Strumpor från Medi

 
Först vill jag poängtera att det är en viss skillnad mellan stödstrumpor och kompressionstrumpor.
 
En stödstrumpa har ett lätt tryck med en stum väv som stödjer benet i förebyggande syfte.
Används flitigt inom vården och vid andra yrken där man står mycket samt är toppen att använda vid flygresor.
 
En kompressionstrumpa ger högre tryck och har en väv som som har en masserande effekt, vilket är att föredra vid medicinska problem - som vid tex lymfödem och lipödem. Trycket är som mest kring vrist och avtar uppåt.
Mina mått har en lymfterapeut/sjukgymnast hjälpt mig med.
 
Landstingen har avtal med olika företag så det är alltså inte fritt att välja vad man vill. Jag har genom åren testat många olika slags kompression men har varit bunden till ett enda märke när det gäller kompression via mitt landsting.
 
********************************************************
 
 
Jag har nu fått äran av Medi att testa deras kompressionstrumpor.
Förutom att mina ben verkar gilla dem mer rent funktionsmässigt så kan jag säga att färg och mönster på dem gör att hela jag gillar dem mer.
Har man i väldigt många år som jag gjort, gått i ett par svarta eller beigefärgade kompressionstrumpor så sätter ett par snygga strumpor bokstavligen färg på tillvaron. Plötsligt börjar jag fundera på mina möjligheter att visa mina ben istället för att dölja.
Och tänk om detta företag lyckats göra ett par strumpbyxor som passar min ödemkropp också, i en härlig färg som matchar en snygg klänning - WOW är min känsla.
 
Strumporna på bild är flatstickade mediven 550 i färg Berry och mönster Animal.
De erbjuder ett större utbud av färg och mönster men också utsmyckning i form av pärldekoration på strumpan.
Jag är lyrisk. 
Jag minns känslan från första gången jag testade ett par kompressionstrumpor för ca 19 år sedan och hur okvinnlig de fick mig att känna mig och hur begränsad jag blev i mitt klädval.
Det här öppnar upp en helt ny värld.
 
Men trots lyckan kring valmöjligheter i färg och mönster så är det ännu viktigare att de faktiskt fungerar som de ska när det kommer till mitt lymfödem, och det kan jag med glädje säga att de gör.
Jag upplever mina ben lättare.
Jag har tidigare upplevt en strypande känsla för mina ben när jag blivit sittande eller haft dem på under en hel dag men dessa från Medi märker jag inte av förrän det är sängdags.
De har exakt samma mått som mina tidigare strumpor men de ger  inget överflöd av ödem vid knä som de andra ger efter en dag i farten. Jag upplever strumpan vara aktiv när jag är aktiv och vilandes när jag är vilandes. Annars brukar jag få dra av mig kompressionstrumporna när jag sätter mig framför tv på kvällen för de gör helt enkelt för ont. De hasar inte ner och blir obekväma om jag är ute och promenerar heller och när alla andra går omkring med snygga färgglada tights på gym så kommer jag med mina snygga kompressionstrumpor i färg.
 
Jag är mer än nöjd. Nu ska jag bara övertyga mitt landsting att det är de här strumporna jag behöver :-).
 

Kommentera här: