Försämring av fot

Finns inte mycket att uppdatera kring denna helg mer än att mina värmeutslag på fot accelerat och jag har knappt sovit inatt heller. Mår jättedåligt och blir irriterad över det med. Makens sista semesterdag och jag går omkring i tårar hela dagen fastän jag egentligen är på bra humör.....är bara så jäkla slut i kroppen efter denna vecka.
 
Googlade mig fram till en möjlig förklaring att jag kan lida av dyshidrotiskt eksem och det liknar mer en allergichock som kan vara återkommande i många år.
Läste att fler än jag drabbas när det bland annat blir plötsliga klimatförändringar - som för mig när sommaren kommer med sin sköna värme. Så har det sett ut i närmare 15 år för mig så inget nytt men förvånad över att det i år var min värsta sommar.
Varför?
I juni var jag extremt drabbbad på vänster fot och jag lyckades hålla det tillbaka med den receptfria salvan Dexem.
Nu i juli efter semester och ute i sol i 3 dagar så fick jag istället väldigt extremt på höger fot men Dexem funkar inte nu och nu har jag istället fått tag på en mild cortisonsalva som heter lämpligt nog Mildison.
Lindrar något men har svårt att gå på foten fortfarande.
Vet att kokosolja på burk - märke kung Markatta - är jättebra också men den är för fet och torkar inte in lika bra som salvorna så då kan jag inte dra på mig kompressionstrumporna utan att riskera fotsvamp istället. Och utan kompressionstrumpor ökar ödem istället men jag märker ändå på vågen denna vecka att ödemet har ökat redan.
Det går blixtsnabbt - på en dålig dag kan jag pendla mellan 1-4 kg.
Imorgon måste jag lägga om kosten och trots det onda försöka röra på mig mer.  
Måste jobba emot det onda för att vända detta med små steg i rätt riktning. Det här går åt pipsvängen annars. Det riktigt känns i hela kroppen att det är helt galet obalanserat.
Foten med svart bakgrund är från idag - den andra från i fredags.
Måtte det ge med sig snart!!!
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Hej Åsa!Lider med dig,måtte utslagen ge med sig snart♡Som du säger, utan strumpor växer ju benet!Känner du fysiskt när det växer?Det gör inte jag,det smygväxer lite under natten när jag sover, men inget som känns.Strumpan rättar till det under dagen så det är hela tiden i schack.Men under de nio månaderna jag haft strumpa så trivs benet med det för det stöttar upp det. Benet känns inte alls på samma sätt att gå med utan strumpa,så avskyn jag kände först att behöva använda den har nu blivit till en vana. Hoppas din nya salva kan få bukt med utslagen?Kram Lotta

Svar: Ja man vänjer sig och jag tycker faktiskt det är skönt att båda benen är drabbade så jag slipper gå med bara en strumpa för då känns det inte symmetriskt, haha. Ja, jag känner när ödem blir större men framförallt hårdare. Jag kan öka 2 till 3 centimeter på några timmar till och med. Det spänner rejält i hud och på vissa områden på kropp kan jag känna att lymfa fastnar - då blir det ömt. Några timmar senare värker det och gör riktigt ont om man tar där. Men går jag emot det och masserar på området i alla fall så ger det med sig efter ca 15 min. Jag känner även när jag ökar i vikt, då blir liksom hela jag obalanserad och vrister gör ont. Jag är väldigt beroende av både strumpor och aktivitet så att flödet hela tiden är igång. Men även om jag tycker det är enormt skönt att ta på sig strumporna på morgonen så man liksom "håller ihop" så är det minst lika skönt att ta av mig dem på kvällen. Jag kan inte ha dem när jag vilar eller sover - är tryckkänslig så då liksom måste de av för annars får jag snabbt värk i benen av dem. Hade förr klass 3 men fått minskat till klass 2 på dem. Ikväll är jag lite bättre med mina utslag så vi får se vad en natts vila gör....klockan är 02 nu och jag har tyvärr inte kommit i säng än. Tur man har relativt stora barn nu så jag räknar med en liten sovmorgon i morgon i alla fall ;-).
Kraaam

Kommentera här: