Follow on Bloglovin

Fånga dagen, eller råttanFy vad sjuk jag blev i söndags, låg i soffan hela dagen och förmådde mig inte att prestera ett endaste dugg. När jag nått toppen av ynklighet så kom Mogge hem från jobb med lite godsaker och vi såg en film ihop. Så rätt. 
Idag jobbade jag bort det på gym hoppas jag. Hade inte varit dit på 2 veckor och hade inte ork idag heller men dock viljan. Måste vända denna förgrymmade svacka. 
Katterna Sally och Olga förstörde min nattsömn dessutom med sitt jamande och deras beslutsångest kring att vilja vara både inomhus och utomhus. En av dem är könsmogen och den andre har klivit in jaktsäsongen. Olga försökte jag hålla inomhus när jag insåg vad som var på G men hon rymde och försvann och jag har bara sett till henne en gång idag.

Här hemma har jag ytterligare ett måla-vitt-projekt som ligger och stressar. Men det blir fint när det blir klart.....någon gång. Påbörjade idag men det går inte - allt i kroppen säger ifrån och hela min kväll blev i värk. 
Utmattande, utröttande. 
Follow on Bloglovin

Barnvakt en fredag...och lördag


Att vara barnvakt åt mina syskons barn är inte längre ett stort projekt när de är i en ålder där de sysselsätter sig själva. Snarare tvärtom - mina barn blir också sysselsatta.
Min Syster och hennes make skulle på bio så deras barn Isabelle och Gustav var hos oss under hela fredagkvällen - rittajm, tacotajm och filmtajm.
 
Idag är min brors barn Milton och Minna här eftersom han hade ärenden att uträtta och deras mamma jobbar.
Men det är samma sak nu - de leker på sina rum och jag kan hålla på med det jag ska göra och vill göra.
Mogge jobbar i vanlig ordning trots att det är lördag men det är full rusch på jobbet och folk som vill ha sina bilar och traktorer lackade klar i tid och skiter i att lackeraren själv har ett liv. De kan bli hysteriskt skogstokiga en del om det blir minsta försening så jag förstår Mogge också att han känner press.
Vissa perioder är det lugnare på jobbet men då ska lokalen fixas då de håller på att utöka verksamheten.
En dag någon gång långt fram i framtiden så ska han väl kunna luta sig tillbaka och ändå ha bra lön, är väl tanken och det är väl det man får tänka på när det känns motigt.
Å andra sidan älskar han det han gör så hade han inte varit på jobbet idag så hade inte legat på soffan hemma heller.
 
Follow on Bloglovin

Det är du värd

 
Bästa känslan i världen är att få göra andra glada!!
(Även om det ser ut som om att han kastar ond ögat på mig på bilden men han försöker bara se cool ut ;-) )
 
Maken fyller 42 år på onsdag.
Han har nog själv inte tänkt så mycket på sin födelsedag men det har jag.
Han jobbar så ofantligt mycket för att familjen ska ha det bra och när inte ord räcker till vad det och han betyder för oss så ville jag överraska honom med något som jag vet att han innerligt gärna vill ha men aldrig skulle kosta på att köpa just nu.
 
Därför kändes det extra roligt att jag lyckats komma över ett par rullskidorpaket för ett bra pris, tisslat och tasslat bakom hans rygg och det har nog varit svårast då jag är usel på att hålla masken sådana här gånger.
Han har varit en duktig skidåkare en gång i tiden, tappat formen med åren men drömmer om att få delta i Vasaloppet nästa år.
Så jag vet inte vem utav oss som blev lyckligast när han öppnade paketet, hahaha.
Jag var nästintill andfådd för att jag var så exalterad och nervös att det inte skulle passa honom bland annat men det blev helt perfekt.
Han drog genast på sig utrustningen och drog iväg några minuter och kom tillbaka flåsande och med onda ben.
 
Men de e bar å åk ;-)