Follow on Bloglovin

Mönstrade illustrationer

Jag har helt fastnat för detta med att mönstra illustrationer jag gör men de är under ständig utveckling. Det är svårt att få en varg att se ut som en varg och inte en hund, eller att lägga mönster rätt på ugglans skrud.
Jag vill själv göra tavlor av dem så när jag känner att jag är nöjd med dem så ska jag köpa ramar.
Under tiden leker jag vidare med svart tusch och nya motiv. Just nu ska jag bli klar med ännu en uggla också har jag fått en förfrågan på att göra grodor. Roligt.
 
Måste påminna mig själv att inte sitta så länge åt gången för i fredags spårade det ur och jag fick hemsk värk när jag suttit och tiden runnit iväg. Att jag aldrig lär mig.
Follow on Bloglovin

En månad med LCHF

Nä, efter en månad med lchf så släpper vi den dieten. Min sjukdom svarar inge bra på det och jag måste äta mindre fett eftersom ödemet ökar.

Men vad blev resultatet då?

Mogge: han gick ner 3 kg och 4 cm i midja. Fick lugn mage och mindre gaser. Slutade dessutom snarka???

Åsa: jag gick först ner 2,5 kg på 1,5 vecka men plötsligt på 2 dagar så gick jag upp allt och vägde 97 kg igen och så såg det ut resten av veckorna tills jag såg att jag en dag till och med vägde mer än när jag började. Vid sista fredagsvägningen stod jag på 96,6 kg. MEN midjemåtten har aldrig sviktat utan där har jag gått ner centimeter efter centimeter och på en månad har jag alltså gått ner 8 cm. Väldigt nöjd med det reultatet.

Så man kan säga att lchf funkar men mitt ödem ökar så därför valde jag tillsammans med Mogge att lägga ner det. Är glad att vi provade, att Mogge var med på detta så att man slipper undra om detta är svaret på ett bättre mående. Nu är det inte så att vi tänkt vräka i oss under februari utan vi fortsätter äta bra men med mindre fett och TRÄNA MER. Lite mer kolhydrater och socker kommer det bli men aldrig som det var i julas. Har en bra grund att stå på nu, känns det som.

Dock slog vi till med både vin, winegummi och lite choklad under fredagkvällen och den sockerchocken gjorde oss gott, haha.

Har varit på gym i 3 dagar i rad men har haft stora problem med värk så sista gympasset handlade mest om att peppa kusin J som också vill börja där. I fredags hämtade jag barnen på skolan tillsammans med brorsan och sparkade på med sparken - både tröttsamt för benen och skönt att kunna glida fram mellan varven men framförallt ett stöd i halkan som är nu. Plusgrader varvas med minusgrader och i torsdags var det en riktig regnsstorm när Ebba och jag skulle till tandläkaren medans det idag lördag är snöstorm istället. Vår planerade skoterutflykt får skjutas fram till imorgon istället. Idag blir det bara mys inomhus med värmefilt och värmeljus :-)
Follow on Bloglovin

Kickar igång onsdag

Sax och gjort - klippte lugg på mig själv igår och därmed har jag samma frisyr igen som när jag var 14 år.
Fyller 40 år iår och vet inte om man ska tolka det som en 40 års kris eller om jag ska tolka det som jag är feg bara helt enkelt som sällan vågar ändra frisyren.
 
Igår vaknade barnen och var allmänt hängiga och på gränsen till gråt så jag lät dem vara hemma från skolan.
Men på eftermiddagen så var det fart på dem igen trots lite ont i hals och ont i nån fot, ont i ett finger, och om man lyfter benet såhär så gör det ont där m.m.
Låter ungefär som mig på morgonen :-).
 
Jag hade en bra dag men mådde uselt på kvällen. Hade en stor svacka och ville vräka i mig av allt som inte har med lchf att göra.
Hade också väldigt ont i mina ben, och vänster ben från fot till ljumske var värst.
Tror faktiskt att den gamla vanan att tröstäta vid dåligt mående gjorde sig påmind mer än att det handlade om att jag faktiskt var sötsugen. Tog mig genom svackan men fick ta smärtstillande innan jag gick till sängs för att kunna sova igenom en hel natt.

Älskade lilla Ebba 7 år som nästan varje morgon i 3 veckors tid ställer klockan på 05:30, klär på sig, tänder värmeljus, kokar kaffe och dukar fram frukost åt hela familjen, och väcker oss andra 06:15. Imorse hade hon dessutom gjort ordning rullad skinka med Philadelphia ost på våra kaffefat.

Det är kärlek det <3<3<3

Jag hade ingen värk imorse, tog tillfället i akt och for på gym. Ett kombinerat pass där jag lade mycket fokus på att göra lymfövningar som ska kicka igång flödet. Mina ben mår inge bra och att gå hem 1 km var riktigt jobbigt när inte bara benen värkte utan också höften. Men inombords mår jag toppen. Är riktigt stolt över mig själv att jag inte bara tog mig igenom gårdagens svacka utan också gjorde mig ett bra träningspass.