Älskade släkt

 
I helgen så tillbringade vi kvällen i vårt gamla hus där min bror Marcus med familj bor i ett renoveringskaos.
Mogge hjälpte till med några justeringar och jag fick rå om lilla Lea och sedan umgås med svägerskan och ta ett glas vin ihop.....eller två :-)
När karlarna hade släppt verktygen så spelade vi Yatzy 10.000.
Ett nytt sätt att spela för mig och jäkligt kul med en ny variant av yatzy.
 
 
I helgen fick jag också rå om min andra bror Morgans son Mio som är i samma ålder som Lea.
Knappt man kunde kolla på sonens fotbollsmatch när ögonen tindrade så fint på honom.
Mogge fick även hjälpa min andra broder i helgen genom att fixa hans bil så vi var några timmar i garaget
Min Mogge är ett allt-i allo, väldigt händig, tålmodig och säger aldrig nej när någon behöver hjälp. Min fina <3
 
 
 
 
Den 11:e september skulle Mogges pappa fyllt 73 år och vi besökte den vackra minneslunden i Sörberge som ligger intill vatten. Han är så nära vacker natur som man kan vara och det är så passande för honom och som vi minns honom som person.
Kändes fint att sitta på bänken tillsammans Mogge just denna dag och minnas tillbaka på alla roligheter även om vi mest satt tysta ihop.
2,5 år har nu gått. Mycket saknad!!
 
 
Jag kände sedan att jag hade behov av att åka till min egen pappas grav - det är 19,5 år sedan han lämnade jordelivet men det känns i mitt hjärta varje gång jag närmar mig hans gravsten.
Jag besöker den inte ofta, jag tar inte alltid med mig något heller när jag besöker den men jag brukar alltid klappa på stenen och prata med honom när jag är där.
Det är så mycket jag velat att han skulle fått uppleva - att inte han hann träffa alla barnbarnen är så jobbigt att leva med. Jag önskar så att min make skulle fått träffa honom också - det är så omöjligt att beskriva min Far för någon eftersom han var så mycket av allt.
 
Strax intill ligger min Fars lillebror, min farbror Lasse som också gick ett orättvist och grymt öde till mötes.
Man känner hur nära man har till både tårar och skratt när man är på plats och man minns tillbaka men jag tror det är viktigt att man får stanna upp ibland och låta det komma upp till ytan, man bär ju det i sitt hjärta dagligen utan att tänka på det så det behöver luftas ibland.
När jag tänker på pappa och min farbror Lasse så umgås jag med dem i min tanke och på så vis är jag så nära dem som jag kan bli för en stund.
 
 
*******************************************************
 
På bilden ovan är det min mormor till höger och min mormors syster till vänster - båda har sina namn ristade i sten på Hässjös kyrkogård.
Även min morbror Göran - på bild nedan.
 
Min mamma har ingen stor släkt och de som stod nära är idag inte bland oss.
Jag minns inte mycket av min mormor men jag hade kontakt med hennes syster fram till hennes bortgång för några år sedan.
Min morbror stod jag däremot nära och under åren innan han gick bort så ringde han mig ofta och vi pratade mycket musik. Minns vårt sista telefonsamtal 2003 då han berättade att Per Gessle släpper ett nytt album som heter Muffins - jag skrattade gott för jag visste att han syftade på Mazarin.
 
 
Jag och min morbror Göran
 
 
Kvar att besöka där på kyrkogården var hos min farfar och farmor - de har funnits nära under hela min uppväxt och mycket av det jag är idag är pga dem.
 
Deras dörr stod alltid öppen för alla och så har det alltid sett ut i mitt eget hem också.
Min farmor hoppade hellre över en måltid så att andra fick äta......nja jag ser nog till att jag får mat också men däremot så är det väldans sällan vi i familjen sitter ensam till bords.
Släkten är stor och vi är måna om att ta hand om varandra men nya generationer tar vid och vissa glider man ifrån av andra anledningar.
Tider förändras och man hälsar kanske inte på varann på samma sätt och lika ofta men är någon i behov av hjälp så är vi där och när vi ses så är det med kärlek i hjärtat trots att vissa av dem är några riktiga knäppgökar, haha. 
 
Älskade släkt <3
 
 

Kommentera här: