Follow on Bloglovin

Skräp och kisse

 
Kan man göra någon glad så gör man det. Vet hur less mamma varit på allt skrot som legat på gården och väntat på att bli slängt så idag överraskade jag och maken dem med att fixa släpvagn och fylla den till max med skrot och skräp, samt tog bort och satte dit en ny toalettstol åt dem i badrummet.
Skönt att få svettas lite efter flera dagar av vila hemma med värk i kroppen. Försökt promenera mig till ett friskare jag men inget är så skönt som att aktivt få arbeta med kroppen så den blir varm. Då är cirkulationen igång i hela kroppen och den mentala biten har fått sitt. Mamma blev sååååå glad.
 
Imorgon åker vi till stugan och då ska vi bara slappa och ha det bra. Det är packat och klart och nu lääääängtar vi.
 
 
Mina stora grabbar ska jobba men hjälps åt att ta hand om katterna hemma. Kattungen är 10 veckor nu och så söt med en fantastisk personlighet som gjort oss alla kära i henne. Sötiz
Follow on Bloglovin

Musik och laga mat

 
I tisdag kände jag mig hel igen och kunde hänga med familjen till Rix fm festival i Sundsvall. Flera artister uppträdde men det var smockat med folk så man fick vara glad om man hörde dem.
Däremot träffade vi mycket folk vi känner, stämningen var på topp och efter en mjukglass så gick vi upp till parkeringhusets topp och njöt av utsikten.
 
 
Igår Onsdag så testade vi Bonnies nya hundbälte så hon kan åka säkert i bilen. Vi gjorde det enkelt för oss och tog med henne till ArkenZoo så hon fick sina klor klippta fint.
 
Vi gjorde även liten avstickare till svärmor och uppdaterade skvaller kring hennes runda köksbord.
Vi jämförde tomatplantor och hon har grönare fingrar än mig och har en fantastisk planta på balkongen medan min där hemma ser ut som den har gett upp :-).
 
Ebba och jag drog under kvällen igång ett storkok.
 
Rotsaksgratäng - finns recept på bloggen här.
Och vi grillade kyyckling till med en glace av pineapple - fantastiskt gott. KÖP DEN!!
 
Vi gjorde även Broccoli med bacon paj samt Köttfärs med rättika paj. Mums till helgen. Smidigt att frysa in.
Jag gör min pajdeg på 150 gram smör, 4 dl vetemjöl och 3 msk vatten. Förgräddar 15 min på 225 grader, fyller med vad man vill och gräddar ytterligare en kvart. Enkelt och gott.
 
Ebba snodde även ihop syltkakor.
 
 
 
Follow on Bloglovin

Åsså hem till familjen

Upp till hotellfrukost och morgonpromenad i strålande sol i Härnösand på söndagmorgon. Mina ben var stumma och värkande. Jag kände hur min kropp kommit i obalans så jag försökte undvika solen sedan och satt mest i skuggan när vi var utomhus (jag är känslig för värme när kroppen är i obalans) och jag hoppades att allt dansande i kombination med mycket promenerande från gårdagen inte sabbat mitt bra mående helt. Hes i halsen och snorig med ömmande kropp är inget bra tecken då jag trodde att jag lämnat min förkylning för denna gång.
En fysisk överansträngning kan trigga igång förkylning då lymfsystemet arbetar i slow motion.
 
Vi åkte hemåt till familjen som nu utökats till 6 pers i lägenheten sedan äldsta sonen flyttat hem igen.
3 bröder i åldrarna 22, 21 och 11 år ska nu samsas i ett rum nu för en tid men de 2 äldsta jobbar ju och sover ibland hos kompisar så detta ska nog gå att få ihop tills det är dags att flytta hemifrån.
Finns hjärterum så finns det stjärterum :-).
 
Barnens kusin Isabelle fyller 14 år så vi var på plats och firade henne senare på dagen.
Hennes mor hade ordnat en frågetävling där jag vann andra pris - godispåse - men som tur var så vann maken första pris så det blev mer godis till oss :-).
 
När jag kom hem och landat så kom febern, fick frossa och lade mig i badet. Klev upp, yr och orolig över att det inte skulle stanna där, utan accelera och förstöra makens sista semestervecka med familjen.
Vilade mig igenom kvällen och idag har jag hållt mig hemma för att kroppen ska hinna komma ikapp.
Vilat och varvat med att ta hand om mitt ödem med hjälp av egen massage.
Det är första året på många år som inte jag har fått värmeutslag på sommaren och jag är så tacksam för det eftersom då lider jag på riktigt. Tycker att jag återhämtar mig ganska fort nu när jag har tiden att ägna till bara mig själv. Så himla skönt att just idag så har det regnat hela dagen.
Nu hoppas jag på att läget är bättre till imorgon, i veckan väntar fler roligheter men ingen dans nu på ett tag :-).