Follow on Bloglovin

Ställer upp för släkten

 
Vi har som sagt stor släkt och en av anledningarna till varför vi har så bra kontakt med nära och kära är att vi ses ofta och hjälper varann när det behövs.
Att ställa upp som barnvakt är en självklarhet för det ger oss möjlighet att umgås med barnen utan föräldrarna och då får man uppleva en helt annan närhet. 
Och förra helgen så var det bonusbarnbarnet Alissa som tillbringade hela helgen hos oss.
Min svärmor var snabb ut och hjälpa till med matning bland annat - det är ju hennes första barnbarns barn och lilla Alissa är bedårande :-).
Denna lilla lilla människa, de första stegen, de första små risgryn till tänder, och de första orden.
Vi är så lyckliga att vi får vara en del av det och följa liten bli stor.
 
 
Vi hade i samma veva sagt ja till att hjälpa till med min brors kök. Min andra brors kök fixade vi före jul så nu har vi ju lite erfarenhet så att säga - jag hjälpte till att skruva ihop lådor för det är något jag kan bidra med medan min make kan ge sig på allt det andra. Han är verkligen duktig på allt.
Vi har tillbringat 2 veckor där kan man säga och inte mig emot för då hinner jag umgås med hela denna familj bestående av min bror med fru och 3 barn. Så Alissa fick hänga med på det och leka med deras minsting.
 
 
Min andra bror har en dotter som fyllde 2 år i denna helg och först var vi där och firade henne stort ihop med släkt och kvällen efter var vi barnvakt åt henne och hon fick också sova över då. Vi har ju både resesäng och matstol här så de små kan komma när de vill <3 Plockade fram den 20 år gamla tågbanan och den får roa en ny generation nu.
 
 
 
I torsdags så skjutsade vi upp svärmor till Umeå - 3 timmars resa dit och tillbringade hela dagen med henne där när hon skulle skrivas in på sjukhuset.
En operation väntade under fredagen och den har gått bra så vi alla kan andas ut nu.
Det är minst lika mysigt att umgås med den äldre generationen som den yngre.
Min svärmor är så fantastisk på så många sätt och nu väntar en lång och jobbig återhämtning för hennes del så när hon kommer hemåt igen om en vecka så ska vi pyssla om henne lite extra :-).
 
 
Follow on Bloglovin

Tar tag i det igen

Ja, påsken blev ju himla glad och god så de 3 kilo jag hade jobbat bort var tillbaka efter påskhelgen.  I form av fett eller ödem kvittar för det var en rejäl käftsmäll att se siffrorna på vågen. 
På bild är den påskfika som grannflickan kom springandes med när vi kom hem från JANG och höll på att packa upp. Fint mottagande, då tackar man och tar emot men dagen efter bestämde jag mig IGEN för att ändra på kosten - det är ju aldrig några svårigheter med att börja äta hälsosammare utan att få det långvarigt. Jag äter annars vettigt men ska man NER I VIKT krävs lite mer jobb och det har varit si så där med motivationen då jag varit sjuk och levt med smärta i flera månader.
 
 
Så igårkväll gjorde familjen ett besök på gym, vi har olika mål men vi peppar och stöttar varann. Mitt 30 minuters pass var både smärtsamt och samtidigt otroligt skönt för man är där med kropp och själ. Nu börjar jag bli bättre i arm efter 4 månader men nu har vänster häl börjat krångla så jag har svårt att gå, svårt att trampa på crosstrainer också. Men det får inte stoppa mig denna gång, får göra andra övningar iställlet. Blev ju svettig ialla fall men det är inte mycket som behövs numera för att man ska bli det heller, haha.
 
 
Idag har jag umgåtts med bröderna då det är dags för min andra bror nu att bygga ihop ett kök och självklart hjälper vi till med det. 
Jag är i ett ganska ofärdigt skick numera men jag fixade att hjälpa till och underlätta för dem.
Det blir ju ett kaos när man lever utan kök en tid med 3 barn dessutom och även om det inte är mitt eget kök så är det så kul att se det gå från detta kaos till någonting riktigt fint och fungerande senare.
Får bli bilder på det framöver.
 
 
Jag har druckit nutrilett i två dagar men ätit lax till middag. Jag bantar inte men tänkte dra in på kalorier genom att äta mindre godsaker, bröd och pasta, och mindre feta såser. Har ätit lax till middag i 2 dagar.
 
Ugnsbakad lax toppad med 2 msk philadelphiaost med sojabönor till och 1 potatis. Testade gula morötter och det var lite kul för ögat, smakar likadant som orangefärgade tycker jag.
 
Idag slängde jag snabbt ihop lite från det jag hade i kylskåpet till en matlåda som jag åt sedan hos bror men det blev oväntat gott.
Lax, 1 dl av ZETA 5 gryner, 0,5 dl krossade tomater, purjolök, röd paprika, vintermix sallad, och 1 msk gräddfil. Detta äter jag gärna igen, namnam.
 
 
Follow on Bloglovin

Glad Påsk i Jang

 
Det blev verkligen en GLAD PÅSK för vår del.
Min familj och mina syskons familjer lyckades boka 6 stugor av 7 i mysiga JANG som ligger 4 mil söder om Örnsköldsvik.
Stuga 1. Min storasyster Sanna med sin man och deras tonårsdotter på 14 år och sonen 10 år samt katten.
Stuga 2. Vår mamma och hennes sambo 
Stuga 3. Jag och min make, våra barn på 10 och 11 år samt deras 15 åriga tremänning och vår vovve.
Stuga 4. Min lillasyster och hennes sambo.
Stuga 5. Min lillebror med fru och deras tre barn på 11 år 9 år och 1,5 år och deras vovve.
Stuga 6. Min andra lillebror med gravid sambo och deras snart 2 åriga dotter samt deras vovve.
Sjunde stugan stod tom.
 
Ett stort härligt gäng med andra ord med en hel by för oss själva. Vi landade i stugorna under torsdagen och började med en gemensam grillning i ett fantastiskt väder.
 
 
På torsdagkväll gick vi runt och hälsade på varann i stugorna, vi såg hockey, spelade olika spel men rundade av kvällen rätt tidigt. Vi är några gamlingar och några med småbarn så ingen av oss orkar hålla igång särskilt länge numera, haha.
 
 
Vi vaknade upp till ett fantastiskt väder igen under långfredagen och strax intill stugorna har vi en makalös pulkbacke så där satt vi som inte ville åka men ville njuta ändå av härligt väder och barnens skratt och resten tog sig upp och ner i timmar på pulkor och madrasser. Hundarna gick bananas också.
 
 
Klockan halv tre samlades vi på den gemensamma altanen och firade 5 födelsedagar i både förskott och efterskott.
 
 
Vi firade alltså min bror Morgan som fyller 37 år, min andra bror Marcus 31 år och hans sambo Angelica 26 år, min lillasysters sambo Pontus 23 år och barnens kusin Minna 9 år.
 
 
Fredagkväll blev minst lika mysig och det spelades mycket spel på olika håll i stugorna.
 
 
Och det spelar ingen roll att några barn är för små och några för gamla för tidigt på Påskaftons morgon smög några mammor ut och gömde 9 ägg bland stugorna utomhus och kl 09 samlades vi alla utanför och barnen fick sina kartor. 
 
 
Småttingarna fick mest leksaker i sina med det är ju själva grejen - när man kan skapa lite magi så gör man det. 
 
 
Vid lunch grillade vi mackor och vädret var fortfarande magiskt.
Resten av dagen tillbringade vi i våra stugor och käkade godis och myste.
Jag blev lite sämre mot kvällen och mådde lite konstigt så jag gick och lade mig kl 22.
Dagen efter skulle vi åka hem så det är tacksamt att man har stora barn nu som hjälptes åt att städa stugan så vi var klara rätt tidigt och redo att åka hem igen.
Borta bra men hemma bäst :-)