Follow on Bloglovin

Ställer upp för släkten

 
Vi har som sagt stor släkt och en av anledningarna till varför vi har så bra kontakt med nära och kära är att vi ses ofta och hjälper varann när det behövs.
Att ställa upp som barnvakt är en självklarhet för det ger oss möjlighet att umgås med barnen utan föräldrarna och då får man uppleva en helt annan närhet. 
Och förra helgen så var det bonusbarnbarnet Alissa som tillbringade hela helgen hos oss.
Min svärmor var snabb ut och hjälpa till med matning bland annat - det är ju hennes första barnbarns barn och lilla Alissa är bedårande :-).
Denna lilla lilla människa, de första stegen, de första små risgryn till tänder, och de första orden.
Vi är så lyckliga att vi får vara en del av det och följa liten bli stor.
 
 
Vi hade i samma veva sagt ja till att hjälpa till med min brors kök. Min andra brors kök fixade vi före jul så nu har vi ju lite erfarenhet så att säga - jag hjälpte till att skruva ihop lådor för det är något jag kan bidra med medan min make kan ge sig på allt det andra. Han är verkligen duktig på allt.
Vi har tillbringat 2 veckor där kan man säga och inte mig emot för då hinner jag umgås med hela denna familj bestående av min bror med fru och 3 barn. Så Alissa fick hänga med på det och leka med deras minsting.
 
 
Min andra bror har en dotter som fyllde 2 år i denna helg och först var vi där och firade henne stort ihop med släkt och kvällen efter var vi barnvakt åt henne och hon fick också sova över då. Vi har ju både resesäng och matstol här så de små kan komma när de vill <3 Plockade fram den 20 år gamla tågbanan och den får roa en ny generation nu.
 
 
 
I torsdags så skjutsade vi upp svärmor till Umeå - 3 timmars resa dit och tillbringade hela dagen med henne där när hon skulle skrivas in på sjukhuset.
En operation väntade under fredagen och den har gått bra så vi alla kan andas ut nu.
Det är minst lika mysigt att umgås med den äldre generationen som den yngre.
Min svärmor är så fantastisk på så många sätt och nu väntar en lång och jobbig återhämtning för hennes del så när hon kommer hemåt igen om en vecka så ska vi pyssla om henne lite extra :-).