Follow on Bloglovin

Lånar barn

(null)

Vi fick ett sånt där trevligt spontant besök under fredagkväll utav bonusdottern med familj. Ännu ett tillfälle att gosa oss tokiga med världens bästa Alissa - vårt barnbarn. Ja,  jag är ju egentligen bara bonusmormor men när man varit bonusmamma till Carro sen hon var liten så är hon ju en del av mig också. 
Vi såg hockey ihop, spelade kort och skålade i Baileys. De fick sova över i Ebbas rum, Ebba sov på soffan intill vår sängplats medans mina två söner och en kompis sov i deras sovrum. Vi var alltså 9 pers som sov i vår lägenhet på 80 kvm men det gick ju alldeles utmärkt det.
Jag var vaken tidigt på lördagmorgon och hämtade upp Alissa så hennes föräldrar fick sova ut. Hon är 11 månader nu och kan stå upp nu och vi väntar ivrigt på att hon ska våga ta sina första steg, en sån spännande tid. 

(null)

På söndagen så sågs vi igen - Carro fyllde nämligen 24 år och vi sammanstrålade för en gofika och en massa kramar. Svärmor följde också med och jag fick ett så fint foto på henne och hennes barnbarnsbarn 😊
På bilden intill så sitter Alissa på sin morfars axlar ❤️
(null)

(null)

Ebba 10 år har tecknat sin syster i present - alltså jag är såååå imponerad av hennes teknik. Håret är riktigt snyggt gjort. Wow.

(null)

I lördags så tog Mogge och jag en promenad på byn och landade hos brorsan med familj. När vi skulle gå hemåt igen så ville Lea följa med oss så vi lånade hem henne under några timmar. Stor släkt, mycket kärlek. 
Follow on Bloglovin

Ett heltidsjobb

(null)

Det tar tid att ta hand om sitt lymfödem - särskilt om man är i det skick jag är i.
Mitt lymfödem behöver ständig uppmärksamhet, annars gör det sig snabbt påmind. Den här veckan har jag daltat rejält med det - använt mina bästa kompressionstrumpor (medi) och vid några tillfällen har jag även tagit på mig mobiderm/sockerbitsstrumporna. De små fyrkanterna i ett material likt skumgummi dränerar och gör ödemet mjukt men jag har känslig hud också så jag har dem på cirkaa 1-2 timmar sen blir det för varmt och obekvämt. Ibland får jag bra fart på lymfaflödet men kroppen hinner inte med eftersom lymfsystemet jobbar trögt. Då blir det stopp och det irriterar vissa områden på huden. Då känns även större delar av kroppen överhettad. De gångerna måste jag lägga mig ner och vila nån kvart så det lugnar sig. 
Min vänstra fot är mest svullen och behöver extra stöd just nu så jag använder mig av en justerbar kompression som heter juxta fit. Står jag en längre stund så är de ett bra hjälpmedel. Önskar att jag hade till höger fot också och allra helst till båda benen. Den här har jag själv betalat 800:- för men nu har jag hört att man kan få dem utskrivna gratis så jag ska kontakta lymfvården igen.
Eftersom min förkylning har gett med sig så har jag kunnat använt lymfapressen flitigt. Med bra och jämnt flöde i kroppen så håller jag kroppen friskare under en längre tid. Jag undviker att använda den då jag har virus eller infektion i kroppen då det har gjort mig sjukare. Som om man skjutsar runt eländet i kroppen och ger det nya chanser att blossa upp.
Men nu mår jag bättre och en strimma av hopp tänds och jag börjar se möjligheten att nå mina mål igen. Skynda långsamt!!

Follow on Bloglovin

Vila och lite gott på det

(null)

På en skala ett till hundra så är jag någonstans där i mitten nu och balanserar med min förkylning. Ibland försöker jag lura den genom att ignorera den men det går sällan bra. Så förra veckan gav jag upp lite och sov mest, det har gett ett bättre resultat. 
Timråbo överraskade oss hyresgäster med kort varsel och bytte ut våra duschslangar och satte dit nytt på våra kranar för att spara på vatten. Blev toppen. Vi som är vana att bo i hus hade innan jul tittat ut ett dyrt duschset som vi som tur var aldrig köpte då. 
I hyreslägenhet är det ju bara att slå en plingeling när något inte funkar - hur kunde vi glömma det 😊

Ebba har varit farten denna vecka och bakat gott till familjen. Hon är enormt duktig tycker jag för sina 10 år - inga enkla muffins här inte.
Solskensbullar/vaniljbullar och sin första egna rulltårta med egengjord chokladkräm - bravo.

Hon hade dessutom ett toppentips: linda in mobil i plastfolie så skyddar du din telefon om du vill scrolla bland recept, byta låt eller svara då det ringer. Kanon!!  Själv brukar rulla köttbullar och försöka svara med näsan då det ringer. Behöver en Ebba i mitt kök som har lite nytänk hihihi