Follow on Bloglovin

Biofilmer i OKTOBER


Den 4:e okt
 
15 år efter prinsessan Dianas död kommer filmatiseringen av hennes liv. Är filmen lika intressant som omslaget så kan jag nog hoppa över den.
 

Den 4:e okt
 
En knasig film om några kraschade öden i en terapigrupp som önskar vara någon annan och tar därför in på hotell för att bli det. Samtidigt som den är sorglig så får vi le lite och jag antar att antingen gillar man inte den här alls eller så älskar man den.
 

Den 4:e okt
 
Jag brukar inte analysera så mycket när det gäller skräckfilm - lyckas den göra mig obekväm och olustig då är det en bra skräckfilm. Jag kände så bara av att se trailern :-).
 

Den 4:e okt
 
Jag kan se potentialen i den här men själv är jag måttligt road av filmer där det bullrar och kraschar genom hela historien. Men det är också en biografi och det verkar som skådespelarna gör riktigt bra versioner av de forna rallyförarna så den kan vara värd att slänga ett öga på.
 

Den 9:e okt
 
En science fiction av det udda slaget. Fem barndomsvänner återförenas för att genomföra något som liknar ett pubmaraton. Där någonstans i filmen smyger det in lite science fiction alltså. Dock har brittisk film rätt kul humor och man vet att man ser en brittisk film när skådespelarna ser ut som vanligt folk och inte är stylade upp till tänderna.
 

Den 11:e okt
 
Här kommer någonting sevärt, tror jag. Denzel Washington och Mark Wahlberg bli en skön kombo.

En DEA-agent och en hemlig underrättelseofficer har blivit tillfrågade att utreda varandra när de inser att de båda blivit lurade av självaste maffian – organisationen som de två männen tror de har stulit pengar ifrån.

 
Den 11:e okt
 
En sann historia där The butler spelas av Forest Whitaker. Åren 1952 till 1986 jobbade Eugene Allen som butler åt 7 presidenter och har förstås både sett och hört det mesta som utspelat sig i vita huset.
Jag gillar att filmen har klämt in många kändisar i rollerna för det blir för min del så mycket roligare och intressantare att se då.
 

Den 18:e okt
 
Baserad på en sann historia från inte alltför längesedan där en kapten på ett stort fartyg lät sig tas som gisslan av somaliska pirater för att rädd sin besättning.
Tom Hanks spelar kapten och tvåbarnspappan Richard Phillips.
 

Den 18:e okt
 
Säkert underhållande för kidzen
 

Den 25:e okt
 
En typ av kärlekskomedi om den evige ungkarlen som träffar kvinnan i sitt liv, typ. Men rätt kul trailer så lite sticker den ut i mängden av film med samma tema.
 

Den 25:e okt
 
En svensk kärlekshistoria, stundtals gripande.
 

Den 25:e okt
 
En komedi med ett gäng legender. Handlingen i vanlig ordning lite skruvad och gärna med aliens men ses mest för de störtsköna skådespelarna.
 

Den 25:e okt
 
Här är den - lilla Turbo, racersnigeln. En roligare variant av formel 1 jämfört med den jag tidigare skrev om.
 

Den 30:e okt
 
Behövs ingen närmare beskrivning - vi har sett det förut men nu med en annan story men med samma princip - rädda världen och göra det storslaget.
 
 
 
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin

Orkeslös

Det här är veckan då jag ska orka en massa saker men det börjar inget bra. Imorse fixade jag knappt att kliva upp och allting ligger tungt över mig och helst vill jag bara låsa ytterdörren och stänga av telefonen så jag får vara ifred idag med min värk och mitt nedstämda mående.
Tror att min orkeslöshet bottnar i att förra veckan började så bra och slutade så jobbigt illa med mer benvärk än nånsin och som sedan övergick till att ta över och jag fick ont i hela kroppen. Jag tycker verkligen inte att jag rusat fram och överansträngt mig heller.
Jag upplever en sådan frustration över att inte veta varför jag plötsligt blir så dålig för då finns det liksom inget jag kan göra för att gardera mig, avstå ifrån, för att undvika det.
 
Jag sover dåligt, jag klarar inte av att träna, jag orkar inte sitta längre stunder vid datorn och orkar inte ta mig för någonting. Vad ska man göra i detta läge? Vänta ut det? Jag vet ju att det vänder.....för några dagar i alla fall.
Jag måste ta ett beslut om jag ska boka tid till doktorn och höra vad han säger för som jag känner nu så fattar inte jag hur jag ska fungera ihop med att ta mig till en arbetsplats i det här tillståndet om arbetsförmedlingen kräver det, och de har de ju på ett sätt gjort. Det stressar mig enormt.
Jag är osäker på om det är lymfödemet som ställer till det eller om det är någonting annat i min kropp som säger ifrån.
Jag har tack vare svt fått träffat en doktor som äntligen är på min sida och gjort påtryckningar så att en remiss ska gå till en reumatolog så jag väntar på en tid för det.
Jag väntar även på svar från Mösseberg (tack vare svt) och där får jag komma till en 3 veckors behandling för mitt lymfödem. Jag längtar väldigt mycket efter det just nu. Ett andrum och där min hälsa ligger i fokus 24 timmar om dygnet.
 
 
 
Follow on Bloglovin

Sjuk mamma vill mycket


Jag står inte ut med ställa in familjeaktiviter pga av att min egen sjukdom tar för stor plats. Det får mig att känna mig så värdelös som mamma fastän jag vet att jag inte behöver känna så.
Det var tufft att packa väskor och åka iväg kl 09:30 när benvärken höll på att knäcka förståndet på mig. Men jag såg fram emot att träffa min storasyster därpå badhuset och hennes barn och det vet jag att mina barn gjorde också såg fram emot. Papporna i familjen var på annat håll, jobb bland annat.
Dessutom hade jag en viss förhoppning att benvärken skulle lätta om jag fick plaska omkring i vatten.
Och det gjorde det.
Vi hade 2 fantastiskt härliga timmar där 5 barn höll sig på lagom nivå och hjälptes åt att hålla koll på de mindre simkunniga barnen.
 
Ungefär där efter tog mina krafter slut. Följde med in till Birsta city för mat och köp av en ipad sladd så att ungarna kunde sysselsätta sig med lite spelande medans jag gick och la mig för att sova när vi kom hem.
 
Benen mår bättre men jag känner mig låg och skulle vilja låsa sovrumsdörren och vältra mig i min självömkan. Istället ställde jag mig och fixade i ordning söndagssteken som utlovat, och även laxen till imorgon.
SEN satt jag mig i några timmar och tecknade istället. Värker i armar istället och fingrar har svullnat men det är värdefull tid mentalt.