En dag med sonen på stan

 
Den här stiliga gossen var jag med till tandregleringen i onsdags - det är en tand som inte får riktigt plats med de andra tänderna men det bokades en ny koll i december istället för att se om man kan ta beslut kring den då.
Så det var 5 min i tandläkarstolen bara och sedan gick Max och jag ner på stan för att shoppa lite kläder till honom innan pappa Mogge kunde hämta upp oss efter jobbet.
 
Vi tog oss en fika på ett mysigt kafe där vi satt och pratade lite om allt och inget.
Så värdefullt det är att få rå om ett barn i taget ibland - Max är så klok, känslosam och vaken person och det är givande att lyssna till hans funderingar.
 
Gillar att han uppmärksammar samma saker som mig när vi går genom staden - allt från vackra detaljer på husen till att uppmärksamma att det sitter ovanligt mycket folk på parkbänkarna och dricker öl mitt på dagen och många av dem är unga.
Och all den sorg som råder kringer just dem vi ser, särskilt kring dem som är kraftigt påverkade av droger.
Det är tydligt att många av dem inte mår bra och det får Max att spinna vidare på varför, hur och vad händer sen.
Vi ser inte sånt här hemma i Söråker på samma sätt och det betyder förstås inte att det inte finns men vi bor i en byhåla. Det är inte mycket fart på det stället.
Jag vet att i större städer så höjer man inte på ögonbrynet direkt när man ser hemlösa och missbrukare längs gatorna men det känns aldrig ok i nåns hjärta att möta.
Det kan hända vem som helst.
Mannen med tovigt hår som vi såg sitta aspackad på en bänk och se arg ut, med 4 ica kassar med kläder bredvid sig och en öl gömd i sin hand har också varit ett barn, spelat fotboll och varit kär, haft stora drömmar och levt livet.
Men ibland går det inte som man tänkt sig och ibland gör man fel val.
Det är någons bror syster, kanske mamma eller pappa.
Det blir inte lika skrämmande att möta detta då när man tänker så, det som är skrämmande är att många ser förbi dem eller ännu värre - ser ner på dem <3
***************************
 
Och här är de tre byxorna från HM som Max fick - det var på tiden då han bara hade ett par hela brallor hemma :-). Nästa gång får det bli sommarkläder.
 
 
 
 

Kommentera här: