Follow on Bloglovin

Ännu ett favoritcitat


Jag hittade detta citat på nätet och kände att den skulle göra sig helt rätt ovanför vårt köksbord där familjen alltid är samlade.
 
Fyndade ramen för halva priset på IKEA och via ett redigeringsprogram så skapade jag bakgrund och lade till text och skrev ut på ett fotopapper.
 
Nu letar jag efter det perfekta ordet att bilda på väggen ovanför tidningsstället i matsalen.
 
 
 
Follow on Bloglovin

Dietisten ringde

Nutrilettfolket har fixat så vi som ingår i Tactiq team ska få komma i kontakt med en dietist.
Jag blev uppringd igår och jag hade hoppats få lite svar på hur jag ska få bukt med min tröga viktnedgång samt hennes tankar kring LCHF då jag fortfarande känner mig osäker på vilken väg jag ska fortsätta på nu när jag får börja äta igen.
 
Hon började med att säga att jag borde vända mig till en annan dietist eftersom jag har lymfödem. Lite svårt då jag kämpat i i flera år bara för att få behandling av sjukdomen. Tvivlar på att jag hittar en dietist här omkring som vet hur jag ska hantera kosten också. Jag hade hört att man skulle minska på kolhydraterna om man har lymfödem men det kunde hon alltså inte bekräfta.
Men vi pratade vidare.
Hon tyckte överhuvudtaget inte LCHF var något att anamma då det nu visat sig också att den metoden inte är så bra på lång sikt - jag hade hört detsamma så jag kände mig nöjd med det svaret.
Hon hänvisade till tallriksmodellen och lite sunt förnuft....inget nytt från en dietist på den fronten.
 
Vet inte om jag är så förtjust i tipset om att dra åt skärpet på byxorna så hårt att det blir obekvämt att äta heller,  inte något som jag kommer att använda mig av i alla fall. Det är förresten inget vidare om man har lymfödem heller då det stryper lymfflödet. Tror inte det är något vidare tips för nån för den delen.
 
Däremot sa hon något intressant om vattendrickandet - jag dricker lite nu och då och både före och efter måltiderna men hon menade att man inte ska dricka alls till måltiderna för då kissar man snabbt ut det som maten innehåller och man kan bli hungrig fortare och kroppen hinner inte ta upp näringen som maten innehåller.
Jag fick svara på lite frågor om hur jag äter och dricker och hon reagerade på den 0,5 dl juice jag dricker om dagen till gurkmejan och menade på att det är minst 1 km promenad att få bort det ur kroppen. Själv har jag tyckt att det varit sådan liten mängd men är beredd på att tro på vad hon säger och ska byta ut det mot vatten....urk.
 
Hon ville att jag skulle föra en matdagbok - vilket jag gör, svarade jag. Men nu skulle jag fylla i den nogrannare, menade hon :-). Nästa vecka ska jag skicka till henne vad jag äter under 1 dag så ska vi analysera det tillsammans.
Hon avslutade med ett tips om att skriva på skärpets insida datum för varje hål som man lyckats förändra till det mindre (när jag vägde 13 kg mer så kunde jag inte ens ha ett skärp) men jag själv har ett annat tips - har delat upp min garderob i två. Kläder  jag kan ha nu - kläder jag kan ha när jag går ner i vikt.
Denna vecka har jag kunnat plocka fram kläder från den sistnämnda garderoben och den kicken är enorm, särskilt när man inser att man snart måste fixa ett hyllplan för kläder som är för stora också.
 
Så fick jag någon hjälp av denna dietist? Det var mycket trevliga att prata med denna rara dam men jag tror jag googlar vidare. Hon var superkunnig kring kropp och kost men jag hade väntat mig lite mera personlig coaching.
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin

Choklad är livet ;-)

Ärligt så har jag fortfarande inte lessnat på Nutrilettsmåltidersättningar efter snart 10 veckor. Kan fortfarande se fram emot en smoothie till lunch men helst den med chokladsmak. Jag älskar ju choklad annars också så det är verkligen super att just den finns. Något godis har jag inte ätit sedan juni och det känns lite knäppt att tänka på då jag en gång i tiden alltid åt typ en Marabou chokladkaka varje helg och kunde inte alls tänka mig att avstå från det. Nu har 2,5 månad gått utan en enda bit ens och jag är inte heller sugen.
Jag kan till och med se att min hud mår mycket bättre och jag känner mig yngre och starkare i min kropp. Jag tillhörde skaran av folk som klev upp ur soffan efter att ha suttit några timmar och vaggade som en pingvin för att man var så stel och hade så ont. Borta!!!!
 
Efter gårdagens inlägg där jag visade upp min FÖRE och EFTER bild så fick jag en sådan bra respons så att jag nästan rodnade. Men vad gott det gör. Jag HAR ju gjort ett fantastiskt jobb. Däremot så tycker jag inte att jag ser så smal ut i verkligeheten som jag ser ut på bilden. Måste ha hittat en perfekt pose, haha.
Jag har fortfarande ca 30 kg övervikt enligt BMI men jag har riktat in mig på att gå först gå ner till 82 (fira lite då) sedan gå ner till 75 kg (fira igen) och slutligen hoppas jag åtminstone nå 68kg (är det ens möjligt så ska jag fira utav bara helsicke). Det är 20 kg dit.
Men det ÄR verkligen ett heltidsjobb. Att gå ner i vikt kräver planering, att ständigt motiveras och inte tappa fokus. Varje dag får man brottas med olika sorts tankar, prövas inför olika utmaningar och påminna sig själv om varför man gör det här.
Det ramlade in massor av frågor igår på min mail från många olika håll och jag satt halva dagen med att besvara så gott jag kunde. Jag har testat många olika bantningsmetoder men det handlar inte bara om det - det handlar om tajming också. Är man tillräckligt motiverad till att genomföra det här just nu? Ingen metod blir hållbar så länge man inte är tillräckligt motiverad.
 
Förutom allt stöd jag fått från människor runt omkring mig så har jag använt mig mycket av musik för att komma vidare under min viktresa. När jag hamnat i en svacka hemma så har jag dundrat på med discomusik i högtalarna - barnen har definitivt ingenting emot det kan jag lova - disco varje dag hemma liksom ;-.). Men även när jag gett mig iväg ut på promenaderna så har musiken i hörlurarna fungerat otroligt peppande. Jag fylls av helt andra känslor i kroppen - blir laddad med en sådan energi att tankar på mat inte får plats och det sug jag trodde jag hade försvinner in i dimman av endorfiner.
Jag vägrar tappa kontrollen nu och det må gå trögt med viktnedgången men jag är så glad över att jag ändå lyckats inspirera så många till att förändra sina liv och få ett bättre mående på köpet. Kram till er