Ett heltidsjobb

(null)

Det tar tid att ta hand om sitt lymfödem - särskilt om man är i det skick jag är i.
Mitt lymfödem behöver ständig uppmärksamhet, annars gör det sig snabbt påmind. Den här veckan har jag daltat rejält med det - använt mina bästa kompressionstrumpor (medi) och vid några tillfällen har jag även tagit på mig mobiderm/sockerbitsstrumporna. De små fyrkanterna i ett material likt skumgummi dränerar och gör ödemet mjukt men jag har känslig hud också så jag har dem på cirkaa 1-2 timmar sen blir det för varmt och obekvämt. Ibland får jag bra fart på lymfaflödet men kroppen hinner inte med eftersom lymfsystemet jobbar trögt. Då blir det stopp och det irriterar vissa områden på huden. Då känns även större delar av kroppen överhettad. De gångerna måste jag lägga mig ner och vila nån kvart så det lugnar sig. 
Min vänstra fot är mest svullen och behöver extra stöd just nu så jag använder mig av en justerbar kompression som heter juxta fit. Står jag en längre stund så är de ett bra hjälpmedel. Önskar att jag hade till höger fot också och allra helst till båda benen. Den här har jag själv betalat 800:- för men nu har jag hört att man kan få dem utskrivna gratis så jag ska kontakta lymfvården igen.
Eftersom min förkylning har gett med sig så har jag kunnat använt lymfapressen flitigt. Med bra och jämnt flöde i kroppen så håller jag kroppen friskare under en längre tid. Jag undviker att använda den då jag har virus eller infektion i kroppen då det har gjort mig sjukare. Som om man skjutsar runt eländet i kroppen och ger det nya chanser att blossa upp.
Men nu mår jag bättre och en strimma av hopp tänds och jag börjar se möjligheten att nå mina mål igen. Skynda långsamt!!

Kommentarer:

1 Linda:

Du kämpar på du. ♥♥♥

Kommentera här: