Storforsen

 
När vi lämnade Piteå så for vi uppåt och inåt i landet till Älvsbyn och Storforsen. En mäktig fors som är en av Europas största obundna forsar på 5 km. När det beskrivs som att turister strömmar hit för att få uppleva detta så hade jag förväntat mig bättre service där omkring men vi fick i oss lite tilltugg i nån restaurangkoja och vi fick se det vi kom för - en himla massa vatten i en jättefors.
Vi valde att åka på lite mindre vägar hemöver för att visa ungarna alla renar längs vägen men efter att ha mött några stycken i nån timme så var de inte lika fascinerade längre utan somnade medan jag fortfarande gick igång på varje ren vi såg: - RENAR, titta ungar, RENAR!!!
 
Vi hade flera anledningar till att åka hemåt lite tidigare än tänkt men vi är sådana tidsoptimister så vi hade ju inte direkt bråttom först men istället blev resan hem till Söråker väldigt seg där på kvällen när det blev många mil i bil.
Alla började bli trötta och sura på varann, det kändes ett tag som vi åkte vilse i skogen, började köra i cirklar på smala grusvägar i 40 km/h typ.
GPS ledde oss rätt men det tog sååå lång tid att vi tappade hoppet....och tålamodet....och lusten. Jäkla husbil.
Kl halv tre på natten såg vi macken i Söråker och alla får stora leenden och nästan fnittrar och klappar händer och hoppar upp och ner på sätet.
Borta bra men hemma bäst va?

Kommentera här: