Hej då kissemissar

 
 
I helgen så var vi barnvakt till kusin Gustav medans hans föräldrar var på galej till
Skuleberget och lyssnade till Jill Johnsson.
Vi gjorde filmmys och skulle se "Assassins Creed" men vi hade visst för stora förväntningar på den och slog istället på en gammal klassiker och fick gapskratta istället "Älskling jag krympte barnen".
 
Ungarna spelade Fia - ett älskat spel från barndomen men tiderna förändras - det spelades på deras mobil och det var inge konstigt med det tyckte de. Själv skakade jag på huvudet och lade tillbaka det stora brädspelet i skåpet igen :-).
 
 
 
Vi har hittat ett hem till vår 12 veckor gamla kattunge hos en barnfamilj på Alnö och ikväll kom de och hämtade upp henne.
Känns jättebra faktiskt - vi kommer såklart sakna vår lilla gråtott, hon är ju så fin och kramig kisse men nu ska hon få bli borskämd och ompysslad av andra som längtat efter katt länge :-)
 
På torsdag kommer en annan familj från Härnösand och hämtar Olga också och ska välkomna henne hem till sig.
Det beslutet har däremot gjort riktigt ont i hjärtat men det är av samma orsak som varför vår andra katt Sally också fick nytt hem - de trivs inte som innekatter efter att ha varit utekatter i flera år.
Det finna ingen möjlighet att ha dem som utekatter här sedan vi flyttade från hus till lägenhet på 3:e våningen.
Vi bor för nära den stora centrumvägen dessutom samt lekparken = kattlåda.
Sally började hetsäta och kräkas samt tappa päls så hon mådde verkligen fysiskt dåligt.
Nu bor hon 1 mil från oss i hus tillsammans med andra katter och får vara utekatt igen - hon mår toppen nu så jag vet att det blev helrätt och vi får både filmer och foton på hur bra hon har det där borta. Värmer hjärtat gott.
 
Olga kämpar också med att försöka anpassa sig, försöker rymma, (har hoppat ut genom fönstret en gång) och känns orolig, jamar och krafsar på fönster mitt i natten. Efter 4 månader ger vi upp.
 
Och jag önskar verkligen mina katter det bästa och att de val vi gjort nu är det bästa.
En annan anledning är också att när man har katter inomhus jämt så har inte brorsan och en kompis till Ebba som är allergiska inte kunnat hälsa på längre. Det är också tråkigt.
Och efter att ha haft katt i 12 år så kommer det bli tomt här hemma......men vi har ju vår hund och hamster kvar :-).
 
 
Det är svårt att presentera Olga som världens snällaste med den där stirriga blicken :-)
Älskade katt - som vi kommer att sakna dig <3
 
 
 

Kommentera här: