Follow on Bloglovin

Julklappssnack och skidbacke

 
Tvättdag idag......det var det igår med och förmodligen imorgon också :-)
 
 
Det har inte varit läge för gym än för min del och inte orkade jag med att julbaka idag heller men det kom några paket från Wish hem till brevlådan och det är nästan som lilla julafton det.
Så jag har slagit in paket igen, skönt att hålla efter så man inte sitter där dagen före julafton med ett berg av klappar att slå in.....så gjorde jag förr. Men då hade man inte så många att köpa till heller.
Vi är ju lite extrema i vår släkt så vi köper till alla mina 4 syskon med respektive samt deras barn också utöver våra 5 egna ungar eftersom vi firar ihop och umgås flitigt. Ja, också klappar till våra föräldrar förstås.
(börjar köpa och planera redan i september)
Men så är ju julklappsöppningen för oss en av julaftons bästa moments då vi först samlas kring barnen som inte får öppna förrän alla klappar är utdelade så att alla kan vara delaktiga i vad barnen får och så de kan tacka.
Sedan samlas alla vuxna (då leker barnen med sina klappar) och då öppnas julklapparna så alla kan se vad var och en får också.
Det är en sådan glädje att få ge och det är självklart en glädje att få en julklapp och tanken bakom den också men vi är nog alla rörande överens om att den största glädjen är att vi faktiskt är tillsammans.
Det är inte självklart i alla familjer och särskilt inte när man är så många som vi men den glädje som ligger i luften över att vi har varann kan man nästan ta på en sådan här dag.
Vi är duktiga i vår familj på att säga att vi älskar varandra, vi kramas ofta och vi hjälps åt och när man har använt sig av alla möjliga sätt att visa vad vi betyder för varann under hela året så är det en extra bonus när man hittar en present till en familjemedlem som överraskar, gör en extra glad, och sätter guldkant när kvällen rundas av och alla ska hemåt.
Så vi köper inte klappar bara för att ge. Det ligger ofta mycket tanke bakom dem.
Min bror kan säga något under sommaren som jag snappar upp eller min syster kan nämna att hon letat efter en sak men inte hittar i butik och då kan jag jobba mig tokig för att hitta den åt henne.
Ibland är det julklappar som är menat att peppa, andra klappar är menade att beröra.
Julen är sååååå myckett mer än bara klappar såklart och imorgon är det 1 december och nedräkningen drar igång men det händer mycket andra roliga juligheter under tiden fram till julafton och även efter julafton.
En magisk tid på flera sätt under en hel månad ju :-)
 
 
Avslutar med ett av mina favorit julpynt - hunden som liksom jag, inte kan åka skidor.
Den får mig att le varje år när jag ser den.
Sist jag åkte skidor såg jag ut sådär.
Jag var 18 år och fick inte stopp i skidbacken - alla utom jag och väldigt småbarn vet hur man gör när man ska stanna.
:-)
 
 
Follow on Bloglovin

Ingen jul utan granris

 
Nu har jag med hjälp av maken i år lyckats pynta med granris utomhus. Vilken julstämning som infinner sig när granris ihop med belysning kommer på plats också toppar man det med en tomte där mitt upp i alltihopa :-).
 
Vi har sålt vårt hus men vi bor kvar fram till våren eftersom familjen som köpt vårt hus inte heller kan flytta in hit förrän då.
Vi hade ju redan i början på detta år (januari) bestämt oss för att flytta och fått tagit ner alla familjefoton pga fotografering av rum inför annons, vi hade börjat packa ner i lådor, slänga och sälja saker och var inställda på att vi hade firat vår sista midsommar och jul här.
Men så blev det ju inte, så jag har varit lite trögstartad inför alla högtider.
Inte bara pga sjukdom.
Känt hela tiden som att jag är "på väg" 
och tappat lite av lusten att gå på stort inför högtiderna som jag alltid gjort tidigare.
Att inreda hemmet har ju också varit en del av min vardag då jag pga av min sjukdom tillbringar mycket tid hemma. När man har ett "hus till låns" så tappar man gnistan och drömmer sig bara bort till det nya hemmet.
 Vi håller på att längta oss tokiga till dess för allt står bara still just nu och vi kände först att denna jul kan lika gärna kan få passera obemärkt förbi också.
Men så tog vi vårt förnuft till fånga och drog i gång julpyntandet och nu är det istället som om man inte kan sluta  för det blev riktigt roligt igen.
Och herregud - det är ju måååånader kvar till flytt :-)
Och när man dessutom fått komma igång med att slå in julklappar, ja då rullar det bara på.
Kanske läge att dra igång julbaket nu också?
Tjoho ho ho!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin

Tjoho här är jag och helgen

 
Upp och ner i det Lundgrenska hemmet men nu har vindarna vänt och jag har haft några rätt fina dagar.
 
fredageftermiddag var jag och Mogge iväg på lite julklapps shopping och då var jag nog inte på topp direkt.
Brukar inte vilja avsluta shopping före Mogge men jag fixade bara 1 julklapp och vi fick åka hem.
Svängde förbi Mor min i samma veva och där var hon igång med julpyntandet.
Hon har ju över 100 tomtar så hon pekade och jag hjälpte till att ställa dem på plats.
Hon har ju kvar sin fantastiskt roliga julgranskula som jag gav henne för några år sedan med en bild på henne då hon ser ut som en julgranskula själv. Men det roligaste med den är att man kunde spela in ett meddelande så när man trycker på en knapp så spelas det upp - jag spelade in hennes gapskratt från ett videoklipp innan hon fick julgranskulan och det skrattet är vida känt att locka med andra till skratt. Inklusive henne själv när hon hörde det :-)
Vilken rolig grej detta var - köpt via Japan Photo tror jag.
 
 
På lördagen hade vi en familjedate med goda vänner till oss - mamman i familjen är faktiskt en tremänning till mig. Jag har ju en vansinnigt stor släkt och umgås även med stora delar av den.
Det är himlans behändigt med släktingar för det kan gå långt mellan träffarna men ingenting har förändrats - banden är starka.
Så är det mellan Cicci och mig. Hon har en sambo som kompar bra ihop med min make - mycket skratt. Och så har de en son som är ett år äldre än min son samt en dotter som är ett år yngre än min dotter.
Vi bowlade och for sedan på china restaurang och umgicks.
Det var nog bland det trevligaste vi gjort på länge.
Jag blev väldigt dålig dock då jag kom hem så det blev raka vägen till sängen i 2 timmar men sen så.
Maken och jag drack lite rött vin på lördagkväll och åt pepparkakor med ädelost samt navigerade oss igenom youtubeklipp och myste till riktigt sena natten.
Vilken bra lördag det blev.
 
Söndag var lite knackig - vet inte om det berodde på alla glas rödvin kvällen innan eller om det var för att vi var vaken halva natten :-)
Vi tog en lång sovmorgon och valde att tända första adventsljuset på kvällen då det blivit mörkt.
Även denna dag hade vi besök av släkt i omgångar - jag tror minsann detta hus har svängdörrar.
 
Jag var definitivt inte klar med någon julstädning till första advent - min hälsa tillät inte det men det gjorde ingenting för på måndagen fick jag galet bra energi och gick loss och blev färdig.......så färdig som man nu kan bli.
Julpyntandet är ju en ständig pågående process för mig ända fram till jul. Det dyker alltid upp nya ideer :-)
Såhär ser vår hallbyrå ut just nu (nedan) men jag gissar att den kommer att förvandlas några gånger till innan jul.
Älskar mina tomtar av porslin i svarta kläder där men eftersom alla som kommer innan för dörren älskar att lägga mössor och vantar och annat på denna byrå så finns risken att de trillar omkull.....och DÅ blir jag jäkligt....ledsen på ögat.