Kreta, Kolymbari, Selini Suites Del 1

 
Den 10:e juni åkte vi på en veckas solsemester till Kreta med all inclusive. Vår första utomlandsresa. 
Nåja, maken har varit på en Västindienkryssning i början på 90 talet men det är ju hundra år sen och med ett annat fruntimmer så det hoppas jag han har glömt ;-).
 
 
Vi åkte tillsammans med makens äldsta dotter Carro och hennes sambo Nicklas och deras 1 åriga dotter Alissa. 
De har rest mycket innan och det kändes tryggt när Familjen Strul också ska på vift :-).
Sedan var det ju så himla roligt att få göra det här ihop med just dom - alltid glada, nyfikna och fulla av äventyrslust.
Har bara roliga minnen från denna vecka.
 
 
 
 
 
De första dagarna så var det bara sol och bad.
Selini Hotel är ett riktigt familjehotell och ligger i en liten trött by nån mil från shoppingcentrum, mest barnfamiljer och pensionärer, inget party och hållihång på kvällarna och det var rätt skönt till en början men sedan saknade vi lite underhållning och den kom på torsdagkväll i form av grekisk livmusik.
Det var ju inte så vi tappade hakan men trevligt ändå.
Rent och fräscht med trevlig personal men lekrum, aktivitetsrum samt gym fick minus poäng pga dess skick. Annars var utomhusmiljön magisk och även maten.
Och givetvis drinkarna, både alkohol och de alkoholfria :-)
 
 
 
 
Finns två poolområden - den på bild ovan är taget från restaurang och vid denna pool hängde vi mest.
Sedan kunde man följa stenmuren ner till nedre området som var lite tystare och där fanns jaccuzzin.
Huset till höger i bild hade vi vårt hotellrum, fanns rum i 5 byggnader så det var rätt omringat och trygg miljö. 
 
 
 
.Här är från torsdagkväll då vi lyssnade till livemusik och lilla bonusbarnbarnet sov gott i sin barnvagn bredvid :-)
Vi spelade mycket yatzy och kortspel både dagar som kvällar men vi var alltid trötta så tidigt så vi kom i säng mellan 22 och 23 varje kväll. 
Vår guide påpekade att hur underbart Kreta än är så finns det ett minus och det är deras avloppsystem - allt papper måste kastas i papperskorg och inte i toan. Vilket gjorde att man var extra tacksam att städerskorna kom och tömde dem varje morgon.
Jag vill påstå att det finns ett till minus och det är de extremt hårda sängarna som jag fått veta är rätt vanligt här i Grekland. Vi skämtade om att det kändes som om vi låg på parkbänkar men liknelsen är inte långt ifrån. 
Sedan gillade jag inte att sova med bara lakan utan täcke för AC i rummen funkade super så jag hade gärna haft riktiga täcken.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Linda/Candygirl:

Haha.. ja sängarna är ett kapitel för sig. och det saknas i 99 fall av 100 bäddmadrass/madrasskydd. Dessutom knakar dom nåt hemskt om man ska göra annat än sova i dom! ;.) Vi stänger av ACn och sover gott. ACn kan jobba på kvällen när vi sitter på balkongen och pimplar vatten. Sen slår vi av den när vi ska sova. Då slipper vi dessutom bli förkylda som många brukar kunna bli av dom.

Kommentera här: