Follow on Bloglovin

Biofilmer i JANUARI


Den 1:a januari
 
Året börjar med en Quentin Tarantino film och de brukar ju vara lite speciella.
Mycket kända ansikten spelar 8 udda karaktärer där fokus ligger på den kvinna som har ett pris på sitt huvud och ska föras till en stad för avrättning.
Utspelar sig strax efter det amerikanska inbördeskriget.
 

Den 6:e januari
 
En skön komedi med två av mina favoritskådisar som handlar om precis vad det står på omslaget - ett ex med tuff attityd mot den nya helylle bonuspappan. Blir en indirekt kamp om barnen och dess uppmärksamhet som såklart spårar ur. Flamsigt men Will Ferrell är en mästare på det. Jag ler stort.
 

Den 6:e januari
 
Jag har inte läst boken om den mytdomsbundna Moby Dick men filmen verkar bjuda på ett storslaget äventyr. En verklighetsbaserad historia om den enorma val med ett närmast mänskligt hämndbegär och som 1820 attackerade valskeppet Essex.
Gillar att Chris Hemsworth har huvudrollen i den här, bra val.
Den här kommer att bli sevärd på bio känner jag.
 

Den 6:e januari
 
Ja, vad hade egentligen hänt om inte alla dinosarier hade utplånats en gång i tiden?
En vacker film i både handling och att se på, har jag förstått men också väldigt underhållande.
 
 

Den 8:e januari
 
Inte min typ av film men säkert efterlängtad av många, storslaget men talar som om de stod på teaterscenen.
Det lockar inte ens trots att huvudrollen spelas av Michael Fassbender.
 

Den 8:e januari
 
Vanligtvis skulle inte denna story intressera mig men där ser man vad viktigt det är att presentera en trailer snyggt. Utspelar sig under den tid då kvinnor inte hade rösträtt och vi får följa Maud - spelad av Carey Mulligan - som inser att hon måste ta till drastiska åtgärder för att kunna genomföra det.
Även Meryl Streep och Helena Bonham Carter i två starka roller.
 

Den 22:a januari
 
Fyra män anar världsekonomins kollaps och finner något de kallar för The Big Short - en slags investering som är smart men skapar kaos.
Ett bra gäng av duktiga skådisar med gör den sevärd.
 

Den 29:e januari
 
En film med Leonardo Di Caprio blir sällan fel.
Under en expedition i den outforskade vildmarken blir han attackerad av en björn men lämnad att dö av de övriga. En obeskrivlig sorg över att ha blivit lämnad av sin bästa vän samt kärleken till sin familj driver honom vidare i denna kamp om att överleva.
Tom Hardy har också en roll.
Trailern är så jäkla bra och jag toklängtar efter den här.
 

Den 29:e januari
 
Så kommer en sån där lättsam komedi som man gärna ser hemma i soffan och inte på bio.
Har säkert sina stunder av roligheter.
 

Den 29:e januari
 
Jag gillar skräckfilmer - den här hade en bra handling men trailern kändes lam.
En barnflicka anställs att passa en pojkdocka och får order om att inte slarva med reglerna vilket hon förstås gör.
 

Den 29:e januari
 
En verklighetsbaserad historia om en av de värsta stormarna på havet kring Östkusten som ägde rum 1952 då oljetankfartyget praktiskt taget slets itu. Också en av de största båträddningen i Kustbevakningens historia.
Bland annat Casey Affleck och Eric Bana.
 
Mäktig film - men kan någon film om båtar på vatten slå Titanic? :-)
 
************************
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin

Sötpära

Ja, titta vilken sötpära jag hittade i påsen idag.
Tänk att man kan bli så glad av små ting. Som om det vore ett tecken eller nått. Sånt måste fotas. Ville knappt äta den - som om det fina sötpäran kommer med, blir förstört.
Fast jag tror inte det kan bli värre just nu. som det känns.
En massa saker hopar sig och det har inte varit lätt att hålla tårar borta i juletid och känna julefriden landa i hemmet.
Självklart går det inte att gå in på detaljer här och nu då det är för känsligt men på något sätt vill jag dela med mig av att livet kan kännas väldigt tungt och svårt i perioder men hur viktigt det är att hantera det på rätt sätt och se ljusglimtar i det som händer också. Det kan aldrig bli bara nattsvart när man står enad som familj och all den kärlek man är omsvärmad av.
 
Kanske därför det kändes extra varmt idag när denna sötpära dök upp och visade att även små ting betyder något.
 
Ibland blir det inte som man tänkt sig men det blir bra ändå. Det kanske till och med det blir bättre.
Efter att ha haft ett slitsamt 2015 så tar jag emot 2016 med öppna armar, lägger in lite tro, hopp och kärlek, så kommer nog allt ordna sig till det bästa.
 
GOTT NYTT ÅR!!
 
Follow on Bloglovin

Ett jullov

Min storasyster tog med sig Max när deras familj skulle till badhuset idag och sedan var han hemma hos dem resten av dagen också. Tacksamt att de får göra roligheter på jullovet då jag själv är rätt orkeslös just nu och Mogge jobbar. Men kvar hemma med mig var Ebba som också var lite trött idag och gjorde mig sällskap i soffan till film och sedan satt vi och lade pussel och käkade pepparkakor.
Kaninerna fick rent hus också och varsin timme att hoppa fritt. Favoritstället är soffan för dem med tydligen :-).
När Mogge kom hem så gjorde vi undan middagen och for sedan upp på skridskoplanen och tillbringade kvällen där. Det var 13 minus imorse men på kvällen bara 6 minus så det var alldeles ok.
Sedan hem till varm choklad och en film tillsammans. Blir sena kvällar här nu med dessa filmer och barnen kommer inte i säng förrän halv elva. Ja, ikväll kom de inte ens i säng, de somnade båda på soffan men vad gör väl det. På ett jullov är det lite hejsan hoppsan ;-).