Follow on Bloglovin

Grattis Mammi

 
Mamma fyllde 63 år i helgen - jag och mina systrar och min systerdotter sammanstrålade för en god middag på Pinchos - det där matstället där man beställer sin mat via app med bilder på maten och får 4 eller 5 små rätter för ca 40 kronor styck att hämta upp vid disken - jääääättemätta blev vi.
Och vilka roliga timmar vi fick ihop.
 
 
Mamma fyllder ojämnt men vi skulle kunna fira henne jämt. 
Hon och hennes sambo Danne bjöd hem oss alla syskon med familjer på smörgåstårta i söndags.
Hann knappt ta bilder för jag hade fullt upp med att umgås, vi är ju ett stort gäng :-)
Tack mamma för 3 viktiga saker du lärt mig i livet:
Att kunna göra de godaste bästa hemmagjorda köttbullarna, att hålla familjen nära, och att även om livet gör ont ibland så ska man alltid ha nära till skratt.
 
På bilden ovan där våra magar skymtar så är det fotot från 1995 och jag väntade mitt första barn medan min Mor väntade sitt sista. Att vara gravid samtidigt som min mamma var kul och vi jämförde ständigt våra magar och krämpor. Jag födde Mattias 5,5 vecka för tidigt och Ida kom 1,5 månad senare och de gick sedan i samma klass och har växt upp nära varann också. 
Förutom att vi gått gravida samtidigt så har min Mor och jag alltid delat kärlek till mat och mys men också kämpat ihop med att gå ner de där extra kilona.
Vi blev ofrivilligt och plötsligt singlar nästan samtidigt slutet på 90 talet och har varit ut på många partyn och galej ihop och halvtokiga äventyr, skrattat och gråtit ihop, vi förstår varann och missförstår varann. 
Och fortfarande jämför vi våra magar och krämpor utan att vara gravida längre :-),
Underbara mamma (i bakgrunden är det min lillebror som tittar fram på bild)
Älskar dig <3
 
 
 
Follow on Bloglovin

Kickat igång

(null)

Jag har köpt mig en liten skog nu när jag bor i lägenhet 😊
Ville få bort den somriga känslan med de vita pelargonerna så jag skapade vinterkänsla i köket nu på en gång och i helgen blev det en touch av Halloween också i köket trots att det egentligen inte är dags förrän den 31:a oktober.
Jag och Ebba fick ju möjlighet att hänga på goda vänner till Engelska skolan där man fick guidas genom The Haunted House med elever i olika skräckinjagande karaktärer i olika rum på olika våningar.
Häftig upplevelse, varken Ebba eller jag är särskild lättskrämda men väldigt fascinerande var det. Så coolt gjort.
Mor och jag har äntligen kommit iväg och fixat våra pass och går allt vägen så blir det en liten resa framöver. Fast först har vi något annat att ta itu med - hälsan. 
Så idag premiärtränade vi i hennes gym på övervåningen i hennes hus. Och vi planerar en hel del kring vårt upplägg och hur vi ska nå våra mål. Så dåligt som jag mådde i helgen med värk i kroppen är motiverande nog att kämpa vidare för att INTE behöva uppleva igen.  Detsamma känner hon. 

(null)

Vi har dekorerat sparsamt i år men lite nya prylar blev det dock eftersom appen Wish gör det möjligt att handla billigt 😊
Ebba använde sina röda linser och klädde ut sig ordentligt när hon skulle iväg på Halloween disco, samt tjejkväll. 
Helgen efter är det dags för äldsta sonen som ska ut på krogen utklädd - vi gillar som sagt att gå loss denna högtid 😊Follow on Bloglovin

Det går så fort

(null)

Det går så fort nu att jag visst tappat bort två månader. Jag trodde vi hade bott i lägenhet i 5 månader men det har visst gått snart 7 månader den 26:e okt. Tvungen att räkna på fingrarna. 
I övrigt är allt annat snurrigt också i min värld och är i en känsla där jag inte får något gjort men så kollar jag in bilder jag fotat och ser att jag gör massor.
Dock inget gym än....jag har inte ork till det än utan pysslar på hemmavid där jag kan hålla lagom takt. Städar och rensar bort fortfarande. Har gjort vardagsrum vinterfint och ska köpa till några vita krukor bara. 
Har även fått ordning på badrum och hängt upp ett nytt duschdraperi från rusta för 59:-
Timråbo ska inom kort lacka våra köksluckor men jag antar att de tänkt att vi skulle få behålla de brunfläckiga fönsterbrädorna i marmor. Den tanken stod jag knappt ut med och efter 5 månader.....7 månader😊 så tog jag tag i saken själv och köpte kakelfärg och roller och gick loss i 4 rum. Vilken skillnad. 
I onsdags var vi barnvakt åt brorsans dotter Lea när föräldrarna var på jobb och i helgen var vi barnvakt åt andra brorsans son Mio när de var på vift. Mys att få rå om småttingarna utan föräldrar.
Jag har svårt att gå till sängs på kvällen numera eftersom Mogge monstersnarkar så ohyggligt högt att jag är rädd att han ska sluka mig på inandning. Men just nu ikväll är han helt tyst så nu ligger jag väl vaken och undrar varför istället 😊