Follow on Bloglovin

Året 2007

Ännu några collage och denna gång från året 2007 då vi flyttade in i vårt nuvarande hus i Söråker och Ebba föddes i augusti. Jag mådde egentligen bra under detta år men hälsan svajade och här började jag få ordentliga problem med min sjukdom - ökat lymfödem, inflammationer, infektioner, utslag, urtikaria, värk, gallstensinflammation och operation. Men ser jag tillbaka på bilderna så känner jag bara ren och skär lycka och dessutom ser jag fräschare ut än nånsin, haha.
Ett bevis kanske på att det är hur man mår på insidan som betyder något.
 
 
 
Follow on Bloglovin

Promenad i november

Efter att ha gjort en massa bra saker hemmavid så gick jag och Bonnie ut på en längre promenad på eftermiddagen.
Hon blir så fantastiskt glad över att få gå över lägdan ner mot vattnet för där får hon springa loss men sätter sig ändå duktigt ner så jag får fota henne :-).
Jag har mycket att tänka på och tycker om strandpromenaden i Söråker. Det är som att kliva in i ett tankerum när kommer ner längs strandpromenaden och oavsett årstid så är det alltid otroligt vackert där.
Det är slutet av november och fortfarande ingen snö och det är heller inte kallare än några få minusgrader.
För min del som fortfarande inte har vinterskor så är det ganska ok att snön uteblivit ett tag.
Det blev en riktigt fullträff att se ett sådant vackert motiv som en svan som gled på vattnet i solnedgången. Det gjorde min dag. Ibland behövs det inte mer för att man ska känna tacksamhet för det vi har runt omkring oss.
 
 
Sedan måste jag få dela med mig av någonting som blev riktigt roligt idag då jag skulle fota katten Sally som låg och myste på gränsen till fall från bord och som sedan ramlade också då hon åmade sig för mycket framför kameran :-)
 
Och ni vet ju hur katter är, de landar mjukt och ingen kom till skada ;-)
 
Follow on Bloglovin

Julpyntandet är igångVad det är härligt när man kommit igång med julpyntandet. Denna härliga tomteatmosfär som man låter sig förtrollas i så pass att man aldrig kommer till sängs utan sitter kl 01 på natten, i tystnad och njuter av ett rött julemys. 
Ja, det är visst lite magiskt ändå. Kanske mycket för julen påminner om den magi som uppstod när man som barn inte riktigt visste om tomten fanns eller inte. Det hände alltid så mycket roliga saker i december och trots att allt inte var frid och fröjd i vår familj så var det alltid mycket glada skratt kring jul och vi hade en samhörighet som familj som just då var som starkast. 
Själva julafton var ett stort ståhej med släktingar så många i vår farmor och farfars kök att vi fick äta middag i omgångar. Trångt i soffan till Kalle anka och det kom alltid en jultomte knackandes med en hemsk röst och som showade medans han delade ut julklappar. 
Alla jular såg likadana ut tills jag fyllde 15 år och jag försöker nu när jag är 38 år och 4 egna barn att liksom föra över känslan till dem. Det är svårt att bevara magin. Tonåringarna vill helst inte kliva upp tidigt och undrar till och med varför. De kan tänka sig sitta vid datorn fram till middagen dessutom. De yngre barnen är mer förväntansfulla och vi har lyckats göra det här med att tomten knackar på dörren lika stort som det var för mig och mina syskon när vi var små. 
Men jag vill också att de ska minnas doften av pepparkakor i vårt kök, se samma fula plasttomte stå på byrån år efter år, minnas den fina känslan av hur familjerna samlas för att äta julmiddag ihop trots att ljudnivån bland släktingar och julmusiken gnäller i bakgrunden. Meningslösa tomtebloss, knäck som fastnar i tänderna, jobbig väntan på tomten, söt glögg, släktingar som skojar och skrattar med varann, julmust och julmiddag, Kalle Anka som de vuxna tvingar ointresserade barn att se för traditionens skull. Jag vill att allt ska finnas där.

Det finns många barn och vuxna i Sverige som inte alls ser julen särskilt magisk eller ens mysig. Vissa firar inte alls. Så länge det är av religiösa skäl så är det ändå självvalt men många familjer väljer att dricka alkohol där drickandet spårar ur i fylla. Och kanske till och med bråk. Ledsamt att många ser julen som stressig, ångestfylld, och dyr. Tycker det är en tid där själen får ro och man får landa i ett familjemys fram till nyår där en ny start tar vid. Önskar att alla fick njuta av julen så som vi gör, i alla fall slippa känna att det är en jobbig tid som vi går till mötes. God Jul från mig till dig och godnatt :-)