Follow on Bloglovin

1991 - festligt värre

 *Rättelse från föregående år så var det 1991 julfesten i H-sand ägde rum och INTE 1990!!
 
1991 är det mycket av det mesta. Jag har stort kompisgäng och det är många hemmafester hos folk, minns detta som en rolig tid. Eftersom syrran hade egen lägenhet på den tiden så vaggades nog mamma och pappa in i en tro att jag satt hemma hos min syster på helgerna men i själva verket var hon med mig på festerna :-). På den tiden var det heller inte någon koll på legitimationerna när man gick på krogen så det var ingen konst att glida in ihop med sin 5 år äldre syster. Vi hade mycket kul ihop, denna sommar drog vi iväg på en stockholmsresa och shoppade och vi drog även iväg på en Finlandsresa där hon blev tillsammans med sin nuvarande man K. Vi var iväg med familjen och pappas brors familj till Junsele - varav kortet på pappa och mig togs. Jag var med ett gäng kompisar till Mantorp också utanför Linköping och gick på dragracingtävling, dock var nog tältandet med folket som lockade mer ;-). Jag gick ur nian, sommarjobbade som lokalvårdare på ett stort företag och valde att jobba vidare på en Förskola under hösten för att påbörja studier efter årskiftet istället.
Follow on Bloglovin

Nu blir det rent igen


Det här är så vackert så jag får tårar i ögonen. Vi har blivit med tvättmaskin igen efter 2 månaders väntan.
Och den är helt PERFEKT!!
En tvättstuga utan tvättmaskin förvandlandes snabbt till ett förråd och jag ägnade timmar igår för att få ordning på det så det får dofta sköljmedel och kännas rent där igen.
Hade en superbra dag igen men när jag väl får fart så har jag så väldigt svårt att stanna upp och ta det lugnt också. Jag ångade på ordentligt igår för att röja upp så julen kan få ta plats lagomt till advent. Trodde verkligen inte att jag skulle bli välsignad med ännu en bra dag men idag mår jag också toppen. 3.e dagen. Värken i kroppen är knappt kännbar och jag känner så stor tacksamhet inför det.
 
Under morgonen har jag kikat på lite hemsidor och funderat på julklappar. Det är första gången någonsin som jag sitter dagarna innan december med inte en enda julklapp inslagen.
Hösten har inte haft tid för planering men nu känns det som att jag kan kliva in i advent med lugn för jag har koll på läget och vad var och en behöver och ska få i julklapp så ingen julstress här inte.
 
 
 
 
Follow on Bloglovin

1990 - familjen först

Det finns väldigt många foton från 1990 - jag har kameran med mig överallt och såg att jag till och med med kameran förevigat en fylla från denna sommar, fy jag är bara 15 år ju och nån borde ha dragit mig i örat och läxat upp mig :-).
Den bilden kommer inte med i detta collage men den var minst lika självsäkert utagerande som bilden till vänster i detta collage. Jag är en spexare. Är sällan tyst och tycker om att dra skämt så alla skrattar och gillar att lyfta stämningen var jag än går.
Min lillebror Marcus är bara 3 år på bild och är stöpt i samma form :-).
Även om jag ibland är ute med kompisar på helger så sitter jag ofta hemma också och ägnar mig åt att skriva och rita. Både jag och min storasyster känner stort ansvarstagande över våra småbröder och även om min 9 åriga bror sover i mitt rum så har jag också min lillebror Marcus väldigt nära mig och han är med mig väldigt ofta vart jag än går såsom buss till stan för att handla, på utflykter, på friluftsdagar, till kompisar och till praktiken jag har på ett fritids är han med och hälsar på. Jag är även med honom när Marcus för första gången står på ett par skridskor och tar med honom när vi ska kolla på när andra brorsan spelar fotbollsmatch.
Jag visste tidigt att jag ville jobba med barn och jag var omtyckt av dem. Jag var inte rädd för att ta för mig och leva ut på barns nivå men var väldigt ansvarstagande också på jobb. Hade ett sommarjobb som lokalvårdare denna sommar och plockade ut min första riktiga lön. Det var häftigt. Och vuxet, tyckte jag :-)
Denna sommar hade vi ett dubbelbröllop i släkten som var en härlig tillställning men även till julen samlades stora delar av släkten då vi hyrde Folkets Hus i Härnösand. Det var bland det roligaste jag varit med om och självklart var jag en av dem som klädde ut mg till tomte och delade ut klappar ihop med farbror G.
En stor tv för kalle anka där vi som gillar det samlades i en myshörna, möjlighet till att sjunga från scen, dans kring gran men även vanlig styrdans och sen en fantastisk middag.
Ja, det här var ett himlans fint minne som jag önskar gick att göra om igen med den nya generationen barn.