Follow on Bloglovin

Åsså kom Storspoven

I två nätter har ett fågelläte gjort mig först förvånad, sedan fundersam och till sist frustrerad.
Ett gnekande irriterade läte som om någon hoppar i en gammal säng eller gjort något annat i en gammal säng. Hade vi inte haft så långt till närmsta granne så hade jag nog lätt misstänkt det.
Ljudet har även övergått till något mer stämningsfullt så jag hade fortfarande kunnat misstänkt grannen om det inte vore för att jag sett detta flygfä flyga förbi i natten.
Idag i strålande sol fick vi syn på fågeln tillsammans med 4 ungar på vår lägda. En stor fågel med extremt lång smal näbb. (Lånad bild)
Plötsligt kom en snäll granne förbi och berättade vad det var för fågel - Storspoven. Ett namn som påminner om något man hotade barn med förr om de inte var snälla. "Akta er för Storspoven".
Tydligen vanlig här i Norrland men har för några år sedan varit utrotningshotad.
Mycket fascinerande och plötsligt blev det roligt att den tittat förbi med sina små ungar. Hoppas inte katten tar dem bara, då blir det inte så roligt. Men med tanke på att hon blivit vän med kaninen också så har hon nog blivit rätt harmlös på äldre dar.

I övrigt har vi haft en solig och skön dag - Max och jag var ute på en liten cykeltur och på kvällen gjorde Mogge och jag en liten avstickare mot Holmöbrygga och njöt av goda smörgåsar, eller god röra på en liten brödbit var vad det var egentligen för min del.
Båda svägerskorna har kikat förbi och även svärmor. Barnen har lekt och sommarlovsdagarna rullar på.

Follow on Bloglovin

Sommarlek och skoj

Klev upp glad som en sol idag också - min kropp är i ett bra skick just nu. Orkar mycket mer än vad jag gjort på länge.
Lagade mat och gjorde matlådor till många hungriga magar men fick plötsligt för mig att baka kanelbullar också som jag inte gjort på väldigt länge....och goda blev de. Tog en bulle till kaffet trots att jag hållt mig duktigt på låga kalorier både till frukost och lunch.
Jag är hopplös just nu men står fortfarande på samma vikt så jag gråter inte floder över det.
Det är liksom gott också att ta sig en fika utöver ibland såhär på sommartid.
Barnen leker från morgon till kväll och jag njuter av att se dem ha kul med kompisar. Jag suckar högt åt de många blöta handdukarna efter baden, gräs på golv och filtar, leksaker. dockor och bollar över hela gräsmattan men å andra sidan så är det sommarlov och jag vet att de har roligt. Och de får absolut städa upp efter sig.....det brukar de tycka är mindre kul ;-).
 
 
Follow on Bloglovin

Trampar runt

Först cyklade jag med dottern till tandläkaren och sedan på eftermiddagen var det min tur.
Ebba saknade visst en kindtand så hon har ingen som dyker upp när mjölktand lossnar - det blir remiss till sjukhus och en mer tydlig röntgen. Och på mig förberedde de för rotfyllning på en tand och lagade en annan. Det blir en saftig tandläkarräkning i år.
Har även cyklat och handlat mat, hämtat ut storvinsten på triss på 150:-, hämtat ut ett paket på macken, stannat till hos storesyrran och sagt hej, stannat till hos mor och klippt hennes hår och blivit bjuden på strömmingsmacka, och cyklat förbi bror och kramats med bebisMio. Benen har jobbat hårt med allt cyklande men jag mår fortfarande bra. Måste ta det lugnt imorrn bara :-)