Follow on Bloglovin

Lekparkshäng

Man blir aldrig för gammal för lekpark :-)
Vi for till Timrå igår och köpte oss varsin glass och bara umgicks.
Det blev fint sommarväder efter en regnig vecka och då vill man njuta av det ordentligt.
<3
Follow on Bloglovin

Mobiderm

Jag blir riktigt stolt över mig själv när jag trotsar lathet och värk och tar mig gym och dessutom gör ett riktigt bra pass. Kroppen behöver det mer än nånsin.
Men för att göra alla rätt så lägger jag mig i lymfapressen när jag kommer hem för återhämtning samt för att få lite extra skjuts för lymfan.
 
Men igår testade jag att ha mobiderm strumporna under tiden jag låg i lymfapressen för behandling. Min lymfterapeut tyckte det var ett bra tips för de små kuddarna i strumpan hjälper till att dränera och lymfan får liksom lite hjälp på vägen i sin resa uppåt i kroppen.
 
Men min kropp reagerade dåligt på det - förutom att det blev för varmt och min hud reagerar på det så blev det för mycket lymfa i farten och för dåligt lymfsystem som kan ta hand om det helt enkelt och benen brände hela kvällen och jag fick stora utslag i vanlig ordning när lymfsystemet jobbar på högtryck.
Det känns i övrigt i hela kroppen när man kommer i obalans så det fick bli smärtstillande, soffläge och en glass.....ja, en glass för att det var liksom lite synd om mig ;-).
 
På bilden nedan syns det tydligare hur benen ser ut när man haft dessa mobiderm strumpor på sig.
Jag är så pass svullen så det syns tydligt var dessa kuddar har trängt in.
Nu hade jag de här på mig samtidigt i pressen - ingen bra ide för mig.
Men de är värdefulla om man är tryckkänslig -. som jag är också - eftersom det har funnits perioder då jag inte kunnat använda mina kompressionstrumpor alls men däremot kunnat använda dessa och sluppit ett hårt och spänt ödem ändå.
De här kan man sova med på natten också om man vill men icke sommartid anser jag - supervarma.
Men jag klarar inte själv att sova med någon kompression alls någon årstid.
Jag tycker att det räcker att ha dem precis som de är under nån 1 timme eller fler när man är på hemmaplan för de sitter inte åt alls eller känns trånga som kompressionstrumpor.
Mina mobiderm strumpor är lårlånga men det finns knälånga, för armar eller bara hand men det finns en variant med mindre kuddar också som är liksom på rulle och kan klippas och lägga under bandagering på utvalda ställen också - de gillar jag. Särskilt vid fotryggar.
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin

Mammornas dagMammornas dag ❤️ Vi hyllar dem gärna för stort och smått. För allt stöd genom livet, för kloka råd, goda recept, och många skratt. Idag önskar vi dem den finaste dag. Hoppas de vet vad de betyder för oss som mor och svärmor, som mormor och farmor men också som vän - älskar er ❤️

Båda mammorna fick en prenumeration på STORYTEL från oss - obegränsat med ljudböcker via mobilen i sommar. 
Själv fick jag frukost på sängen och blommor jag valde ut själv - det blev plastblommor efter att det visat sig att jag trots mina försök inte har gröna fingrar 😉Vi dundrar iväg på mycket fotboll under helgerna och idag skulle sonen spela i Njurunda mot Indal - en förlust men en spännande match. Det är riktigt kul att se grabbarna på plan numera.
Väl hemma blev det kycklingfajitas till middag och kycklingpajer till kommande vecka. 
Fikade gott men tänker rycka upp mig igen med kosten efter denna helg som riktigt känns i kroppen hur fel man ätit.

Vi skulle se en film ikväll men har tillbringat kvällen med att leta en av kattungarna som försvann imorse kl 09 efter att ha blivit skrämd av en ilsk katt som stryker omkring här ibland. Det är så ledsamt - det var kattungarnas första vistelse ute och så händer detta. Det blev fight då Sally och Olga ryckte in men en kattunge sprang högt upp i ett träd, en annan sprang in och vi trodde att denna lilla kisse nr 3 gömt sig under boden men icke. Vi har haft både hund och katter i släptåg då vi letat men han är inte funnen än. Stackars liten.