Follow on Bloglovin

Ajabaja

Skriv inläggstext 

Ajabaja, inga mackor till kaffet nu om tjockismagen ska bort. Jag är en mackoman, det är min stora last. Jag skulle lätt kunna leva på enbart dem. Men nu är det dags att örfila sig igen och skärpa sig.

Morötter är också....gott....

Det blev en bra dag även konditionsmässigt - 16.500 steg som jag jobbat ihop under dagen.
Ikväll gick vi 2 km promenad med hund och sen till gym 2 km på crosstrainern.
Utsikten må vara fin vid Klingerfjärden men det gör mer ont i min kropp att promenera just nu än vad det gör att ta samma sträcka på crosstrainern. Den belastar inte kroppen på samma sätt men jag kan ändå öka pulsen rejält på den.
Det var tufft men befriande skönt att ha kommit tillbaka på banan.
Fick maken med också efter hans långa uppehåll.
Nu jäklar liksom 😊

Imorse var jag på utvecklingssamtal med Ebba som duktigt höll i det själv med hjälp av fröken och en iPad som Ebba hade fått fylla i före.
Det blev väldigt intressant och engagerat. Och hon sköter sig mycket bra i skolan, hon sa faktiskt härom dagen att hon upplever varje dag i skolan som rolig.
Det känns toppen att höra som mamma!!

Follow on Bloglovin

Min Söndag

Skriv inläggstext 

Familjen har testat färdiggräddade pizzabottnar som gör vilket barn som helst till pizzabagare....idag var det dock jag som var pizzabagaren och som hade ingredienser hemma att slänga ihop 2 stycken pizzor som var klara på 8 minuter i ugn OCH mycket goda. 

Det fick bli dagens snabblunch.
Middag åt vi i Fränsta ihop med släkten. Barnas kusin hade fyllt 11 år.
Efter det skyndade jag, svärmor och makens syster Marie till Partylite kväll hos en vän och där köpte jag mig ett ledljus i form av en vit gran - lånade bild på nätet för min egen kommer om 2 veckor.

Hem till lugnet och landa. 
Känslan av att denna dag blev bättre än gårdagen då jag var i ett extremt dåligt skick, känns ikväll fin att befinna sig i. Imorgon vill jag vakna upp till en ännu bättre dag och då behövs även en god natts sömn så nu blir det godnatt 😊

Follow on Bloglovin

Ris och ros och tips

 
Äpplet på bild har min son Max 11 år ritat. Han tecknar sällan men när han tecknar går han all in :-) Denna teckning fanns upphängd på skolan och jag såg den när jag var där på föräldramöte i veckan. Jag blir otroligt glad och stolt över att jag ser att när han väl sätter sig och tar sig tid så märks det också han har det lilla extra.
 
Test nr 2 av celsius denna vecka - jättegod men jag gillar den andra smaken mer - dragonfruit.
 
Äppeldryck är något jag gör nästan varje år - ner med ca 6 liter äpplen med kärnhus och allt ner i en hink. Häll i ca 6 liter vatten utblandat med 1 msk vinsyra och 1 tsk natriumbensoat. Låt stå i 3 dygn och rör om då och då.
Sila och rör i ca 4 dl strösocker och sen häll på flaska.
Suuuuuupergod!!!
 
Vi gillar överraskningar - varje månad får vi ett paket från Testagram för 99:- inklusive frakt som innehåller nya prova på produkter. Månadens höjdpunkt.
Så vi ville prova på Junior bakbox - vilket fiasko.
För 249:- plus frakt för 49:-  fick vi produkter som motsvarade hälften av priset.
Stod att basvaror som mjöl och strösocker ska man ha hemma med det skickades med i en liten mängd ändå ungefär som en utfyllnad av priset, ett recept med bild som inte motsvarade receptet.
Den här prenumerationen avslutar vi kvickt.