Follow on Bloglovin

Lite valpar nu tack


Dag 59
 
Förra gången Bonnie fick valpar så var det just på denna dag.
Men till skillnad från igår då hon bökade, stånkade och donade i valprum så har hon bara legat och sovit hela dagen. Hoppas det är ett tecken på att hon håller på att ladda inför valpning.
 
 

Min jäsande cockerspaniel Bonnie
 
Hoppas nu allt går bra och att alla valpar är friska också.
Vi håller lite grann på filura på namn - namn från gudar är vackert men ganska vanligt.
Atlas, Castor, Indra t.e.x
Om man håller sig till en och samma bokstav som första bokstav i alla namn är det också enklare att hålla reda på dem.
Jag är svag för bokstaven B - finns många fina namn att använda där.
Typ: Benno, Baltazar, Blinka,
Men olika blom/växt namn är också fint.
Lotuz, Magnolia, Willow
Eller namn från sagor.
Grimm, Birk, Aslan,
En vinterkull är detta så kanske något som har anknytning dit?
.........kommer inte på ett enda.......Frosty, Flinga....IS-olde :-)
Eller bara gulliga namn som Gubbert, Lavly, Bosse
Kanske  gamla kändisnamn?
Elvis, Madonna, Prince, hehe
 
Åh vad kul det här är att fundera kring :-)
 
 
 
 
Follow on Bloglovin

På bio igenKan inte låta Hundraåringen vara osedd. Har inte läst boken men hört den via ljudbok med världens tråkigaste röst så jag tröttnade.
 Jag, maken och yngsta brorsan passade på nu när Söråkers folkets hus satte in en extra föreställning på samma kväll. 
Vilken skön film.
Med Robert Gustavsson som Hundraåringen Allan Karlsson så blir det lätt att tycka om honom. Aldrig har han känts så rätt som gamling när man dessutom lyckats göra en mycket trovärdig mask. Han känns inte överdriven även om filmen är rätt skruvad. Den här ska man se om man gillar film :-).

Vi avslutade med att toppa all julmat med ett MAX mål i stan. Inga dåliga samveten än för det :-)
Follow on Bloglovin

FilmmaratonNostalgikväll i dubbel bemärkelse.
Min lillasyster Ida 18 år och min lillebror Marcus 26 år var hemma med oss under lördagen för filmmaraton. 
Vi började redan kl 16 då maken lagade middag: 
PRIMAL FEAR - En tonårskille spelad av Edvard Norton påstås ha mördat ärkebiskopen och trots att det onekligen  ser ut så tar kändisadvokaten (Richard Gere) sig an fallet.
Alla i den här filmen spelar riktigt bra men Norton briljerar från början till slut. Sett den säkert 5 gånger men får fortfarande ståpäls när jag ser slutet.

MASK - Eric Stoltz spelar tonåringen Rockey Dennis som har en ovanlig sjukdom och vars huvud växer till enormitet och ansikte deformerat likt ett lejon. Cher spelar den kaxige och missbrukande mamman men som älskar sin son över allt annat och det finns någonting väldigt fint mellan dem. Den handlar inte så mycket om kampen med sjukdomen utan mer om att vara tonåring med ett utseende som möter motstånd var helst man kommer. Rocky Dennis är stark som person och det berör. Har sett den här också flera gånger och ändå gråter floder. Verklighetsbaserad, bilder finns på Google.

GROUNDHOG DAY eller MÅNDAG HELA VECKAN som den heter på svenska, handlar om meterologen (Bill Murray) som under ett jobb på plats i en småstad får stanna kvar på hotell pga snöstorm. Problemet är att när han vaknar upp kl 06 nästa dag så återupplever han gårdagen och han gör det om och om igen.
Det här är en av mina favoritfilmer från 80 talet. Situationerna som uppstår när han minns och vet allt som ska ske eftersom han återupplever samma dag om och om igen är hysteriskt kul.

TOP SECRET - jag hade missat denna guldrulle med Val Kilmer, en film i samma anda som Den Nakna Pistolen. Otroligt sjuk humor och otroligt roligt perfekt att avsluta kvällen med då man var så trött att man hade kunnat skratta åt ordet "bajs" bara :-)