Mobiderm

Jag blir riktigt stolt över mig själv när jag trotsar lathet och värk och tar mig gym och dessutom gör ett riktigt bra pass. Kroppen behöver det mer än nånsin.
Men för att göra alla rätt så lägger jag mig i lymfapressen när jag kommer hem för återhämtning samt för att få lite extra skjuts för lymfan.
 
Men igår testade jag att ha mobiderm strumporna under tiden jag låg i lymfapressen för behandling. Min lymfterapeut tyckte det var ett bra tips för de små kuddarna i strumpan hjälper till att dränera och lymfan får liksom lite hjälp på vägen i sin resa uppåt i kroppen.
 
Men min kropp reagerade dåligt på det - förutom att det blev för varmt och min hud reagerar på det så blev det för mycket lymfa i farten och för dåligt lymfsystem som kan ta hand om det helt enkelt och benen brände hela kvällen och jag fick stora utslag i vanlig ordning när lymfsystemet jobbar på högtryck.
Det känns i övrigt i hela kroppen när man kommer i obalans så det fick bli smärtstillande, soffläge och en glass.....ja, en glass för att det var liksom lite synd om mig ;-).
 
På bilden nedan syns det tydligare hur benen ser ut när man haft dessa mobiderm strumpor på sig.
Jag är så pass svullen så det syns tydligt var dessa kuddar har trängt in.
Nu hade jag de här på mig samtidigt i pressen - ingen bra ide för mig.
Men de är värdefulla om man är tryckkänslig -. som jag är också - eftersom det har funnits perioder då jag inte kunnat använda mina kompressionstrumpor alls men däremot kunnat använda dessa och sluppit ett hårt och spänt ödem ändå.
De här kan man sova med på natten också om man vill men icke sommartid anser jag - supervarma.
Men jag klarar inte själv att sova med någon kompression alls någon årstid.
Jag tycker att det räcker att ha dem precis som de är under nån 1 timme eller fler när man är på hemmaplan för de sitter inte åt alls eller känns trånga som kompressionstrumpor.
Mina mobiderm strumpor är lårlånga men det finns knälånga, för armar eller bara hand men det finns en variant med mindre kuddar också som är liksom på rulle och kan klippas och lägga under bandagering på utvalda ställen också - de gillar jag. Särskilt vid fotryggar.
 
 
 
 
 

Kommentera här: