Follow on Bloglovin

En orange golvmatta

Bortsett från att dessa foton är uselt tagna så kan man ändå se hur himla osnyggt det är med en orange golvmatta. Den här har vi stått ut med i 5 år men för 2 veckor sedan så köpte vi hem grå golvfärg för 99:- och det tog en halvtimme x 2 att få bort. Varför har man väntat så länge liksom.
Det har även stått en bide där en gång i tiden (varav kranarna längs golv) men den vi ersatte vi med ett skötbord när barnen var små, och sedan har den delen fungerat som plats för grovsorteringen och nu funderar jag på någon slags förvaringsmöbel där istället.
Men bara känslan att toaletten känns fräsch igen är obeskrivlig. Ungarna kissade hellre på sig än gick in dit förut så då kanske ni fattar skillnaden från före och efter också ;-).
Follow on Bloglovin

Ett förberedande

Vi (läs JAG) håller på att förbereda för en Halloweenfest för barnen.
I vanlig ordning så har jag planerat detta i låååång tid i förväg men liksom skrider inte till verket förrän dagen innan då jag också får de bästa idéerna.
Ska inte göra denna Halloweenfest särskilt märkvärdig på så sätt men visst går man loss lite och gnider sina händer och fnissar lite förtjust när man har dekorerat klart, packat barnens godispåsar och fått några briljanta idéer som man vet barnen kommer att älska.
Har bara bjudit hem släktens barn men de blir ett gäng på 9 stycken i 2 timmar här hemma imorgonkväll kl 17:30.
 
Folk frågar hur jag orkar hålla på men hur kan man INTE orka undrar jag....jag har 2 förväntansfulla barn som längtat och längtat och vetskapen av att de växer upp och har sådana här roliga minnen att blicka tillbaka på gör att jag gärna tar av mina superkrafter för att kunna genomföra det.
 
Imorgon ska jag också hinna med att åka till sjukhuset och besöka ortopedtekniska för att se om de lyckats fixa mina stövlar som jag väntat i snart 2 år på samt om de överhuvudtaget hittat igen vinterskorna jag lämnade in i juni och som de tappat bort också.
 
 
Follow on Bloglovin

4 km och 8 veckor

Det är skillnad på 4 km och 4 km......att gå en skön sommarkväll på strandpromenaden och känna ljumma vindar är ingenting jämfört med att gå stavgång i duggregn i snömodd en mörk oktoberkväll.
 
Jag var så sjukt slut i kroppen när jag kom hem att jag tog mig till soffan och bara ramlade ner där och blev liggandes en halvtimme. Jag måste vara sjukt duktig och sjukt dum i huvudet och kanske lite sjuk överhuvudtaget för min kropp både behövde och inte behövde det där.
 
Och idag har jag gjort upp en 8 veckors plan för mig. Jag har visserligen hållt vikten i 2 månader sedan jag avslutade Nutriletttävlingen men hade en sjuhelsickes till svacka förra veckan och tjohej vad en vecka kan ställa till det - vågen visade 2 kg upp imorse. Kände direkt att ska jag kunna nå mitt mål som är minus 6 kg till jul så måste jag ingå i någon form av "projekt" där jag hela tiden uppdaterar mig själv och har en plan. Jag gillar egentligen inte att sätta upp kilon som mål utan hellre ett datum. Så jag har bestämt att köra fram till julafton för det är exakt 8 veckor kvar till dess.
 
Så idag börjar jag med Nutrilett shakes/smoothies/bars igen - kl.09 - kl.12 - kl.15 - kl.18 - kl.21 MEN jag äter ett mål mat om dagen (lunch eller middag) och där har jag lite viktväktartänk. Kommer att vara extra hård de först 4 veckorna för att få lite diciplin igen. 
Idag åt jag en laxfilé med spenat och stekt viktkål. Den måltiden hade 50 kalorier mer än en smoothie men jag blev sååååå mycket mättare.
Minst 3 km promenad varje dag - det kan jag dela upp i flera om jag har en dålig dag men jag måste UT.
Styrke eller simning i den mån jag kan.
Äter mina mediciner, min gurkmeja men ska försöka få in någon rutin på användandet av benpumpen också så just nu har jag mitt vänstra ben i den medans jag bloggar - förenar nytta med nöje ;-).
 
Ja men lycka till, till mig igen då - har ju fixat detta så bra förut så vad helskotta ska vara problemet nu då om jag inte grejar det :-)