Follow on Bloglovin

Måla i värmeMan hör talas om ett helt absurt oväder söderut med regn och åska men här i lilla Söråker har vi klarat oss idag. 
Vaknade kl 05 av att Max har öronvärk som gav med sig efter alvedon, nässpray, vitlök i öra och högläge.
Vi somnade båda om där på soffan sen. Ac:n på värmepumpen gör nytta. Vi kör den på natten så vi får vår sömn....fast jag får den inte alla gånger ändå men jag slipper den hemska fuktigheten. 

Hela familjen är involverad i utomhusmålandet. Jag tar projekt där jag får sitta ner och måla eller kräver lite tålamod som detaljerna på sophus. Jag svullnar lite i händerna men det känner man inte förrän man är klar. Måste vila från det nu i några dagar men ungdomarna i huset har tagit sig an boden och går in helhjärtat och ger det en rejäl ansiktslyftning. 
Skillnaden när färgen kommer på huset är total. Åh vad jag önskar att jag kunde göra mer så det blir fortare klart. Imorgon ska Mogge kliva på en ny arbetsvecka så jag får ha en rejäl portion tålamod.....går sådär :-)
Follow on Bloglovin

Kalas och målning på G


Min fredag blev usel. Jag var riktigt dålig och fick ställa in roligheter vi hade bestämt hemma hos mig med ett tjejgäng. Kände mig usel av det också :-(.
Men på lördagen efter all vila så mådde jag bra och hann vi uträtta en himla massa bra saker innan det var dags för en kopp kaffe på ett kalas. Och inte blev det lugn och ro där heller för min storasyster hade fixat med roliga lekar där för sin 11 åring. Kul och Grattis Isabelle!!
Vi for hem och grillade och åt gott. Hann med ett kvällsdopp också innan vi tog itu med ett efterlängtat jätteprojekt - ommålning av huset. 
Vi har en enplansvilla och till hälften tegel och till hälften bräder så detta ska vi kunna fixa utan att det blir alltför komplicerat. Vi lät barnen hjälpa till innan tjatet blev för stort men vi visste att de efter en halvtimme skulle tycka det var lagomt :-).
Jag satt mest på en stol när jag målade, benen klarar inte det här nu men jag vill ju vara med - har förmodligen längtat mest av oss alla. Mogge tog det jag inte nådde och igårkväll blev vi klar med EN sida av huset. 
Vi har ju även ett sophus, en bod och en lekstuga att måla så det är bara hoppas att väder, hälsa och tid går att få ihop innan vintern :-).


Follow on Bloglovin

Sverige kokar


33 grader på sina håll - Sverige njuter. Men hettan är tryckande och igår blixtrade och dundrade oxå och några regnskurar svepte förbi.
Jag har stora problem med ett ökat ödem och det är rätt utmattande.
Som tur är så blir det aldrig tråkigt på det här stället. Jag har stor släkt och de tittar gärna förbi och tar en kaffe med mig. Igår kom mamma och strax därefter både kusin Henke och kusin Jessica. 
Min Max sov över hos sin kusin Milton och hans lillasyster Minna kom till oss och sov över. Blev bad fram till halv elva på kvällen - 28 grader i poolen.