Follow on Bloglovin

Stopp i en vecka

Hej Bloggen - tillbaka efter en vecka.
Det blev stopp i knopp och kropp ett tag och jag har fått lagt mycket på sidan.
Nu håller jag bara på att vänta ut en förkylning också som kom hastigt och kastade sig över mig och har gjort mig hjärnslö i några dagar.
 
Sommarlovet är slut och det i sig är ju lite trist men jag tycker samtidigt att vi går mot en fin tid med höst och allt som tar fart på nytt, så inga tårar här för att sommaren är förbi.
Skolan för de små - de har kickat igång i trean och fyran och kommer hem nu med en massa papper och jag fyller flitigt almanackan med allt möjligt.
Har lika bra minne som en gaffel just nu och får ställa larmet på min mobil hela dagarna som påminner mig så jag vet vad jag ska göra.
 
Jag har i alla fall också gjort ett schema till mig själv där jag ska fylla i hur mycket aktiv jag egentligen är - jag gillar att hålla koll och uppdatera mig eftersom jag har en tendens att komma av mig när jag har mina dåliga perioder.
Fast när man lever med ett lymfödem så kan man inte sluta vara aktiv när man har en dålig period för då stannnar lymfflöde av och ödem ökar och även vikten och kroppen mår ännu sämre. Jag tycker om att titta på mitt schema och fylla i när jag promenerat, tränat eller bara gått ut med hunden runt kvarteret. Det blir tydligare då när det är helt blankt på pappret i 3 dagar som nu när jag blev sjuk med feber.
Det är som om allt rasar i takt när man blir sjuk, motivationen och jävlaranamma är som bortblåsta.
Det kräver mycket av en att ta med sin sjuka kropp ut på promenad men jag vet också att det kommer resultera i att kroppen snart svarar positivt på det så länge det är i lagom mängd.
 
 
Jag har bra koll på mina kroppsmått också eftersom jag är ständigt orolig att mitt ödem/svullnad ska öka. (armar, midja, höft, lår)
Hittade igen 10 år gamla kroppsmått från 2006 då jag dessutom vägde 10 kg mindre.
Det som blev intressant var att när jag jämförde med dagens mått så är min kropp flera centimetrar mindre nu fast jag väger 10 kg mer.
Det visar att trots våra dåliga perioder så är det de goda perioderna som räknas vars resultat märks i längden :-).
 
 
 
Follow on Bloglovin

En drink eller två

Nu skålas det som aldrig förr - när sommaren går mot sitt slut så vaknar jag till liv 😊
Trotsade regn och rusk och tog bussen till Sundsvall i fredags eftersom lillasyster och jag bestämt oss för att ta en drink ihop efter hennes jobb. Blev ju inte direkt på någon uteservering men trevligt ändå på nyöppnade Vezzo.
Kl 18 skildes vi åt efter en lång kram och jag promenerade iväg hem till min vän Maria för en tjejkväll med henne och två till. Vi brukar träffas en gång om året även om derby var längre sen sist. Kärt återseende in Real Life eftersom vi via Facebook dock följer varann och håller oss liiiite uppdaterade 😊
På bild ser ni oss fyra - stela som pinnar men det var innan vinet. Borde fotat 3 timmar senare men jag ville ju få med lite av den goda maten vi dukat fram. Vi åt som 4 små grisar. Ser också på bilden att jag måste sluta ställa mig längst ut på bild om jag ska slippa se ut som om jag är dubbelt så stor, haha.

Dage efter hade vi i familjen en del att göra och vi åkte iväg hemifrån tidigt. Bland annat så tog Ebba några timmar ihop med mig på Birsta medans Max var med sin pappa.
Jag fick sedan mycket värk i benen men mest i rygg och höft så jag var inte så mycket mer i farten den kvällen.
Mogge och jag firar 7 årig bröllops dag så det satte lite extra guldkant i vardagen - vi såg till att vi fick några timmar tu man hand men annars rullar jobb, fotbollsträningar, tvätt och disk på som vanligt här.
Vi närmar oss slutet på ett härligt sommarlov och vi försöker runda av med mycket mys men tidiga kvällar för ungarna.

Follow on Bloglovin

Biofilmer i AUGUSTI

Ooops, detta inlägg kom visst lite sent men eftersom jag själv gillar uppdatering av kommande biofilmer så postar jag detta ändå :-)
 
 
Den 3:e augusti
 
Vad gör våra husdjur när vi människor inte är i närheten? Denna trailer fick mig att le flera gånger om.
 
 
Den 3:e augusti
 
En skruvad film där ett gäng bad guys som inte har något att förlora rycker in och ska styra upp något som inte regeringen klarar av på egen hand.
Många bra skådisar - denna har jag längtat till men ännu inte kommit iväg för att se.
 
 
Den 5:e augusti
 
En berörande historia om en pappa spelad av Viggo Mortensen som bor med sin familj i skogarna långt från civilisationen. De uppfostras till att bli starka och självständiga individer men en tragisk händelse tvingar dem tillbaka till släkt och vänner och mycket annat som de ställs inför på nytt.
Kanske ingen biofilm men mycket väl en film jag vill se.
 
 
Den 10:e augusti
 
Har lite svårt att avgöra av trailern om detta blir succé eller om den suger. Älskar ju skräckfilmer och skaparna av Conjuring har fått till denna och dess snuskigt läskiga effekter.
 
Ett ont väsen visas uppenbarar sig när lamporna släcks - bara det är läskigt nog :-).
 
 
Den 15:e augusti
 
En av mina favoritskådisar samt en story baserad på verkliga händelser om soldaten Newton Knight som gjorde uppror under Inbördeskriget. Mycket bra trailer - denna blir sevärd.
 
 
 
 Den 15:e augusti
 
Rätt skönt med lättsamma komedier men denna blir från tv soffan. Duktiga mammor som gör uppror.
Mer spännande än så blir det inte :-).
 
 
 Den 17:e augusti
 
Om den andra animerade filmen handlar om husdjur som kan prata så är detta om mat som kan prata men detta är ingen barnfilm egentligen även om mina barn skulle älska den och humorn.
All mat vill från affär till en bättre plats och det i familjers hem men de anar inte att de faktiskt ska bli uppätna.
Det här är så sjukt kul så det är inte klokt, haha.
 
 
Den 19:e augusti
 
När svenskar ska göra skräckfilm så når de inte riktigt ända fram känner jag. Vet inte om det är spåket, hur de klipper samman filmen eller om det är för att det alltid blir så mycket drama över det.
En ny tjej i skolan blir mobbad av överklassbrudar och en dag är det någon som sätter stopp för det på ett rätt blodigt sätt.
 
 
Den 19:e augusti
 
När man läser handlingen på dessa verklighetsbaserade historier som blir till film så får det en onekligen att undra hur många fler otroliga historier vi har missat.
Det fanns alltså två killar en gång i tiden som budade på militära kontrakt och lyckades så småningom komma över en deal värd 300 miljoner som innebar att de skulle frakta vapen till Afghaniska militären.
Nu har denna film en del komiska inslag då den spelas av roliga Jonah Hill men klart sevärd :-).
 
 
Den 19:e augusti
 
Ett online spel som till en början verkar harmlöst att delta i eskalerar och blir svårt att ta sig ur.
En variant av sanning eller konsekvens - utan sanning.
 
 
Den 26:e augusti
 
Jodå, här har vi en till sann och häpnadsväckande historia av den stenrika arvtagerskan som bestämmer sig för att bli operasångerska trots sin totala avsaknad av sångförmåga och musikalitet.
Tror den kan bli rätt underhållande och bra skådisar också.
 
 
Den 26;e  augusti
 
Ja, gillade man Hitta Nemo så varför inte denna.
Men vi klarar oss utan denna film vi.