Follow on Bloglovin

Bortbjudna

Igår fyllde barnens kusin W 16 år och det blev ett litet grillpartaj med släktingar. Jag håller ju denna vecka att tänka väldigt noga på vad det är jag stoppar i munnen men av gammal vana så var den tanken som bortblåst när jag satt där med allt det goda.
Ja,ja, får se till att tänka lite extra på det idag lördag istället då.
 
Vi tog i alla fall bussen hem vid 22-tiden och barnen blev jätteglada över det då bussåkande inte har hunnit bli tråkigt för dem ännu.
 

 Vi har börjat se på   en otroligt bra serie som heter Game of Thrones. Vi är inne på andra säsongen och riktigt längtar varje kväll efter att få mysa ner oss i soffan och se den spännande fortsättningen.
Annars har mina två favoritserier varit den fängslande serien Prison Break och den beroendeframkallande Breaking Bad ;-).
Det är så roligt att följa karaktärerna och just nu är min favorit den smarta krymplingen med sina sarkastiska kommentarer :-)
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin

Sommar med gnäll


Jag mådde rätt bra under måndag och tisdag men sedan rasade mitt mående och jag varit mycket sängliggandes under onsdag, torsdag och fredag. Mellan varven försöker man göra lite nytta så man slipper ha det dåliga samvetet gnagandes inom en.
Har målat vidare på altan och försökt sortera undan papper och annat, rensat garderober, ringt samtal, tagit hand om tvätt och styrt upp nivån på en gnällig familj.
Under torsdagkvällen så kom jag iväg på bilbingo med lillasyster. Hon har nyligen varit utomlands och det var skönt att få umgås lite och jämföra solbrännor. Hon pepparkaksbrun - jag likblek med rodnad. Vi var flera i bilen så vi satt på en filt istället utanför och hade det riktigt mysigt - åsså vann hon 700:- på det, så hon är inte bara snygg lillasyster utan hon har en jäkla tur jämt också, haha.
 
Nu är det bokat och klart så på måndag drar jag till Stockholm igen för att träffa en mycket duktig lymfterapeut som ska behandla mitt lymfödem. Och jag tar med mig maken på köpet och stannar en natt på hotell så vi får rå om varann ordentligt. Gissar att vi kommer att somna kl 20 på hotellet :-).
Cortiosonsprutan jag fick för 2 veckor sedan i vänstra höften har inte hjälpt ett dugg så jag måste ringa och åka tillbaka dit igen till veckan och höra om det är läge för spruta nr 2.
Gurkmeja har jag ätit en vecka nu i hopp om att jag ska ta mig ur denna svacka som jag lyckats med under tidigare år, sommaren är underbar men med ett lymfödem och andra oklarheter om vad som härjar i min kropp så känns sommaren mindre rolig. Inflammation i stortån har gett med sig, utslagen likaså. Men denna värk i kropp som faktiskt är värre på kvällen gör mig tokig snart.
 
Follow on Bloglovin

Värsta trista dagen

 
 
 
 
 
 
 
 
Att klippa av långt hår är svettigt, barnens lillkusin Minna var i stort behov av att klippa mer än bara topparna även om det inte ser ut så på bild. Hon och hennes mamma blev i alla fall jättenöjda. Mindre nöjd blev jag över att min Ebba då också ville klippa av sitt långa hår men vid en närmare titt och eftertanke så insåg jag att även hon behövde klippa sig ordentligt. Långt hår är inte fint bara för att det är långt - slitna toppar måste bort och håret ser så mycket friskare ut efteråt.....och är mer lättskött.
 
Ja det var väl i princip det enda vettiga jag gjorde igår under en dag då regnet öste ner. Var märkligt överdrivet trött och sov i omgångar under hela dagen. Ändå fick jag kraft nog att först stå och steka pannkakor till lunch åt hela barnaskaran och till middag stod jag 1,5 timme för att rulla 160 köttbullar åt vår utökade familj på 9 pers. Med ett sommarlov får man alltid extra matgäster men jag gillar ju också när vi är många som trivs :-).
 

Tog ett foto på lillebror Marcus som bor hos oss just nu och även om vi fixat skärpan på fotot så är skillnaden makalös från när man kliver från ett dåligt mående till ett bra.
Själv såg jag ut som jag mådde igår - likblek och slö och ovårdad, haha.
Nä, idag torsdag så känner jag fortfarande inte på topp men jag måste se till att jag blir det ifall det knackar på dörren. Ser man bättre ut så känner man sig bättre inombords också.
Huset behöver sig ett uppsving också så plocka grejer i rummen och ta fram dammsugaren är väl det som händer nu här hemma. Ser ut att bli åska så inga utflykter planerade idag i alla fall :-).