Hoho var är strumporna?

Jag har inte den sortens fötter man visar upp sommartid i bild med stranden i bakgrunden.
Jag har levt med extremt svullna fötter i snart 20 år och använt måttbeställda kompressionstrumpor nästan lika länge.
Trots det så fixar inte sjukvården att skicka ut dem i tid så just nu går jag med ett nödpar jag har i beige - föredrar svarta - men problemet är att de är också TRASIGA. Hoppas av hela mitt hjärta att mina nya par kommer snart för nu har jag väntat i 4 veckor.
Brukar beställa dem via mail men min lymfterapeut har tagit långledigt utan svarsmail på det och den nya tog inte vid de gamla patienterna så efter mitt telefonsamtal med dem för 1,5 vecka sedan så är de på gång men jag har ingen aning om när de kommer att dyka upp. Måste ringa dem igen och dubbelkolla.
Det begränsar mig i vardagen att inte ha fungerande strumpor. Jag bär dem från morgon till kväll.
Förutom att det är obekvämt med trådar under fot som knölar sig så är det inget kul att gå med stora hål i strumpor hemma hos någon annan eller på gym. Jag sliter ett par per månad och när det blir hål så tappar de sitt tryck och kan förvärra min situation. Jag får ont i mina fötter när inte trycket är rätt och ödem ökar.
En gång i tiden hade jag bara 2 per år beviljat, fick sedan 5 stycken per år beviljad och sen en tid tillbaka har jag obegränsat antal så jag brukar beställa 4 stycken åt gången var 4:e månad så att jag har möjlighet att ändra måtten om det skulle behövas också.
 Men när det blir så här att min lymfterapeut plötsligt försvinner utan att jag meddelas så blir det olyckligt.
Förstår mig på den mänskliga faktorn men man är lite trött efter 20 år att ha förståelse för det när precis allt har krånglat kring min sjukdom och att det förmodligen kommer att krångla i 20 år till.
 
 
 

Kommentera här: