Follow on Bloglovin

Dags att vakna till

 
Den här månaden har sänkt mig på alla plan och nu försöker jag hitta tillbaka men visst känns vissa dagar som att man jobbar i motvind. Jag har mycket pepp från min familj och jag har styrt upp det här med kosten igen men framförallt så funkar det att promenera igen.
Mina fötter har inte pallat det på flera månader men jag har laddat ner en app som som räknar steg jag tar - den är visserligen inte perfekt men man får ett hum om man har en bra eller dålig dag.
Att komma upp i 10.000 steg om dagen som tydligen ska vara det normala, är inte jättelätt.
Det innebär ungefär 5 km promenad för mig.....enligt denna stegräknare på mobil.
 
Cyklade igår till tandläkaren för en himlans icke rolig rotfyllning men jag har fortfarande en pågående infektion på vänster sida så den blev uppskjuten istället.
 
Under onsdagkvällen tog jag det vackra fotot ovan. Vi promenerar mycket på kvällar nu och strandpromenaden vid Klingerfjärden är bästa medicinen för trötta hjärnor och kroppar. Där tankar vi rejält under våra promenader.
 
 
Bildresultat för accupedo
Follow on Bloglovin

Tillbaka på gym

Jag tror jag blir halvt knäpp av att känna mig som att jag går på halvfart hela tiden.
Kände hur jag bara ville avboka dagens utvecklingssamtal då den var tidigt på morgonen men jag kom iväg ändå efter mycket om och men.
Som tur är så är Ebba ett skötsamt barn och samtalet gick igenom med gott beröm. Så stolt jag blir och så skönt det var, att det inte blev några djupa diskussioner.
 
Mogge for vidare till jobbet efteråt och jag avbokade den traditionella frukost hos mor och min tisdagssimning i Timrå - var redo att sova bort denna dag liksom.
Då kommer en av mina vuxna söner in med ett glatt humör och rycker upp mig och rycker med mig till gymmet.
Han har helt rätt - när jag haft min dåliga period så kan jag inte vänta på att kroppen ska känna för att träna igen för det gör den inte.
Man får trotsa den värk och utmattning man känner när lymfan stannat av och jobba för att få den att komma igång igen.
Passet gick segt men gav ändå energi.
Vi for hem och åt havregrynsgröt till frukost - som vi båda ogillar men gillar dess egenskaper. Drack gurkmeja ihop och lovade varann att nu får denna veckas dagar se ut såhär istället.
 
Tog mig igenom resten av dagen med smärtstillande och var lite orolig för bakslag men på kvällen kändes benen lätta igen och jag klarade ytterligare en promenad med bungy pumpstavar till sonens fotbollsträning.
Får jag bara sova inatt så kan Onsdag se riktigt lovande ut.
<3
 
 
Follow on Bloglovin

Barnens 12 årsdagar

 
Vi bodde vårt första år i Söråker när Mattias fyllde 12 år. Jag var höggravid och var rätt glad för att Mattias var nöjd med att släkten kom på besök och fikade med oss. Mattias favoriträtt var och är fortfarande fiskbullar i dillsås så det blev hans middag medans vi andra definitivt åt något annat :-) Filmmys på kvällen.
 
 
Ja, han är ju inte stormförtjust i födelsedagar men vi kom in i hans rum i tidiga morgonstund ändå med paket och skönsång med hesa röster.Det var mycket intresse för tv spel under denna tid så han fick lite relaterade prylar till det samt en en flock släkt som ville säga grattis och fika gott.
 
Några dagar senare så kom hans pappa till Sverige som detta år flyttat till Albanien och gjort sig en karriär inom casino.
 
 
******************************
 
 
Mattias 12 år: 160 cm och 44 kg
Pelle 12 år: 146,5 cm och 42,5 kg
Max 12 år: Fyller 2018
Ebba 12 år 2019