Follow on Bloglovin

Intressant föreläsning

Min kusin Jessica har ett himla trevligt jobb där de får förmånen att åka på olika föreläsningar lite då och då.
Jag i min tur har en himla trevlig kusin som bjuder med mig på dessa föreläsningar :-).
I onsdags så var det den mycket politiskt insatta Marcus Oscarsson från TV4 som intog scenen med större karisma än vad som når ut i tvrutan.
Han gick igenom USA:s valkampanjs varför när och hur och plockade politikens godbitar och visade oss klipp på stor skärm.
Han är ju väldigt insatt och duktig på att förklara och få oss att tycka politik är kul också men jag är minst lika fascinerad av honom som person också, hur han som liten kunde vara så driven, komma från en liten håla och drömma så stort, vara så målveten och faktiskt lyckas.
Han kändes äkta på scen och berättade med en sådan glöd att man förstod att han lever och andas politik men det är en konst att prata om ett sådant brett ämne och samtidigt vara opartisk. Den här timmen var aldrig tråkig, jag log stort under hela tiden och lärde mig faktiskt någonting också :-)
 
 
Follow on Bloglovin

Nutrilettar på

 Jodå, jag har nutrilettat på och ska strax köra mitt 3:e pass på gym denna vecka ihop med svägerskan Angelica.
Jag har ätit både frukt och middagar och hållt mig borta från sånt som min kropp inte gillar men med Nutrilett så har jag liksom en slags balans på det hela.
Mättar bra och när jag inte orkar är de perfekta med sitt innehåll. Ibland har man behov av att tugga när man är hungrig men jag brukar tänka att jag får äta något om jag dricker denna först, ett glas vatten och väntar 5 min.
Det har aldrig hänt att jag faktiskt vill äta efter det.
Men eftersom jag tillåter mig äta middag ihop med familjen så är det lättare att stå ut också.
Ren kur tär mycket på psyket på en person som både gillar att laga mat och att äta den och umgås kring den så detta upplägg passar mig.
 
Dock började jag må dåligt i torsdags, och har känt mig olustig i kroppen.
Ebba hade feberfrossa onsdagkväll, Max hade växtvärk natten mot torsdag och hunden var lös i magen och skulle ut halv sex på torsdagmorgon så min brist på sömn hade nog en ganska stor inverkan på mitt mående, känslig som jag är. Mitt humör påverkades också och jag kände mig gnällig. Det är ännu värre när man är medveten om det.
Alla mår bättre idag (fredag).
 
Nu är det en rätt intensiv helg som väntar med fotbollscup och födelsedagar så nu gäller det att jag tänker till och vilar när jag kan, inte stressar och inte slarvar med maten.
Har börjat kunna ta längre promenader med hunden och fått sällskap av Angelica och hennes lilla Tua som imponerar stort med att kunna gå långt med sina korta ben men å andra sidan har jag rätt korta ben också så jag är rätt duktig jag med, hihi.
 
 
Follow on Bloglovin

Testagram

 
För 99:- får jag varor som nyss kommit ut på marknaden och som är värd det dubbla.
 
Digestive Havremål - de har vi testat tidigare, smarta mellanmål i förpackat i två och lätta att ta med.
Kaffe - endast i provpåse....kan vara kul att testa.
Kexchoklad utan tillsatt socker överraskade, familjen tog en liten tugga var och den fick tummen upp.
Musli - både ekologisk och utan tillsatt socker - ska testas i helgen, ser god ut.
Duschkräm från Palmolive blev jag riktigt glad över, älskar nya dofter.
Pastan med Ingefära från Santa Maria var verkligen en nyhet - den finns som vitlök också och ska ersätta riven ingefära eller pressad vitlök med 1 tsk från denna, så praktiskt och inget kladd.
Majskakor brukar vi gilla till mellanmål här hemma - nu med en ny smak.
Och CHIPSEN - Wow, så de har lyckats med dem. 30% mindre fett men krispigare, barnen tog 2 var för att testa och nu sparar vi dem till fredag....den blev månadens testagram hit.
 
Vi längtar redan till nästa paket - gud så kul det är när den levereras och jag och barnen samlas kring paketet och är sjukt förväntansfulla varje gång, som om det vore lilla julafton en gång i månaden :-).