Follow on Bloglovin

Köksbestyr2 veckor av sommarlovet har passerat och jag må vara lite knäpp men det här pissvädret gör mig ingenting. Vi har det så himla gott barnen och jag, och jag tror inte de har bråkat en enda gång trots att de senaste dagarna har blivit lite sena kvällar. De låter mig vila när jag behöver och mår jag dåligt så är jag tydlig med att vi får hjälpas åt. Idag hade jag en bättre dag men skulle aldrig fixat dra iväg på större aktiviteter eftersom gårdagen blev så intensiv men Ebba och jag har roat oss i köket istället. Max har hjälpt till ibland men inte med samma intresse :-).
Så idag blev det blåbärspannkaka till lunch och lasagne till middag. 

På Ica sålde de jordgubbar för 10:- förpackning så vi köpte hem och kokade jordgubbssylt. Det är ju så smidigt med syltsocker och den blev så himlans god också. 
Och på kvällen blev det plötsligt väldigt skönt väder. Jag och barnen samt katt och hund gick iväg till strandpromenaden. Njöt av den fina sommarkvällen och min fina familj men önskar att det varit mer smärtfritt att bara gå. Jag blev sådär grinig när jag kom hem som jag kan bli när det blir för mycket helt enkelt. Kroppen pallar inte och det tär. Mogge jobbade över så åter igen så känner jag stor tacksamhet när barnen har förståelse och låter mig vara en stund. Jag tog igen mig och kom åter och kvällen blev fortsatt fin. Fruktsallad som kvällsmål :-) Älskar er så mycket <3 
Follow on Bloglovin

Lögdödagen

Lögdödagen - festligheter som anordnats på plats i skön miljö bland ladugårdar, fiol och dragspel från lastbilsflak, kladdigt sockervadd och varma våfflor, ponnyridning, hoppborg och självklart LOPPIS.
Vi hade samlat ihop lite grejer sedan vi rensade barnens rum i våras, drog iväg imorse med släpvagn och sålde iväg det billigt. Barnen fick 200:- var och de var de välförtjänta efter att de duktigt hjälpt till med att förbereda, prismärka och sälja. Deras mamma och pappa fick en liten slant också men så var det också jättemycket folk i rörelse under hela dagen för vädret var äntligen snudd på sommarväder. Men redan på eftermiddagen kröp det   ner till 12 grader igen......brrrr.
*****************

Åsså knackade det på dörren ikväll och där stod min älskade barndomskamrat Pella. Sådär varmt och härligt glad som hon alltid är när vi ses men nu var det flera år sedan hon var hem till mig och det var nog den trevligaste överraskning jag fått på mycket länge. Tack min fina vän för det besöket ♥♥♥

På bilden är det hon i jeans till höger....skrattandes såklart. Alltid så tokglad :-). Själv håller jag i kameran och var redan då i femman mycket noga med att föreviga allt i livet med foton :-)

 
 
 
Follow on Bloglovin

Mitt i vardagen

Igår fick vi besök av Bonnies 6 månaders valp som åter igen bytt namn, hahaha. Hon har svårt att bestämma sig den damen ;-).
Från ALVIS till ALVIN och sen till ARVID men nu heter han alltså ALFONS men kallas också AFFE :-)
Hon skulle ha tagit hela kullen istället :-D.
 
Söt är han i alla fall och en mycket trevlig hund. Väger 10 kilo nu och Bonnie väger 15 kg men de är lika stora. Brorsans valp Pucko från förra kullen väger 12 kg nu men han är 5 cm högre än de här två.
Lite lustigt då man vet att det finns valpar från samma kull som bara väger 6 kg. Tänk så olika det kan bli men gemensamt är att alla är så himla nöjda med sina hundar och de är jättefina. 16 stycken familjer som kan bekräfta det. Känns så jäkla fint.
 

Barnen fick sova över hos sina kusiner M & M igårkväll men Mogge jobbade så jag gjorde mig en liten form av spa kväll och njöt av tystnaden.
Men när han väl kom hem så drog vi igång tv-serie maraton igen och just nu håller vi på att plöjer oss igenom Game of thrones fjärde säsong. Så grymt bra den serien.
 
Idag torsdag så har jag varit lite halvdan men kom iväg på en promenad med Bonnie så hon fick bada i Klingerfjärden och tråna efter fåglar som simmade på lagomt långt avstånd. Hon simmade ut efter dem men ångrade sig :-).
Har mått bättre framåt eftermiddagen lagomt till att jag fick hem ett gäng ungar, ikväll är det kusinernas tur att sova över. De har lekt ute hela kvällen precis som det ska vara under sommarkvällarna. Lite varmare var dock dem jag minns från barndomen :-).