Follow on Bloglovin

Biofilmer i OKTOBER

 
Den 5:e oktober
 
En ny Blade runner - bokstavligen. Ryan Gosling spelar rollen som Los Angeles polisen K som finner hemlig information och vill ha hjälp av en gammal Blade runner - Harrison Ford - som varit försvunnen i 3 decennier.
Detta ryktas bli riktigt bra och helt klart värt ett biobesök för.
 
 
Den 13:e oktober
 
Jag tycker ju att Reese Witherspoon är oerhört charmig men jag har svårt att ta till mig denna komedi där hon spelar en 40 årig ensamstående morsa som efter en utekväll låter 3 charmerande unga killar övernatta och sedan får bo som gäster tills vidare. Inleder en romans med en av dem men det hela får ett absurt slut när exmaken kommer hem.
Jag ser gärna tramsiga och rara kärlekskomedier men den här känns bara tramsig tyvvärr.
 
 
Den 13:e oktober
 
Här har vi fått en spännande thriller att sätta tänderna i med Michael Fassbender och Rebecca Furgeson i huvvudrollerna. De är på jakt efter en seriemördare som verkar ha varit i farten förr och i samband med att första snön faller.
 
 
Den 20:e oktober
 
Jag älskar ju den gamla klassikern "Måndag hela veckan" och här kommer den i ny tappning med skräckfilms touch. En ung kvinna upplever samma dag om och om igen och som slutar på kvällen med att någon mördar henne och hon vaknar sedan upp till samma dag igen.
Detta leder till att hon försöker finna sin mördare innan historien upprepas.
 
 
Den 20:e oktober
 
Gerard Butler är rätt övertygande i sin roll att rädda världen från naturkatastrofer och ofta är han med i filmer där han ska rädda presidenten också - i denna har man slagit ihop de båda så gissa om det är uppskruvat till max med action, specialeffekter och bita-på-naglarna-spänning.
Ed Harris är med och briljerar samt Andy Garcia - kan vara underhållande om man gillar denna typ av film och det gör jag.
 
 
Den 20:e oktober
 
Jag hade uppfattat den här svenska filmen av Helena Bergström som att den riktade sig till den yngre generationen men det kan ha göra med cirkus temat men det känns lite klyschigt med alla karaktärerna som i en barnfilm också.
Hugo har hjärtesorg och hamnar av en slump hos en kringresande cirkus och finner glädje i livet igen.
Nja, det här är nog inget för mig.
 
 
Den 27:e oktober
 
Jigsaw är tillbaka.....igen. Hur det är möjligt vet inte polisen i filmen heller och kliar sina huvuden. Brutala mord utlovas, i samma anda som tidigare.
Lockar mig föga, jag gillar skräckfilm, inte när det badas i blod hela tiden och 50 olika sätt att dö på visas upp.
 
 
Den 27:e oktober
 
Marvel dundrar på med Thor och gänget där de möter sin mäktige fiende Hela - spelad av Cate Blanchett.
 
 
Den 27:e oktober
 
Åsså en tvåa igen då.....jag har själv inte sett ettan men barnfilmer brukar ju vara roliga :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin

Det går tungt

Jag ska inte klaga på värk i kropp för jag har lyckats göra rätt och fått bort toppen av det så jag tar mig igenom mina dagar alldeles ok just nu. Mitt stora problem just nu är orken, energin, och den ständiga tröttheten.
Ändå blixtrar jag till ibland och i helgen var jag nere och röjde i förrådet - på bild är en favorittavla från pojkarnas tonår som jag köpte ihop med ett citat "It´s just a bad day, not a bad life" som satt på väggen utanför deras dörrar som en ständig påminnelse :-).
 
Trots 4 timmar i förråd så är vi långt ifrån klara - kommer fortfarande inte in i förrådet trots att jag slängt, sålt och gett bort.
Får ta djupdykning nr 2 i helgen.
I söndags var jag hem till mamma och gjorde i princip samma sak där - rensade på hennes övervåning.
Hon är i värre skick än mig i kroppen och klarar inte att röja i oordningen själv och jag är rätt perfekt person till att hjälpa till eftersom jag både har sorteringsmani och tvångstankar så jag lämnar inte stället förrän jag är klar. Tog mig hela söndagen.
 
I helgen har vi varit 8 stycken som sovit i vår lilla trea - jag trodde någonstans att det skulle bli mindre spring i vårt hem när vi flyttade från hus till lägenhet.
Vårt hem har alltid varit fyllt med släkt och vänner som umgåtts och sovit över men vi har fullt hus fortfarande på våra 80 kvm.
Men vi är vana att vara många och det fungerar faktiskt bra, jag har rutiner och resurser, de som övernattar hos oss får hjälpa till på samma villkor som övriga.
 
I helgen tog vi med 4 ungar till Leos lekland och släppte loss dem. Själv satt jag och Mogge på varsin stol och gjorde i princip ingenting. Mogge jobbar så mycket nu så det är skönt att kunna sitta ner och bara prata bort några timmar också.
 
 
 
Follow on Bloglovin

Laddar för bättre tider

Efter 1 månads väntan så kom äntligen de fula men ack så viktiga måttbeställda kompressionstrumporna - från Tyskland, via landsting och hem till min brevlåda.
Min dag blir plötsligt en bättre dag med rätt hjälpmedel men jag har haft en tung vecka med hälsan och i överlag verkar det som alla är trötta och tunga i sinnet just nu. Jag själv vilar mest just nu.
Jag försöker ladda för en bättre period, ingen träning på gym denna vecka men jag promenerar istället när jag kan. Och ler ofta - det är kanske viktigaste, att inte låta fysiskt dålig hälsa gå över till mental dålig hälsa.
Ibland blir jag sååååååå trött på denna obalans i livet men jag får min näring via min familj.
Den kärleken gör mig hel.
 
 
 
I helgen fick jag mysa med mitt bonusbarnbarn som är 7 månader nu och skiner som en sol hela tiden.
Vackra Alissa.
Blev en hel del mys med hennes moster Ebba och morbror Max också :-)
 
 
 
Det är lite speciellt förstås för svärmor också eftersom det är hennes barnbarns barn :-)
Svärmor fick hänga med på pokemonjakt på stan efteråt, en gråmulen dag men härlig luft ute.
 
När vi kom hem så fick jag agera frisör och klippa håret på min systerdotter och när det var klippt och klart och jag sagt hejdå till henne och min storasyster så sa jag Hej till mina lillebröder och lilla Lea som kom för en fotbollskväll framför tv:n med oss.
 
Jag mår gott med mina nära och kära kring mig men dagen efter så blev jag jättedålig i min kropp och blev liggandes mestadels.
När jag väl var uppe på benen så klagade jag högt över allt, orkade inte med ljud, orkade inte med mig själv....eller andra heller för den delen.
Tur jag har en förstående familj, världens bästa.
De låter mig ha min dåliga dag då jag gnäller högt över allt eftersom de vet att jag inte har många sådana där då jag klagar mig igenom dagen så då vet de att de ska hålla sig på avstånd och vänta tills det går över.....och det brukar gå över fort.
Jag måste ösa ur det dåliga så jag inte bär med mig det vidare de andra dagarna.
Så jag brukar tillåta mig att gråta och ogilla min kroniska sjukdom ibland men jag fastnar aldrig där.
Livet är fyllt med så många guldkorn så man kan omöjligt fastna på det som INTE funkar i livet.