svullnad, inte öka. Jag är född med ett trasigt lymfsystem - de flesta vet inte ens att de har ett men jag kan säga att när det INTE funkar så vet man. Hela kroppen påverkas och ödem ökar på kroppsdelar, immunförsvaret är kass och följdsjukdomar dyker upp och det blir en hel del smärta och värk, för att inte tala om den psykiska också. Ja, och ett komplicerat bemötande i sjukvården också eftersom det är ovanligt. OCH det besvärliga med kläder och SKOR!!! Men det här är alltså anledningen till varför jag kämpar....och ibland är detta anledningen till att jag inte ORKAR kämpa. Har funnits år då jag försökt gömma de här två men numera inser jag att de är ju faktiskt en del av mig. Och de får helt enkelt hänga med på det jag vill göra i livet 👍💫👣#lymfödem #primärtlymfödem #lymphedema #lymphaticsystem #lymphedemawarrior #swollenfeet #minjävlaranammaresa #iblandärdetsvårtiblandärdetsvårare

Follow on Bloglovin

Dag 3

(null)

Man kan säga att idag kom min första riktiga utmaning - jag blev utbjuden på lunch!!
Min storasyster Sanna bjöd oss lillasystrar på en restaurang utanför Sundsvall som heter Pink Ladies och har en mycket cool restaurang inspirerad av 50 talets USA.
Lunchbuffé är smart då man som jag räknar kalorier och vill välja klokt men i grönsaksväg fanns inte mycket fräscht att välja bland. Det blev kycklingfilé (supergod) men jag plockade bort baconskivan, samt åt mycket av de rivna morötterna - gurkan var nämligen torr, och broccoli sönderkokt. Men stort plus för ljust, fint fräscht där vi satt. Underbar miljö och ljuvlig musik. 
Stort plus till mig att jag valde vatten till maten, valde bort brödet samt hoppade över saffranskakan till kaffet. 
Härligt att vi tre systrar kunde sammanstråla och umgås idag. På eftermiddagen sammanstrålade jag med svägerskan A istället och gjorde några timmar på både Birsta City och Ica Maxi.
Avslutade kvällen med en kopp kaffe hos mor och en rejäl promenad med hund så jag landade över 10.000 steg. Än så länge håller kroppen detta tempo trots förkylningen som gäckar - blir min första kväll utan hostmedicin men inte utan nässpray och alvedon än!!!
Follow on Bloglovin

Dag 2

(null)

Risig i min förkylning än så morgonen var trög men desto lättare att dricka flytande. Det blev Nutrilett på morgon, till lunch, till mellanmål för att kunna äta gott ihop med sönerna som kom hem på middag.
De ville äta kroketter och lövbiff med gorgonzolasås. Mogge är en fena på det så han tog över i köket. 
Jag hoppade över kroketterna och åt mycket sallad till min lövbiff - det var inte ett dugg svårt att välja bort kroketterna, och på så vis landade dagens intag på 1300 kalorier. 
Fick ett foto på bröderna innan de drog iväg på gym tillsammans.
Idag promenerade jag och Bonnie i sällskap med svägerska + plus hund och barn. På kvällen gick jag en kvällsrunda med bungy pump stavarna....sådär lagomt långt i 12 minus.