Follow on Bloglovin

Biofilmer i NOVEMBER


Den 1:a nov
 
Anledningen till att jag inte sett första Machete filmen är att jag inte är ett fan av Danny Trejo och inte heller av filmer som går ut på att visa 100 olika udda sätt att ta ihjäl en människa på.
Men sedan ser jag vilka skådespelare som medverkar i denna tvåa: Charlie Sheen och Lady Gaga???? Mel Gibson och Antonio Banderas???? Ok då, jag ser väl den då :-).
 
 
Den 1:a nov
 
Ska man se en enda biofilm i november så ska man se denna tycker jag - har en story som känns igen från tidigare filmer men enligt den som sett den så överraskar den på flera plan.
Två flickor i 6 års åldern kidnappas och man har en huvudmisstänkt men som sedan släpps fri. det får en av papporna att se rött och bestämmer sig för att ta lagen i egna händer.
 

Den 8:e nov
 
Efter att ha sett trailern på denna så kan jag ändå inte riktigt avgöra hurvida jag tycker den verkar bra eller dålig men värt att nämnas är att Harrison Ford är med.
Handlar om att man 70 år efter en Alien attack skickar en mycket begåvad pojke till en militärbas för att föreberadas inför kommande invasion.
 

Den 8:e nov
 
Apple grundaren Stev Jobs spelas av charmören Ashton Kutcher - en intressant historia att följa och jag blev faktiskt berörd utav bara trailern.
 

Den 8:e nov
 
Jag bryter lite ihop inombords när jag ser barn och alkohol på film men det sägs att den här ska vara något riktigt bra att se - dock hoppas jag att den inte bara lämnar en stor klump i magen på biobesökarna när man lämnar salongen.
 

Den 15:e nov
 
Det här är kanske inte årets film och inte heller månadens men street dance på film är gärna något jag kikar på ihop med kidzen.
 

Den 15:e nov
 
Jag är inte så förtjust i uppföljare av barnfilmer och särskilt inte av någon som inte satt sina spår första gången.
Men jag är säker på att ungarna skrattar gott ändå av att se den :-).
 

Den 15:e nov
 
Jo, det finns visst en biofilm till att se i november som är ett måste - MUD, spelad av Matthew Conaughey. Han är den mystiske främlingen som håller sig undan polisen och som två tonårspojkar stöter på när de är ute med sin båt. De köper helt hans historia om hur han varit tvungen att ha ihjäl en man för sin stora kärleks skull.
 

Den 15:e nov
 
En advokat som vill tjäna snabba pengar och ger sig in i knarkaffären i den undre världen.
Michael Fassbender, Penelope Cruz, Cameron Diaz och Brad Pitt - rätt hyfsad rollista.
 
 
Den 15:e nov
 
Anna Odell är en konstnär som gjorde sig uppmärksammad för några år sedan när hon spelade psykiskt sjuk men allt var bara ett spel för gallerian och i själva verket så ingick hennes galna utspel bara i ett examensarbete på Konstfack.
Nu medverkar hon både i filmen Återträffen och som regissör av den. En slags dokumentär om mänskligt beteende och konfrontation av gamla synder.
 

Den 20:e nov
 
Hoppas denna kommer att vara lika makalös som ettan - hur som så är Jennifer Lawrence en fantastisk skådespelare. Om några år så kommer hon likt Cate Blanchett spela roller som antingen goda eller elaka drottningar på bioduken, samma karisma :-).
 

Den 22:a november
 
En nyinflyttad familj och till synes helt vanliga svenssons. Men pappan är maffiaboss som lever under ny identietet eftersom han läcker info till FBI. De har svårt att anpassa sig och hanterar konflikter med de nya grannarna som på den gamla goda tiden.....typ :-)
 

Den 28:e nov
 
En remake på Carrie - jag anar lite mer moderniteter och specialeffekter i denna version men ser fram emot att se den mobbade tjejen få sin revanch när hon upptäcker att hon besitter övernaturliga krafter.
 

Den 28:e nov
 
Det verkar vara poppis med återträffar, särskilt bland gamlingar. Den här kan liknas vid Baksmällan 20 år senare. En av de gamla godingarna (Michael Douglas) ska gifta sig och samlar sitt gamla gäng för att fira. Trailern var rätt kul så den här kan man nog se och få sig ett par härliga skratt.
 

Den 28:e nov
 
Linda Lovelace blev en av de mest omtalade kvinnorna på 70 talet efter porrfilmen "Långt ner i halsen". Hon var gift med regissören som också utnyttjade henne och misshandlade henne. Linda Boreman som hon heter på riktigt och vars livshistoria vi får följa kom att bli en av porrfilmsindustrins största motståndare i kampen mot den.
Efter trailern vågar jag lova att man inte lämnas oberörd.
En fantastisk skådespelarinsats av söta och sköra Amanda Seyfried.
 
*********
Längesedan vi hade en sådan bra biomånad :-)