Follow on Bloglovin

Tvättstugekärlek

Ja den sorts tvättstugekärlek jag tänker på är INTE den där då jag sitter på tvättmaskinen när den centrifiguerar, om ni tror det ;-) utan den där jag står och manglar sängkläder till ljudet av tvättmaskiner som blir klara på mindre än en timme med en lika kort tork tid där jag kan vika ihop väldoftande mjuka kläder direkt in till garderober.
Som jag saknat detta.
Hade aldrig en torktumlare i huset.....ingen mangel heller, så ni fattar att jag stormtrivs i den nya tvättstugan trots att jag måste gå en trappa ner och ut runt knuten för att komma dit.
 
Jag räknar steg med min fitbit flex 2 så jag har inget emot att gå lite extra så jag springer med en soppåse mellan varven också till soprummet 100 meter bort.
Har 100 meter till min Mor om jag vill ha sällskap till kaffet, ca 700 meter till höger mina bröders två hem, samma avstånd åt vänster till min systers familj, 500 meter till affär och 500 meter till skola, och 800 meter till gym. Alltså detta är perfekt för oss.
Vi stormtrivs i vårt lilla kaos - har ju inte fått ordning på grejerna än. Ett minus är att vi är så trötta mentalt och kroppsligt och det är en hel del kvar att göra i huset under 3 dagar till.
 
Det bor väldigt mycket hundar i området och Bonnie har fullt upp med att lära känna dem alla via backen. Jag tror inte hon ser sig omkring alls och ibland går hon förbi hundar med 2 meters avstånd utan att lägga märke till dem överhuvudtaget eftersom hon har nosen i backen.
Från och med idag sover inte Pelle längre kvar i huset så ikväll ska vi hämta hit katterna och se vad de tycker om den nya lyan.
Sally och Olga har varit utekatter i många år och här går det inte att släppa ut dem anser vi då vi bor längst upp i hyreshuset, har en parkering och storväg utanför och en lekpark till vänster om huset.
Hoppas de kommer att trivas inomhus med balkongen att sola på.
Ett stort minus är att med mindre hem så blir det svårt för min bror med familj att vistas här, men vi provar.
Kaninen Lotuz ska få flytta hit idag också så han lär väl reagera som han alltid gör med allt han möter - med exakt samma ansiktsuttryck :-).
 
Follow on Bloglovin

Kaos

 
Vår första natt i i lägenheten och vi somnade alla snabbt, sov tungt, snarkade och dreglade säkert också.
Tackar skolan för att de valde att ha studiedag just idag eftersom det blev sent igårkväll så barnen kunde få sovmorgon.
 
Ett kaos, fast ett ganska trevligt kaos.
Ebba tycker att det känns som om vi är i en stuga och ska hem sen igen.
Max har en enda grej han lägger all fokus på och det är att få till sin datahörna så han tycker jag ska sluta packa ner och packa upp allt annat och bara lägga krut på det.
 
Under vår första dag i lägenheten så kom de tre kusinerna Westen med sin pappa på besök och barna lekte sig igenom hela dagen och stannade även över på middag bland kartonger.
 
Min svåger kikade förbi på en kaffe och jag har hejat på grannar och en grannflicka kom förbi och lekte med Ebba under kvällen medans Max drog iväg på fotbollsträning.
 
Mogge och jag for tillbaka till huset igen och fick ihop ytterligare ett släp med prylar som vi tryckt in i trean. Eftersom vi är sjukt dåliga på att be om hjälp så är vi bara två att bära och kånka på prylar så flytten blir ovanligt lång. Sonen P har varit med under de timmar han kunnat och burit de tyngsta möblerna men andra sonen jobbar så han slipper undan ;-) 
Min kropp är såååå trött, det värker, jag haltar, har blåmärken över hela kroppen, men samtidigt så är jag mentalt så glad så jag gråter och skrattar omvartannat, haha.
 
Pelle sover kvar i huset under den här veckan så han har katterna och kanin kvar där medans vi reder upp här i röran. Bonnie verkar trivas, har träffat grannvovven redan och kommit överens ;-)
Hamstern fattar ingenting.
 
 
Follow on Bloglovin

Grattis 50 åringen

 
I lördags pausade vi flytten och for iväg för att fira en kär kusin som med hjälp av nära och kära bjöd på en fantastisk kväll.
Det var mingel, god mat, skratt, lite blodspill, och allsång.
Berörande tal om att vi bör ses oftare än bara på facebook, vi klappade i takt till en glad trubadur och vi dansade ihop med gamla som unga, fulla som nyktra till sena natten.
Man vill liksom inte att kvällen ska ta slut och jag blir berörd över det fina engagemanget att samla släkt och vänner.
Jag älskar verkligen min stora tokiga släkt och det gör denna 50 åring också så jag hoppas vi tillsammans lyckades med att göra kvällen minnnesvärd.
 
Några av de kidz som var på plats tidigt under kvällen, vi hade fixat barnvakt åt våra :-)