Follow on Bloglovin

Januari de senaste 10 åren

Sista januari idag - och också den sista januari vi tillbringar i huset.
Fick mig att vilja minnas tillbaka andra år vid denna tidpunkt. Har bara sovit en timme inatt och allt jag gör just nu är suddigt men jag kan ändå inte sova så jag fixar lite med detta inlägg istället :-)
 
 
2007
För ganska precis 10 år sedan flyttade vi in till vårt hus i Söråker - i samband med flytt så fick jag gallstensanfall och var sängliggandes de första dagarna och med Ebba i magen, Max var 7 månader vid flytt.
Carro skulle fylla 13 år och Mattias var då 11 år och Pelle 10 år.
En härlig tid ändå och många roliga minnen under de här 10 åren i huset men visst - även en del tråkiga med tanke på hur sjuk jag varit i perioder när vi bott här.
Vi är liksom klara med detta hus nu och nu ska en ny familj ta vid och skapa minnen här (min lillebror) men jag älskar ju återblickar och se vad vi gjort under januari under de här åren.
 
 
 
 
 
2008
Max var rätt motorintresserad liten kille som gärna hängde med pappa till garaget eller åkte cross - här är de på besök hemma hos Wegar. Max intresse avtog vid 5 års ålder och då började han intressera sig för kläder istället och önskade sig Birsta presentkort i födelsedagspresent så han kunde åka och köpa kläder. Mogge fick istället en motorintresserad dotter som ogillade Birsta och hellre följde med till garaget så han fick sällskap där ändå till slut :-).
 
 
 
2009
Ja, jag fick mycket att göra när den här lilla damen kom upp på benen och började springa runt i huset ihop med en ännu mer energisk storebror. Här på bild har hon dragit stolar och klättrat upp medans jag gått på toalett, för att nå godis jag gömt i skafferi. En busa på 1,5 år.
Denna månad friar Mogge och jag till varann kan man säga, och vi börjar planera vårt kommande bröllop i augusti.
 
 
2010
Jag och min Mogge (här hade vi varit gifta i 5 månader) har alltid varit duktiga på att hitta på saker ihop som par men även som familj. Under januari 2010 är det mycket roligheter med släkt och vänner varvat med utelek och innelek med barnen.
Var också själv iväg på till Stockholm med Oriflame - rolig resa.
Var rätt pigg i min sjukdom men insjuknade rejält senare under detta år.
 
 
 
2011
Vi har i släkten alltid sammanstrålat vintertid för pulkaåkning och korvgrillning men här var inte vårt gäng så gamla. Vi åkte skidor på lägdan utanför vårt hus - lagomt långt äventyr när nån blir kissnödig eller vill ge upp tidigare än de andra. Vilken härlig januaridag det var och så mycket snöööö.
 
 
 
2012
Bonusdottern Carro fyllde 18 år och vi ordnade med stor 18 årsfest faktiskt i samma lokal som idag är Stargym i Söråker.
 
 
 
2013
Som alltid i januari är jag full av
energi och nya projekt - började träna på gym igen, vi målade köket rosa, och jag satte igång med airbrush målning, var ute mycket med barnen men på bild är det faktiskt jag och min kusin Jessica som åker pulka ihop och upplever gamla barndomsminnen :-)
 
 
2014
Då tillbringade jag större delen av januari i Mösseberg (3 veckor) där jag genomgick en intensivbehandling av mitt lymfödem.
Hade en kull valpar hemma som övriga familjen tog hand om.
 
 
 
2015
Jag kom igång med tecknandet igen och började mönstra mina illustrationer - jag fick beställningar och jag trodde jag kunde hålla detta igång och göra något större utav det men min kroniska sjukdom sättar käppar i hjulet för mig hela tiden. Vi har det tufft ekonomiskt - inget man behöver prata tyst om - det är så det ser ut när man varit sjukskriven länge som jag och maken inte längre orkade driva eget företag.
Men vi är stark och enade som familj så vi kämpar på tillsammans.
 
 
 
 2016
Ja vi bestämmer oss äntligen för att sälja vårt hus - vi vill göra annat för pengarna än att renovera och vill gärna kliva in i ett nytt kapitel i våra liv. Barnen och vi vuxna är helt överens att mellanlanda i en lägenhet istället och i januari låg huset ute för försäljning.
Dock tog det ändå till april innan det blev sålt till lillebror med sambo som sedan hyrde ut till oss medans vi under resten av 2016 sökte nytt boende.
 
 
2017
Januari 10 år senare alltså - vi bor forfarande kvar och söker boende.
Stått i bostadskö på lägenhet i Söråker i över ett år men det verkar sitta i tjära. Nu vill vi verkligen härifrån och hela familjen är galet less på huset och vill vidare.
Livet står liksom still när man väntar....och väntar......och väntar..... :-)
 
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin

På topp igen

Ny vecka eller inte - det finns alltid tid för nya möjligheter.
Nu är det färdigvilat efter 5 dagar och efter en kvälls depp.
Nu är jag på topp för att jag vill vara det och imorse så trampade jag iväg med mina underbaringar till skolan och hemåt igen så hade man avverkat 3 km.
Vilade och sedan i farten igen.
När Max hade sin fotbollsträning så passade jag och Mogge på att ta en kvällspromenad också, längs strandpromenaden så det blev ytterligare 4 km.
 
Har hållt igen på kalorier och valt rätt och mår så mycket bättre i kroppen igen.
Rätt inställning är halva jobbet men ibland måste man tilllåta sig ha sin svacka och det har jag nu haft.
 
Idag har jag gjort fantastiska 18.000 steg och det är perioder i mitt liv helt omöjligt så min glädje och stolthet är enormt.
 
Follow on Bloglovin

Biofilmer i FEBRUARI

 
Den 3:e februari
 
När ettan kom så kvalade den in direkt på min lista som en av de läskigare skräckfilmerna jag sett.
Vet icke om denna lever upp till det.
Trailern suger.
 
 
Den 3:e februari
 
Jag ska inte sticka under stol med att jag vet väldigt lite om Jackie Kennedy men jag är svag för biografier och bara trailern känns värdig och gripande nog att fånga mitt intresse. Inget jag ser på bio men jag tror den kan komma till sin rätt där.
Natalie Portman gör en av sina bästa rollprestationer.
 
 
Den 3:e februari
 
Har man följt detta så är det säkert något att se fram emot men njaaae....inget för mig.
Milla Jovovich är grym och på rätt plats.
Det är jag som har lite svårt för tjejer som spänner ond öga i allt och slåss overkligt mycket.
 
 
Den 10:e februari
 
Fifty shades darker.
Jag läste den första boken i denna serie och gillade - som så många andra - det jag läste.
Såg fram emot filmen men blev besviken på hur de absolut inte lyckades sätta rätt skådisar till karaktärerna.
Det blev så dåligt att det blev skämmigt och film nr 2 känns som en ännu större flopp.
 
 
Den 10:e februari
 
Jag visste inte att de höll på med de här lego filmerna fortfarande.
 
 
Den 17:e februari
 
En thriller om den unge ambitiösa mannen som åker till ett Spa center i Alperna för att hämta hem sin VD. Men hans egna mentala hälsa sätts på prov och alla verkar få samma diagnos där man längtar innerligt efter botemedlet. Lite skruvat.
 
 
Den 17:e februari
 
Den här filmen handlar om den kinesiska muren och vad de försökte skydda sig emot - tror knappast den är verklighetsbaserad om jag säger så. Ett riktigt fantasy äventyr med Matt Damon i spetsen.
 
 
Den 17:e februari
 
Det här är nog den mest komplicerade kärleksfilm jag varit med om.
Några astronauter lämnar jorden för att bo på mars men en av dem är gravid och föder en pojke men mamman dör vid förlossning. Pojken växer upp och på mars utan att veta vem som är hans far men får kontakt med en ung kvinna på jorden och får i tonåren möjlighet att resa till jorden och söker då upp henne. Kärlek och romantik tills det visar sig att pojkens hjärta inte alls klarar att leva på jorden och det är nu det är upplagt för tårar.
 
 
Den 22:a feruari
 
En fortsättning på den svarta dramakomedin då detta gäng återförenas 20 år senare.
Givetvis är Ewan McGregor med igen.
 
 
Den 24:e februari
 
Så roligt - en "skräckfilm" för barn baserad på boken som min dotter läser just nu.
3 tjejer ska dela rum på ett kollo men det visar sig vara vattenskadat så de förflyttas till rum 213 som ingen har bott i på 60 år.
 
 
Den 24:e februari
 
En film om en raketuppskjutning som 3 starka färgade kvinnor stod för och det var en fantastiskt bedrift som krossade alla rasbarriärer och gav hopp till många att inte ge upp för det man tror på.
Kevin Costner är med också på ett hörn i denna.
Den är visserligen baserad på en sann historia men amerikanerna har en förmåga att vara övertydlig i sina filmer med budskapet. Dock är filmen ordentligt hyllad så den kan vara sevärd.