Follow on Bloglovin

Simma eller sjunk

Så var man tillbaka till vardagen efter helgens äventyr. Man försöker få tvätthögen att minska men med 7 i familjen så blir man ändå aldrig riktigt klar.

Jag har mått väldigt dåligt sen jag kom hem från resan och värken i kroppen bryter ner mig mentalt också känner jag. Idag har jag känt mig extra skör och var nära att brista ut i gråt bara för att jag tappade gaffeln på golvet.
Jag ogillar verkligen dagar då man helst vill blunda, somna och vakna upp med en frisk kropp och ett glatt humör. Jag har så svårt att hantera annat när värken gör sig påmind i allt jag gör och tröttar ut sinnet på detta sätt.
Även om jag älskar sommaren så är det hösten som är min bästa tid och jag börjar smått längta efter den.

Ikväll var vi på Åkeröviken och strosade omkring och sparkade boll. En härlig stund med familjens närvaro.
Vi orkade inte vänta på fredagen heller så sen på kvällen så myste vi till det med godis och filmen RöjarRalf och det är ju liksom lite charmen med sommaren - det finns inga rutiner eller regler som styr :-).

Follow on Bloglovin

Fjärran Höjder Badet


Söndagmorgon överraskade med sol igen så vi letade reda på ett bra badställe i Gävle att tillbringa några timmar på innan vi skulle hemåt. Fjärran Höjder badet blev det - slår Himlabadet i Sundsvall med hästlängder. Ett mycket väl genomtänkt bad med ute och inomhus bad där 4 - 7 åringar som ännu inte kan simma men älskar att bada kunde vistas själva i ruschkanor utan att vi föräldrar måste springa med vid varje runda. Barn är verkligen outtröttliga och det var tacksamt att kunna sätta sig i bubbelpoolen som låg precis intill utfarten av kanan vars vatten inte ens gick upp till knäna när de landat där med fart. Toppen.
Den platsen var nog höjdpunkten på vår resa och dit åker vi gärna igen!!
 
 
Follow on Bloglovin

Hej Furuvik

 
 

Vi brukar varje sommar ta en liten semestertripp ihop med brorsans familj och i år tog vi vägarna mot Furuvik.
En liten fikapus i Tönnebro i vanlig ordning där de tokiga pippifåglarna går tiggandes kring borden när man fikar.
 
Vi fick verkligen uppleva rekordvärme när vi kom fram i Gävle - i 28 grader stod vi och svettades i kön vid entrén.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det är verkligen en mäktig upplevelse att få vara nära djur. Mina barn sa något som jag insåg stämde ganska väl - de hade aldrig sett en gris på riktigt. Lite lustigt att det skulle ske i en djurpark - en gris som man tycker är lika vanligt som en kossa att se, allra helst när man bor så lantligt som vi gör.
 

Efter halva dagen i djurparken så kom regnet lagomt till att vi skulle besöka tivolit. Fortfarande varmt men det blev väldigt väldigt blött. Vi var alla trötta och nöjda och vid 20 tiden började vi promenera ut från parken då massvis med folk strömmade in för att se Stiftelsen uppträda. Jag tror inte ens att jag stannat om jag varit utan barn denna kväll. Var så sjukt slut i kroppen och bästa känslan i världen just då var att vi hade ett bokat hotellrum med skön säng att landa i istället för en trång campingstuga som skulle bäddas :-)