Follow on Bloglovin

Keldas Grytbas Bolognes


Via Buzzador så har vi fått möjlighett att testa Keldas Grytbaser som finns i 5 olika varianter:
Vi har använt Bolognes och som vid första anblick ser ut att vara en liten burk men när man stekt 400-500 gram köttfärs och blandar i denna grytbas så räcker det gott och väl till 4-5 pers.
 
Den här gillade vi av 3 anledningar - den var god, den var enkelt att tillreda samt att den inte innehåller några tillsatser.
Känns bra att kunna tillreda "snabbmat" utan att den för den skull känns på tok för onyttig.
 
Nästa gång ska vi testa den grytbas med smak av rostas vitlök och balsamico där kyckling ska tillsättas men visst blir man väldigt sugen att testa de andra varianterna också.
Det går ju att göra väldigt mycket med dem då recepten kan varieras.
 
Follow on Bloglovin

Lång vila blev det


Åkt på en eländig förkylning som i och för sig gjort att jag inte varit sugen på varken mat eller godsaker men också gjort att jag inte kan träna eller vara så aktiv som jag vill.
Har vilat mig less under veckan så när mamma kom med en inbjudan till middag under lördagen så kändes det dubbelt så roligt och även de stora barnen i vår familj tog sig tid att närvara så vi var 8 kring bordet.
Jag hjälpte Mamsi att färga håret i mörkt lila - mamma är modig hon - och sedan hjälptes vi åt att fixa tacos och det blev glass till efterätt. Vi blev kvar i 6 timmar och bara hade det gott.
 

Avslutade lördagkvällen med Mello och i sällskap av svägerskan Angelica med bebismagen.
Hon är i v. 35 nu och det kickar fint där i magen - som vi alla längtar nu :-).
På bild äter och njuter hon av en sked glass men det ser ut som om hon håller för munnen och mår illa, hehe.
 
Det har varit fantastiskt väder i helgen och i söndags så tog vi våra Alvedon och nässpray och packade sedan väskan för att åka med barnen ner till Klingerfjärden och njuta av vädret.
Grillade hamburgare, åt kakor och spelade faktiskt fotboll på isen. Härliga timmar. Det går knappt att ladda energi bättre än på detta sätt i ljus och i natur.
 
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin

Laddar för bättre tiderNu är det upp och ner med hälsan och det är knappt man hänger med i svängarna själv. 
Jag är så förbaskat trött och vill inte sova bort dagarna heller men då jag inte är kapabel att lämna huset på större äventyr så måste man ju sysselsätta sig med någonting. 
Älskar ju att teckna men inspirationen uteblir när man är såhär låg. 

Hängde med på sonens fotbollsträning ikväll och de fick spela med A-laget idag så det var roligt att se.
Efter den här tråkiga dagen med inget att göra så hade jag nästan kunnat sitta vid en vägkant och titta på när en snigel passerar över vägen och tyckt att det varit roligare än det jag gjort idag. 

Jag har bara druckit Nutrilett denna onsdag men känner mig inte laddad för att köra någon längre period så.
Men idag passade det mig utmärkt. 
Mina ben är värkande och stumma av svullnad efter stillasittande i 2 dagar så imorgon tänker jag ändå tillbaka på gym så jag får kicka igång lymfsystemet igen. 
Vill kliva ut i vårsol pigg och glad och med massor av energi.