Biofilmer i JANUARI

 
Den 3:e januari
 
Filmen om Ted Gärdestad.
Hela hans väsen känns intressant och jag hoppas och tror att den här filmen kan beröra oss på samma sätt som hans musik har gjort.
Och wow - de har verkligen valt rätt skådis att gestalta honom.
Adam Pålsson
 
 
Den 3:e januari
 
Jag ska erkänna - jag har inte sett de första två filmerna men gapar ändå lite inför en kommande trea fast jag undrar om jag dömt denna för hårt pga trailern och kanske har missat något? 
 
Gruppen har splittrats och återförenas.....thats it.
 
 
 Den 5:e januari
 
Den fjärde i Insidious serien och då blir den rara gamla tantens hem besökt.
Läskigheter utlovas i vanlig ordning.
Gäsp!!
 
 
Den 12:e januari
 
Liam Neeson har gjort många roller men vi förknippar honom förevigt med rollen som pappan i TAKEN då dottern blev kidnappad. Tyvärr så försökte de sig på en två och en trea av TAKEN också som inte blev lika lyckad i min mening men man liksom gillar att se honom i denna typ av action.
I filmen The commuter får Liam Neesons karaktär en rätt mer spännande tågresa än vad han upplevt varje dag de senaste 10 åren på väg hem från jobbet.
Han får ett erbjudande av en främmande kvinna (Vera Farmiga) att utföra ett uppdrag som går ut på att hitta en person som inte hör hemma där på tåget och det ska han klara av under en viss tid och får en summa pengar för besväret.
Det här kan bli lika underbart underhållande action som i TAKEN men risken finns att den floppar som TAKEN 2.
Så givetvis måste den ses :-)
 
 
Den 12:e januari
 
Det här är nog månadens film för mig.
En mamma spelad av den fenomenala Frances McDormand vars dotter har blivit mördad men i den lilla hålan där de bor har de ännu inte hittat hennes mördare och mamman vill ställa sheriffen (Woody Harrelson) till svars som verkar ha släppt fallet.....och hon gör det med råge.
Det är krut i den här mamman and i love it.
 
 
Den 12:e januari
 
En isande thriller om viltvårdaren Corey Lambert spelad av Jeremy Renner som spårar djur som river boskap men hittar ett lik i skogarna och det visar sig dessutom vara en bekant till honom. Han tvingas samarbeta med en ung kvinna från FBI som inte har särskilt mycket erfarenhet av vildmarken då de ska försöka lösa fallet.
 
 
Den 19:e januari
 
Matt Damon spelar Paul som tillsammans med sin fru vill lämna sitt stressiga liv och dåliga ekonomi och överväger att kliva in i ett minivärld som norska forskare står bakom som ett alternativ för en överbefolkad värld. I minivärlden blir man krympt till 1 decimeter och lever rätt sparsamt då pengarna räcker längre.
En rätt fyndig film - det är kul att leka med tanken kring allt man ställs inför om man är endast 1 dm hög.
 
 
Den 19;e januari
 
En film för de yngre, eller för oss som är lite barnsligt sinnad - älskar animerat, hihi.
Svårt att tycka till om den här - det har ju kommit såååå många filmer med pingviner i huvudrollen och det är ju tydligen ett vinnande koncept så i denna djungelfilm så är pingvinen 50% pingvin och 50% tiger.
Djungeln ska utplånas av en elak koala men djungelgänget gör vad de kan för att förhindra det förstås.
 
 
Den 19:e januari
 
Jag vet inte om den här filmen är värd en biopeng men jag är svag för filmer som är baserad på en sanna historier.
Molly Bloom var en duktig skidåkerska som fick sina drömmar om OS kraschade och sadlade istället om och blev en pokervärdinna för en hemlig och lyxig spelverksamhet för kändisar och annat rikt folk.
Rysk maffia tabbar sig lite och FBI får upp ögonen för det hela.
 
 
Den 26:e januari
 
Vad kan gå fel när Tom Hanks och Meryl Streep spelar med i samma film OCH det är baserat på verkliga händelser samt i ledning av Steven Spielberg.
Pentagon Papers försökte mörklägga regeringshemligheter som pågått i decennier där flera presidenter varit involverade. Många stora tidningar försökte ta ställning för yttrandefrihet och denna duo på Washington Post slog sig fram rätt storartat.
 
 
Den 26;e Januari
 
Att ha ge Mark Wahlberg rollen i en film brukar också vara ett säkert kort.
Han spelar ihop med Michelle Williams föräldrar till en 16 åriga son som blir kidnappad. Sonens farfar är miljardär men vägrar betala lösensumman och kidnapparna blir mer och mer hänsynslösa.
 
 
Den 26:e Januari
 
Den avslutande delen i triologin och nu är det dags att hitta ett botemel för den sjukdom som drabbat världen.
 
 
 
 

Kommentera här: