Follow on Bloglovin

Allergi

(null)

Jag fick diagnos Urtikaria/nässelutslag för några år sedan och hade problem i flera år med det. 
Åt allergimedicin Aerius då i långa perioder.
Sedan dess brukar jag bara ha problem med utslag på fötter sommartid och doktorerna brukar säga att det är värmeutslag men nu är det inte särskilt varmt ute men ändå blossade det upp ordentligt på min vänsterfot för några dar sen.
Jag har ingen aning om varför och det enda annorlunda jag gjort är att gå inomhus i min specialskor från ortopedtekniska som ska underlätta för mig att stå och gå längre stunder. Har haft på mig dem ca 2 timmar åt gången - det kan ha blivit för varmt men jag har aldrig reagerat på dem tidigare.
Det börjar med kliande prickar och sedan accelerar det och svullnar. Smörjde först med kokosolja och sen kortison men läste sen att det inte var så bra ändå.
Mått väldigt dåligt i samband med detta och blir extremt trött och orkeslös, ringde doktor men det fanns ingen tid och mina Aerius är receptbelagda. 
Däremot fick jag tips om en annan allergimedicin som är på pricken lik den och innehåller antihistamin och den heter Desloratadine Actavis. 
Efter en tablett lugnade klådan ner sig en aning mot kvällen. Tack gode gud, nu hoppas jag det går åt rätt håll för jag vill ha en lugn och fin påsk ❤️
Follow on Bloglovin

Strumpa med tår

(null)

Nu har de nya kompressionstrumporna kommit med kompression för varje tå.
Hade förväntat mig att den skulle vara sydd som den i rosa på bild från Medi men fick den svarta på bild med halvtaskiga och felsydda sömmar från Jobst. Det får mig nästan att fundera på om de serverar alkohol på jobbet?
(null)

Strumpan längst ner i bild är min gamla strumpa från samma företag och då kan man tydligt se vilket otroligt dåligt jobb de gjort med den nya strumpan på den andra bilden.
Att de ens bemödat sig att skicka ut ett sådant dåligt exemplar, sömmarna skaver och sitter fel, de stryper varje tå och det som händer är att tårna kan svälla ytterligare eller att min känsliga hy får problem med de tydliga sömmarna och med tyg som är dragit så till och med små hål uppstått. 
De kan heller inte utgått från mina mått på tår då de bara sytt dit fyra tygbitar som är avklippta. Sämsta jag sett. Det är så dåligt så jag faktiskt skrattar istället för att bli besviken.
Jag kommer kontakta lymfterapeuten så får hon hjälpa mig att få till detta rätt för om det funkar så kommer de strumporna bli betydelsefulla för mig.

Follow on Bloglovin

Äntligen kompressionstights

(null)

Att träffa ny personal i vården känns ibland lite jobbigt då man ska dra sin fleråriga sjukdomshistoria IGEN men min nya lymfterapeut förstod mig direkt och nu har jag för första gången ett par fungerande kompressionstights som når ändå upp till under brösten så även knän, lår och magen får sitt. Det känns ovant och jag vet inte än hur kroppen reagerar på all kompression men de känns så sköna och de skaver inte någonstans så ingen risk att de stoppar lymfaflödet som tidigare tights gjort. Det var på tiden efter 20 år, nyfiken på vad detta kan bidra med när man kämpar för bättre mående. 
Efter en dag med dem på så är det en detalj som inte fungerar klockrent och det är att de hasar ner i grenen. Jag får dra upp dem efter att jag varit igång men det går nog att justera ihop med min lymfterapeut.  Just nu är jag mest glad över att de sitter så förbaskat bra i övrigt.
Dock har jag fått ett annat problem - utslag på vänster fot. Det började redan igår så inget som har med tightsen att göra. Däremot så ser utslagen rent ut sagt löjliga ut jämfört med hur de får mig att må. Blir helt slut och lade mig klockan 22 igår och känt mig helt av banan idag. Det kliar enormt men jag har alltid en burk av Kung Markattas kokosolja hemma och de tar bort klådan på minuter. Funkar fint på myggbett eller när barnen bränt sig på brännässlor.