Follow on Bloglovin

En spännande dag


Hotellfrukost i Scandic Södertälje - sedan vidare till Tom Tits Experiment (149:- för barn och 189:- för vuxna).
Vi var där i 6 timmar och det var helt rätt att välja detta efter högsäsongen så man slapp trängseln och det var helt rätt en dag som denna då man gärna ville hitta på något med barnen men ha möjlighet att sätta sig ner mellan varven också.
Jag kände mig väldigt trött efter gårdagens filminspelning men på Tom Tits glömde man lätt det.
4 våningar samt en utomhuspark med allt ifrån att lära sig om människokroppen till att utforska tunnlar i mark.
Såpbubbel magi, rökeffekter, och fräna skuggor.
Vindkraft och olika former av vattenlekar.
En musikutställning där vi kunde skapa egen musik och en rutschkana som löpte längs med hela huset - jättkul för barnen.
 
Jag lyckades fånga en trollslända på bild då den landade på en soptunna bredvid mig. Otroligt att man kan få så detaljrikt foto med en iphone.
 
Det kändes så tråkigt att dagen var slut kl 16:30 så vi tog oss till Heron city som ligger i Kungens kurva och påminner om Birsta city i Sundsvall fast gånger tio.
Vi steg in och blev genast vittne till en snabbt springande ung snattare med 3 personal från Team sportia efter sig. De fick fast honom efter ett långt löp och ledde honom tillbaka till butiken och inte helt utan motstånd, samma butik som vi just gått in i för att kolla på cyklar.
Någon minut efter så kommer snattaren rusande ut från personalrummet och emot oss, tvärvänder då han inte kommer förbi oss bland borden och precis vid utgång från butiken så kastar sig två väktare över honom och de landar i skokartongspyramiden. Det var som på film - handklovar på och dragandes med honom tillbaka in till rummet. Jag blev nog både chockad och imponerad av deras snabba insats men vi fick ut våra barn fort därifrån och hoppades på att de tog det hela på rätt sätt. Och det tycker jag nog - Max sa själv att han förstod att den unga killen gjort fel, och Ebba berättade en lång historia om hur kanske den unga killens föräldrar dog i en brand när han var liten och alla pengar brann upp, så nu hade han växt upp och var både arg och ledsen och inte lärt sig hur man skaffar pengar. Att han kanske bara hade en krona som inte räcker till någonting men att det hade varit bättre om han gått dit till butiken och frågat efter ett jobb för då hade fått en egna pengar av dem och kunnat köpt väskan själv.
Mitt kloka barn :-).
 
Vi testade 5D bio för 50:- styck och det var bland det roligaste på denna resa - vi såg en 5 minuter lång film där man upplevde det som om man åkte en helt galen berg o dalbana och eftersom jag vet att Mogge ogillar karuseller så var det extra kul :-). Barnen var helt lyriska efteråt. VI gick och käkade lite thai mat och spelade några arkadspel innan den 5 timmar långa bilresan hemåt. Känns så underbart att vi fick de här dagarna ihop.