Follow on Bloglovin

Apropå kläder

Vad svårt det är med kläder - för långa som för korta personer.
I veckan när jag skulle köpa kläder så insåg jag att det hade varit betydligt enklare också att vara gravid igen då man kunde köpa kläder där magen var i fokus istället för tvärtom.
 
Och byxor - finns inte en byxa som passar mina korta ben. Dessutom måste jag ha en byxa som inte är för tight eftersom jag inte vill att skarvarna från kompressionstrumporna ska vara synliga, och jag har begränsat med skor som det ska bli snyggt till. Men blir egentligen nån tight byxa snygg till ett par gympaskor när man ska klä sig till fest?
 
Och stor byst är inte alltid en fördel - att hitta en skjorta är svårt, kavajer gör att man ser enorm ut och ibland hittar man såååå snygga blusar men de faller inte alls snyggt på den egna kroppen.
 
Ändå är jag nöjd med den jag är - ska finputsas lite men annars känner jag mig helt OK ;-). Det är kläderna bara som inte är skapta för att passa min kropp, haha.
 
Apropå KLÄDER - här kommer några kul varianter hittat i nätdjungeln!!!
 
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin

Vikt och sjukdom

Jag skriver kanske inte lika mycket längre om hur det går med viktnedgången men så är det inte tävling på gång längre heller ;-). Står på 88 kg fortfarande och har en ganska bra balans i min kost. 14 kg minus sedan i våras - är nöjd men inte så nöjd att jag slutat hoppats på att jobba bort 14 kg till ;-).
Jag har en väldigt trög viktnedgång - vad det beror på har jag ältat en hel sommar.
Men det har också varit svårt att motionera de senaste veckorna när jag har ett enda par skor och de har varit trasiga - spruckna längs hela sulan.
 
Idag fick jag en akut tid in till de alltid väldigt upptagna folket på ortopedtekniska för att laga dessa skor som jag fick i juni månad.
Att laga dem gick bra - dock hann vi inte alls beställa nya skor och än mindre fick jag tillbaka de stövlar jag lämnade in i juni för justering. I samma veva lämnade jag ju in vinterskorna de hade tillverkat i fel storlek men de hade han glömt bort helt och visste inte ens var de var.
 
Som jag befarade så kommer jag nog få gå omkring i mina gympadojor när snön kommer. Fick en ny tid den sista oktober men jag har inga större förhoppningar att problemet är löst då. Har haft kontakt med ortopedtekniska i över 10 år - de är duktiga när det väl händer något men där emellan är det strul utan dess like och här står jag och undrar vad man ska ha på fötterna varje årstid.
 
Jag tog mig en promenad till mina goa vänner på G-butiken, skrattade loss i 2 timmar och tog sen bussen till stan för att kolla runt lite i affärer....det är himla kul att prova kläder igen när man minskat 2 storlekar. Älskar´t. Åkte vidare till Birsta för att möta upp min fina vän M och äta middag ihop....och kolla på kläder :-).
Köpte mig ett grönt linne och en svart blus till lördagens roligheter. Nu hoppas jag hälsan är med mig till dess - den är lite svajig just nu men jag har har planerat in VILA hela dagen imorgon så jag kan dansa med mina snygga ortopedtekniska gympadojor på Bergeforsparken på lördag bland allt snyggt folk i höga klackar ;-).
 
Follow on Bloglovin

Den rosa chocken

Vi har nog skakat om världen lite grann genom att måla om vårt kök i ROSA.
Vi var så pissless på vårt 70 tals beige bleka kök och min make är lackerare - det säger väl allt :-).
Vi törs testa för det kostar oss ingenting och vi har råd att göra om det när vi lessnat ;-).
 
Jag blir galet glad i vårt nya kök - jag fnissar varje gång jag kliver in i det. Jag är som en jätte Barbie som går omkring och ler medans jag försiktigt öppnar och stänger skåpdörrarna för att se om de är verkliga eller om jag är i en rosa dröm bara.
Det är en busig känsla - som hemma hos Pippi.
Hela köket lyser bubbelgum - man måste bara älska det eller hata det....kliver man innanför dörrarna reagerar man i alla fall.  :-)