Min goda ÄPPELKAKA
Det är ju väldigt proffsigt att glömma ta en efterbild på den goda Äppelkakan jag gjorde men före-bilden visar ju vilket pill det är att få till innan man kan slänga in långpannan i ugnen.
Receptet är enkelt men jag har en stoooooor långpanna så jag DUBBLAR satsen.
Funkar utmärkt att frysa in även om jag gillar denna nybakt.
Det är en lyxkaka att servera i sin enkelhet.
Denna gång gjordes den för att ges bort som försäljarfika på tjejernas fotboll på IP....suck :-).
ÄPPELKAKA
200 grader i 35-40 min
250 gram smält smör
4 msk vispgrädde
4 ägg
3 dl strösocker
(vispa ihop i ca 3 min)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 äpplen, skalade och skärs i smala klyftor och lägg i stor bunke, strö över med socker och kanel och rör om. Lägg bakplåtspapper i långpannans och bred ut smeten jämnt.
Rada upp äppelklyfterna så som på bild och in i ugnen.
DEN ÄR ÄVEN GOD ATT SERVERA MED VANILJVISP TILL.
Men mums...
är det här till en vanligt stor långpanna?